Κανόνες ασφαλείας για τις υπηρεσίες messaging από την Κομισιόν

0

Σύμφωνα με έγγραφο που διέρρευσε στο Reuters, η Ευρωπαϊκή Ένωση σκοπεύει να επεκτείνει τους κανόνες ασφαλείας που ισχύουν για τους παρόχους, ξεχωριστά και στις υπηρεσίες messaging, όπως Facetime, Skype και Whatsapp.
facetimeΣυγκεκριμένα, η Κομισιόν θα παρουσιάσει μία πρόταση για τη μεταρρύθμιση του κειμένου με τους κανόνες τηλεπικοινωνιών, ώστε να επεκτείνεται και στις εταιρείες παροχής κλήσεων και μηνυμάτων μέσω web. Μάλιστα οι ίδιοι οι telcos, μεταξύ αυτών οι Deutsche Telekom, Vodafone και Orange, είχαν παραπονεθεί ότι εταιρείες όπως οι Microsoft, Google και Facebook υπόκεινται σε λιγότερο αυστηρούς ελέγχους, παρά το γεγονός ότι προσφέρουν ουσιαστικά ίδιες υπηρεσίες με τους πρώτους.

Οι μεταρρυθμίσεις ορίζουν ότι οι υπηρεσίες messaging θα πρέπει να αναφέρουν παραβιάσεις ασφαλείας στις αρχές, να έχουν στρατηγική συνέχισης (business continuity), και γενικά σχέδια για έκτακτες περιπτώσεις. Υπάρχει όμως και μία δόση πολιτικής, καθώς αυτός είναι ένας τρόπος ελέγχου εκ μέρους της Ε.Ε. σε εταιρείες που εδρεύουν στην Αμερική. Ακόμα και έτσι όμως, οι κανόνες θα είναι πιο χαλαροί για υπηρεσίες που δεν ελέγχουν τη μετάδοση δεδομένων μέσω παρόχων.

Εκτός αυτών, η Κομισιόν θα προτείνει να επεκταθεί η κάλυψη του mobile broadband με κρατικά κονδύλια, ώστε κάθε Ευρωπαίος πολίτης να έχει πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες, όπως email και e-banking. Όλα τα παραπάνω θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν από το ευρωκοινοβούλιο και από κάθε κράτος-μέλος ξεχωριστά, οπότε αναμένονται σίγουρα αλλαγές στο αρχικό κείμενο.

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.