Ο ΟΤΕ κάνει ένα ακόμη βήμα προς την πλήρη ευθυγράμμιση με τον βασικό του μέτοχο, καθώς το Cosmote Telekom φέρνει το παγκοσμίως αναγνωρισμένο «Τ» και το magenta χρώμα της Deutsche Telekom πιο κοντά στην καθημερινότητά μας ◆ Η αλλαγή, αν και σταδιακή, δείχνει ότι το ελληνικό brand περνάει σε διεθνή ρότα, σε μια εποχή που απαιτεί ισχυρό παγκόσμιο positioning
Browsing: Απόψεις
Χριστός Ανέστη! ◆ Και καθώς τα παραγεμισμένα πασχαλινά τραπέζια δίνουν τη σκυτάλη στο εξίσου παραγεμισμένο mail inbox της Τρίτης, η τεχνολογική και επιχειρηματική επικαιρότητα μας επιστρέφει στην πραγματικότητα με ειδήσεις που δεν είναι απλώς σημαντικές – είναι ενδεικτικές για το πού πάμε…
Όταν ο George Orwell έγραφε το 1984, δεν προσπαθούσε να κάνει µια προφητεία. Προειδοποιούσε. Έβλεπε τον κίνδυνο ενός κόσµου όπου η τεχνολογία δεν θα ήταν εργαλείο προόδου, αλλά µηχανισµός ελέγχου. Σήµερα, πολλά από όσα περιέγραψε έχουν γίνει πραγµατικότητα. Κάµερες παντού. Δίκτυα που ξέρουν τι σκεφτόµαστε πριν καν το διατυπώσουµε. Αλγόριθµοι που αποφασίζουν τι βλέπουµε, τι πιστεύουµε, τι ψηφίζουµε. Η διαφορά είναι ότι δεν είµαστε καταδικασµένοι να ζήσουµε σε αυτόν τον κόσµο.
Η ευρωπαϊκή τηλεπικοινωνιακή αγορά δείχνει να βρίσκεται σε έναν διαρκή συμβιβασμό ανάμεσα στην ανάπτυξη και στη ρύθμιση. Από τη μία πλευρά οι πάροχοι ζητούν μεγαλύτερη ευελιξία για να επενδύσουν και να καινοτομήσουν, από την άλλη οι ρυθμιστικές αρχές επιμένουν σε ένα αυστηρό κανονιστικό πλαίσιο, ώστε να διασφαλίζεται ο ανταγωνισμός και η ισότιμη πρόσβαση στις υποδομές. Το αποτέλεσμα είναι μία αγορά που προχωρά, αλλά συχνά με αργά και δύσκολα βήματα.
Η Nova δεν πωλείται – τουλάχιστον προς το παρόν ◆ Ο Νίκος Σταθόπουλος το ξεκαθάρισε, κλείνοντας (προσωρινά) ένα κεφάλαιο που κάποιοι θεωρούσαν τελειωμένο ◆ Για αυτό σας λέμε, μην βιάζεστε να πουλήσετε τιτλάκια… ◆ Έχει και το click bait τα όριά του
Η Ελλάδα αποκτά τον δικό της φάρο! ◆ Κι όταν λέμε «φάρο», εννοούμε το εργοστάσιο τεχνητής νοημοσύνης, αρχικού προϋπολογισμού 30 εκατομμυρίων ευρώ, που θα λειτουργήσει ως η «καρδιά» του εγχώριου οικοσυστήματος τεχνητής νοημοσύνης και ως επιταχυντής της καινοτομίας
φορές, είναι χρήσιµο να ρίχνουµε µια µατιά στο παρελθόν και στο πώς αντιλαµβάνονταν τότε το µέλλον. Το 1964, ο Isaac Asimov δηµοσίευσε ένα δοκίµιο µε αφορµή τη Διεθνή Έκθεση της Νέας Υόρκης, προσπαθώντας να φανταστεί πώς θα ήταν ο κόσµος πενήντα χρόνια αργότερα, το 2014.
Το όραμα της Volton να γίνει ο τέταρτος πάροχος στην κινητή τηλεφωνία, ως MVNO, βάζει την ελληνική αγορά σε νέα τροχιά ◆ Η Orizon, όπως είναι τελικά η ονομασία του νέου παρόχου, που κάνει χρήση του δικτύου της Vodafone, βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις για την παροχή υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας / FTTH και ανοίγει νέους ορίζοντες στην ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά!
Η γεωργία βρίσκεται σε ένα σημείο καμπής, όπου η τεχνολογία διαμορφώνει νέες προοπτικές ανθεκτικότητας και ανάπτυξης. Οι σύγχρονες προκλήσεις, από την κλιματική αλλαγή έως τη διαχείριση των φυσικών πόρων, απαιτούν λύσεις που μειώνουν τη χρήση νερού, λιπασμάτων και ενέργειας, ενώ παράλληλα διασφαλίζουν τη μέγιστη δυνατή απόδοση των καλλιεργειών. Το ψηφιακό θερμοκήπιο αποτελεί ένα ζωντανό εργαστήριο όπου οι αγρότες μπορούν να αξιοποιούν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για τη βελτίωση της απόδοσης, τη βέλτιστη χρήση των διαθέσιμων πόρων, τη μείωση του κόστους, με τελικό στόχο τη βιώσιμη διαχείριση των καλλιεργειών.
Κάθε φορά που εμφανίζεται μία νέα τεχνολογία, επαναλαμβάνεται η ίδια συζήτηση: «θα χάσουμε τις δουλειές μας;» – με ή χωρίς ερωτηματικό. Το ακούσαμε με την αυτοματοποίηση στη βιομηχανία, με τα eshops που θα έκλειναν τα φυσικά καταστήματα, με την online εκπαίδευση που θα καταργούσε τα πανεπιστήμια. Και τώρα με την τεχνητή νοημοσύνη, το ερώτημα επιστρέφει. Η απάντηση όμως είναι η ίδια: δεν είναι η τεχνολογία το πρόβλημα. Είναι αν μπορείς να την αξιοποιήσεις προς όφελός σου.