Η Schneider Electric κορυφαίος προμηθευτής λύσεων Demand Response

0

Η Navigant κατατάσσει τη Schneider Electric ως κορυφαίο προμηθευτή στην αγορά των λύσεων Demand Response

schneider_electric

Η Schneider Electric, παγκόσμιος ηγέτης σε θέματα ενεργειακής διαχείρισης και τον αυτοματισμό, ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά την επιλογή της Navigant Research να την τοποθετήσει μεταξύ των κορυφαίων παικτών στην αγορά των συστημάτων Διαχείρισης της Ενεργειακής Ζήτησης (demand response). Η συγκεκριμένη αξιολόγηση περιλαμβάνεται στην πρόσφατη έκθεση της γνωστής εταιρείας ερευνών με τίτλο “Navigant Research Leaderboard Report: Demand Response (DR),” στην οποία εξετάζονται οι επιδόσεις διαφόρων προμηθευτών λύσεων DR, τόσο σε επίπεδο στρατηγικών επιλογών, όσο και σε επίπεδο εκτέλεσης των αντίστοιχων έργων.

Η Schneider Electric, μετά τη σύναψη στρατηγικής συμμαχίας με τη γαλλική Energy Pool το 2010, προχώρησε στην ενοποίηση διαφόρων δραστηριοτήτων της στον χώρο της Διαχείρισης Ενεργειακής Ζήτησης, ώστε να είναι σε θέση να παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις DR οι οποίες περιλαμβάνουν την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, την προμήθεια τεχνολογικών λύσεων και την παροχή επαγγελματικών υπηρεσιών διαχείρισης και λειτουργίας. Μέσω της Energy Pool, η Schneider Electric είναι ο μεγαλύτερος πάροχος CSP στην Ευρώπη, ενώ αρχίζει πλέον να δραστηριοποιείται και στις ιδιαιτέρως δυναμικές Αγορές DR της Ν. Κορέας και της Ιαπωνίας.

Ιδανικά τοποθετημένη ώστε να συμβάλλει στην εξισορρόπηση προσφοράς και ζήτησης, η Schneider Electric διαθέτει έναν εκτεταμένο κατάλογο προϊόντων αυτοματισμού και ελέγχου κτιριακών εγκαταστάσεων, στα οποία έχουν ενσωματωθεί δυνατότητες SCADA, η σουίτα λογισμικού StruxureWare για κτίρια, καθώς και ένα εξειδικευμένο web service για τη μεταφορά δεδομένων. Για τις εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, η Schneider Electric προσφέρει ένα προηγμένο σύστημα διαχείρισης διανομής ισχύος (Advanced Distribution Management System), καθώς και την τελευταία έκδοση της εφαρμογής Energy Profiler Online. Για τις αγορές DR οικιακών τιμολογίων, προσφέρονται οι λύσεις Wiser and Efficiency Advisor. Το Wiser Air, το προϊόν επόμενης γενιά που παρουσιάστηκε το 2015, αναμένεται να ενισχύσει τη θέση της Schneider Electric στην αγορά DR της Β. Αμερικής, όπως και η συνεργασία με αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας, τόσο στον χώρο των οικιακών, όσο και σε εκείνον των εμπορικών και βιομηχανικών εγκαταστάσεων (Residential and C&I sectors).

«Η Schneider Electric πιστεύει ότι όλο και περισσότεροι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας θα υιοθετήσουν λύσεις για τη Διαχείριση της Ζήτησης (Demand Management), οι οποίες θα τους βοηθήσουν να αλλάξουν εντελώς τη σχέση τους με τους πελάτες μέσα από νέες υπηρεσίες, και κατά συνέπεια να αυξήσουν την κερδοφορία τους», εξηγεί ο κ. Jean-Yves Blanc, Αντιπρόεδρος στο τμήμα Demand Management της Schneider Electric. «Η έκθεση της Navigant δείχνει ότι διαθέτουμε τα εργαλεία, τις τεχνικές, και τον κατάλληλο προσανατολισμό ώστε να βοηθάμε τους παρόχους που θέλουν να βελτιώσουν τη σχέση τους με τους καταναλωτές, με τρόπο που να τους οδηγεί σε πιο σταθερούς ρυθμούς παραγωγής και διανομής ενέργειας, αλλά και σε χαμηλότερα λειτουργικά κόστη. Η κατάταξή της Schneider Electric σε σχέση με τον ανταγωνισμό επιβεβαιώνει ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο, καθώς διαθέτουμε όχι μόνο ένα εντυπωσιακό επιχειρηματικό όραμα, αλλά και το μέγεθος και την εμπειρία που απαιτούνται προκειμένου οι πελάτες μας να διασφαλίσουν την επίτευξη όλων των στόχων των προγραμμάτων Demand Response που θα υιοθετήσουν».

Η έκθεση Navigant Research Leaderboard Report εξετάζει 13 κορυφαίους προμηθευτές λύσεων DR, τόσο από πλευράς στρατηγικής, όσο και από πλευράς υλοποίησης. Η κατάταξή τους γίνεται με βάση 10 κριτήρια: όραμα, στρατηγική go-to-market, συνεργάτες, τεχνολογία, γεωγραφική παρουσία, πωλήσεις, μάρκετινγκ και διανομή, απόδοση προϊόντων, τιμή και διάρκεια στο χρόνο (staying power). Με βάση την αποκλειστική μεθοδολογία Leaderboard της Navigant Research, όλοι οι προμηθευτές εξετάζονται, βαθμολογούνται και κατατάσσονται με στόχο να υπάρξει ένας αντικειμενικός τρόπος αξιολόγησης των ισχυρών και των αδύνατων σημείων κάθε προμηθευτή, ο οποίος καλύπτει όλες τις λύσεις που προσφέρονται σήμερα στην παγκόσμια αγορά DR, τόσο για οικιακές, όσο και για εμπορικές/βιομηχανικές καταναλώσεις.

Για να μάθετε περισσότερα και να κατεβάσετε ολόκληρη την έκθεση της Navigant, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: www.navigantresearch.com/research/navigant-research-leaderboard-report-demand-response

Για να ανακαλύψετε περισσότερα στοιχεία σχετικά με τις λύσεις DR της Schneider Electric, επισκεφθείτε τις διευθύνσεις:

www.wiserhome.com

www.energyprofileronline.com

www.energy-pool.eu/en


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Leave A Reply