Βosch MEMS Αισθητήρες, η Τεχνολογία Κλειδί για το Ιnternet of Things

0

Oι αισθητήρες MEMS (microelectric mechanical systems) αποτελούν ένα αναπόσπαστο συστατικό στοιχείο αυτού που αποκαλούμε «Συνδεδεμένο κόσμο» -Connected World. Ακριβώς μερικά χιλιοστόμετρα σε μέγεθος και με λεπτές μικροσκοπικές δομές από πυρίτιο, οι αισθητήρες MEMS εξοπλίζουν αντικείμενα τα οποία με την βοήθεια μιας μπαταρίας μπορούν να δώσουν πληροφορίες για το περιβάλλον τους και να γίνουν μέρος ενός δικτύου δεδομένων, προσιτού σχεδόν από παντού.

BMA355

Η Βοsch είναι παγκόσμιος ηγέτης στους αισθητήρες MEMS καθώς έχει κατασκευάσει 5 δισεκατομμύρια από την στιγμή που ξεκίνησε η παραγωγή τους πριν από 20 χρόνια. Μάλιστα αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι η Bosch κατασκευάζει ημερησίως περισσότερους από 4 εκατομμύρια αισθητήρες.

bosch3Οι αισθητήρες MEMS αποτελούν τα μάτια και τα αυτιά των κινητών συσκευών. Βοηθούν τα smart phones και τα tablets να αναγνωρίζουν τη θέση τους στο χώρο ανάλογα με τον τρόπο που τα κρατάει και τα περιστρέφει ο χρήστης τους , ενώ τα μικροσκοπικά μικρόφωνα MEMS καταγράφουν τον ήχο και την ομιλία. Ένα στα δύο smart phones της αγοράς χρησιμοποιεί Βοsch MEMS αισθητήρες. Οι αισθητήρες MEMS βρίσκουν επιπλέον εφαρμογή στα ηλεκτρονικά σημειωματάρια, τα έξυπνα ρολόγια και τις κονσόλες παιχνιδιών.

Οι αισθητήρες ΜΕΜS μπορούν επίσης να εγκατασταθούν στις μηχανές των αυτοκινήτων. Καταχωρούν μάλιστα σε μια βάση δεδομένων τις πληροφορίες για τη λειτουργία των μηχανών και μπορούν να προσδιορίσουν όλες τις αλλαγές και αποκλίσεις που ενδεχομένως να υποδηλώνουν κάποιο πρόβλημα. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να σταλούν οπουδήποτε στον κόσμο μέσω του διαδικτύου. Οι αισθητήρες , οι μπαταρίες και οι συσκευές αποστολής σημάτων μπορούν να συνδιαστούν και να λειτουργήσουν σαν μια ενιαία μονάδα ,μικρή, ενεργειακά αποδοτική και ανέξοδη.

Στο διεθνές συνέδριο “CES 2015” (Consumer Electronic Show) η Bosch παρουσίασε τον πρώτο παγκοσμίως MEMS αισθητήρα που μετρά την πίεση του αέρα , την υγρασία , την θερμοκρασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα της ατμόσφαιρας. Η χρήση αυτών των αισθητήρων ανοίγει το δρόμο για πολλές νέες λειτουργίες στις κινητές συσκευές καθώς και σε άλλα αντικείμενα. Για παράδειγμα μετρώντας την ατμοσφαιρική ποιότητα σε ένα δωμάτιο , τόσο η θέρμανση όσο και ο κλιματισμός ενός σπιτιού θα μπορούν να ρυθμίζονται αυτόματα μέσω ενός smart phone.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Leave A Reply