Έκρηξη δεδομένων μέχρι το 2021 – οι τεχνολογικές εξελίξεις στο roadshow της Ericsson

0

Περίπου 12 φορές θα αυξηθεί μέχρι το 2021 η κίνηση δεδομένων μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας, με το 70% αυτής να αφορά τη διακίνηση video από 40 με 45% σήμερα.

ericsson_roadshow_1

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κίνηση δεδομένων αυξήθηκε παγκοσμίως 60% μεταξύ πρώτου τριμήνου του 2015 και πρώτου του 2016. Το 2021 θα υπάρχουν 9 δις. συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας εκ των οποίων 6,3 δις. θα διαθέτουν smartphone (από 3,2 δις. σήμερα) και από αυτές τις συσκευές θα διακινείται περίπου το 90% της κίνησης δεδομένων, ενώ 28 δις. θα είναι οι συνδεδεμένες συσκευές.

Στα παραπάνω στοιχεία που περιλαμβάνονται στο Ericsson Mobility Report αναφέρθηκε η Μαρία Μπούρα Head of Strategy, Marketing & Communications South East Europe της Ericsson στο πλαίσιο του roadshow της εταιρείας αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο Internet of Things, το 5G και το Cloud. Όπως σημείωσε η κα Μπούρα «οι τεχνολογικές εξελίξεις διαμορφώνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό τόσο των παρόχων, όσο και των επιχειρήσεων του συνόλου των κλάδων της οικονομίας. Ο μετασχηματισμός αφορά όλες τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Καταλύτες είναι το cloud, το ».

Στο roadshow της  Ericsson τα στελέχη της από την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσίασαν τις πλέον προηγμένες τεχνολογίες, υπηρεσίες και περιπτώσεις χρήσης (use cases) Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΤΠΕ), οι οποίες οδηγούν και επιταχύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

ericsson_roadshow_2

Ο Γιώργος Παπάς, Ericsson Country Manager για την Ελλάδα & Head of Sales, ΟΤΕ Group, δήλωσε με την ευκαιρία: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ σήμερα για την επίδειξη τόσο σημαντικών και καινοτόμων τεχνολογιών στην Ελλάδα. Φέτος η Ericsson παγκοσμίως κλείνει 140 συναπτά έτη καινοτομίας στις ΤΠΕ και 37 χρόνια επιτυχημένης δράσης στη χώρα μας. Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, έχουμε επανειλημμένα αποδείξει την ισχυρή μας δέσμευση να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη στην Ελλάδα. Θα συνεχίσουμε τον ανοικτό διάλογο με όλους τους παράγοντες της αγοράς, τους πελάτες μας παρόχους ή από άλλους κλάδους, τους συνεργάτες μας, τις αρχές, την πολιτεία και τους φορείς της, καθώς και με κάθε άλλο φορέα καινοτομίας, ούτως ώστε να επιταχύνουμε τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της χώρας προς όφελος όλων – των πολιτών, επιχειρήσεων, αλλά και του περιβάλλοντος.»

Share.

Leave A Reply