Browsing: Πρόσωπα

Για πολλούς, τα podcasts έχουν εξελιχθεί σε μία από τις πιο αγαπημένες τους συνήθειες. Σου δίνουν την ευκαιρία να ακούσεις για ζητήματα και θέματα που σε ενδιαφέρουν, από μία ευρεία γκάμα δημιουργών, όπου και όπως θέλεις, σε μορφή επεισοδίων και με σταθερό (συνήθως) προγραμματισμό. Μπορείς να ακούσεις ένα podcast έχοντας στραμμένη την προσοχή σου σε αυτό, κάνοντας παράλληλα κάτι άλλο, μόνος σου, στο αυτοκίνητο, με φίλους ή κάπως αλλιώς. Με λίγα λόγια, είναι ένα μέσο χωρίς περιορισμούς και με πολλές επιλογές.

Σήμερα, θα ξεκινήσουμε με μια «αρνητική» είδηση ◆ Όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί, αν δεν έχεις την πραγματική εικόνα στα χέρια σου, δεν θα κάνεις βελτιώσεις ◆ Δεν μπορείς να γίνεις καλύτερος! ◆ Η Ελλάδα, λοιπόν, είναι ουραγός στον ρυθμό ανάπτυξης του ICT ◆ Για την ακρίβεια, Ελλάδα, Ιταλία και Σλοβακία, παρουσίασαν τη χαμηλότερη ανάπτυξη ◆ Θέλετε να χτυπάμε ο ένας την πλάτη του άλλου και να λέμε συνεχώς πόσο… «τιτανοτεράστιοι» είμαστε, ή να σας δίνουμε την πραγματική εικόνα – χωρίς να ξεχνάμε πως είναι μαραθώνιος και όχι σπριντ;

Ο Ανδρέας Δούμουρας, λίγους μήνες μετά από την ανάληψη των καθηκόντων του ως Διευθύνων Σύμβουλος της Algosystems, μιλάει στο InfoCom για τις τεχνολογίες και τις διαδικασίες παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών, στις οποίες επικεντρώνει το ενδιαφέρον της η εταιρεία, και τον στρατηγικό σχεδιασμό, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «η Algosystems στοχεύει όχι μόνο να αναπτυχθεί ως εταιρεία αλλά και να συμβάλει θετικά στην τεχνολογική πρόοδο των βιομηχανιών και των κοινοτήτων που εξυπηρετούμε διασφαλίζοντας μακροπρόθεσμη επιτυχία και βιωσιμότητα».

Τέρμα το διάλειμμα, τα κεφάλια μέσα! Καθώς η επιστροφή του συνόλου της αγοράς ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα, η προηγούμενη κύλησε σχετικά ήρεμα ◆ Τόσο ήρεμα, που δεν έβρισκες άνθρωπο στο γραφείο ◆ Ας είναι. Κάποιοι που δουλεύουμε 12άωρα και 14ωρα το χρειαζόμασταν ◆ Βίος ανεόρταστος μακρά οδός απανδόχευτος, όπως έχει πει εδώ και 2500 ο Δημόκριτος ◆ Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν ειδήσεις – και μάλιστα, πολύ σημαντικές ◆ Πάμε να τις δούμε!

Καθώς η Ελλάδα χαράζει (ή θα έπρεπε) πορεία προς την υιοθέτηση των τηλεπικοινωνιών επόμενης γενιάς, η ενοποίηση των Μη Επίγειων Δικτύων (ΝΤΝ) με τα Επίγεια Δίκτυα (ΤΝ) αντιπροσωπεύει μια κομβική ευκαιρία για εθνική πρόοδο.

Σε μία εποχή που οι διάφορες διαδικτυακές υπηρεσίες έχουν εξελιχθεί σε εργαλεία για την πραγματοποίηση μίας σειράς εργασιών, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, μία φήμη που κυκλοφόρησε πρόσφατα στο διαδίκτυο, σύμφωνα με την οποία η Google θα τερμάτιζε τη λειτουργία του Gmail μέχρι τον Αύγουστο του 2024 (που κατά σατανική σύμπτωση ξεκίνησε την πρωταπριλιά του 2004), ήρθε να μας υπενθυμίσει μία έντονη ευπάθεια της ψηφιακής καθημερινότητας που έχουμε χτίσει όλα αυτά τα χρόνια.

Λίγους µήνες µετά τις σχετικές εγκρίσεις, η Neuralink, µια εταιρεία που ανήκει στον δισεκατοµµυριούχο Elon Musk, τοποθέτησε, για πρώτη φορά, το εγκεφαλικό εµφύτευµα που αναπτύσσει σε άνθρωπο. Ο Musk ανακοίνωσε ότι ο ασθενής έλαβε το εµφύτευµα και «αναρρώνει καλά». Η συσκευή προορίζεται για µια σειρά χρήσεων, από την αποκατάσταση της κινητικής λειτουργικότητας του ανθρώπου έως τη δυνατότητα ανάπτυξης µιας διεπαφής µεταξύ εγκεφάλου και υπολογιστή. Και κάπου εδώ, βάζουµε στην ιστορία µας τα smartphones.

Θεωρητικά, η αποστολή της τεχνητής νοημοσύνης, είναι να βοηθά τον άνθρωπο. Οπότε, πρέπει να κάνει χρήσιμα πράγματα! ◆ Στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης το έχουν καταλάβει πολύ καλά αυτό, για αυτό και ο Ψηφιακός Βοηθός αποκτά τη δυνατότητα, με τη συναίνεση του πολίτη «βεβαίως – βεβαίως», να ολοκληρώνει για εκείνον διοικητικές διαδικασίες ◆ Ο Πιερρακάκης έφερε τον ψηφιακό μετασχηματισμό στη ζωή μας και ο Παπαστεργίου τον έστειλε στον ουρανό με το ΑΙ

Άμεσα διαθέσιμο είναι το 34ο επεισόδιο των SmartTalks, της διαδικτυακής εκπομπής που φιλοξενεί σημαντικά πρόσωπα από τον κόσμο της τεχνολογίας, των τηλεπικοινωνιών, της πληροφορικής και του επιχειρείν!

Η Κωνσταντίνα Αντωνιάδου, με 21 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο της τεχνολογίας, ηγείται του Global IT Chapter στη Siemens. Η καριέρα της αποτελεί πηγή έμπνευσης όσες επιθυμούν να ακολουθήσουν μια σταδιοδρομία στον δύσκολο και ίσως όχι τόσο συμπεριληπτικό, για γυναίκες, τομέα της Τεχνολογίας. Ένα από τα μυστικά της επιτυχίας της καριέρας της είναι η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικών και προσωπικών υποχρεώσεων. Για την Κωνσταντίνα Αντωνιάδου ο δρόμος δεν ήταν ευθύς και γεμάτος επιτυχίες. Συνάντησες αρκετές προκλήσεις η υπέρβαση των οποίων «απαιτεί ανθεκτικότητα, αποφασιστικότητα και προθυμία να αμφισβητηθεί το status quo». Στοιχεία που προφανώς διαθέτει…