Νέα χρηματοδότηση για την Longaccess η οποία λανσάρει το BigStash

0

Η Longaccess, η startup αρχειοθέτησης στο cloud, ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 300.000 ευρώ από το Jeremie Openfund ΙΙ, ανεβάζοντας τη συνολική επένδυση στην εταιρία στα 410.000 ευρώ.

bigstash

Ταυτόχρονα, η εταιρία ανακοίνωσε την έναρξη της BigStash, μιας υπηρεσίας για ερασιτέχνες και επαγγελματίες δημιουργούς περιεχομένου που θέλουν να διατηρούν αρχεία του υλικού τους online – είτε πρόκειται για λίγα gigabyte είτε για πολλαπλά terabytes.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο σχεδιασμός της υπηρεσίας κράτησε μήνες και η ομάδα χρειάστηκε να σχεδιάσει τα επιμέρους κομμάτια της πολλές φορές μέχρι να καταλήξουν στην σημερινή μορφή του BigStash. Το BigStash επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύσουν τα δεδομένα τους με ασφάλεια στο cloud και να απελευθερώσουν χώρο στον σκληρό δίσκο τους.

Σύμφωνα με την εταιρία, στα άμεσα σχέδιά τους είναι μία σειρά από επιπλέον λειτουργίες, όπως η σύνδεση με άλλους παρόχους cloud αρχειοθέτησης που θα επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν δεδομένα από και προς το BigStash όπως επίσης και μία πρωτότυπη προσέγγιση στην ασφάλεια και την προστασία δεδομένων.

Η BigStash.co επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύσουν αρχεία που δεν θα χρειαστούν στο άμεσο μέλλον. Όταν τα χρειάζονται, μπορούν να τα ζητήσουν λίγες ώρες πριν. Τα πακέτα κυμαίνονται από 100GB σε παραπάνω από 5TB. Η υπηρεσία μάλιστα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι δύσκολο να διαγραφούν ή να αντικατασταθούν αρχεία κατά λάθος.

«Καθώς ο όγκος των δεδομενων που παράγεται για οικιακή και επαγγελματική χρήση αυξάνει εκθετικά, η αρχειοθέτησή τους στο cloud αναδεικνύεται σε σημαντικό πρόβλημα που δεν καλύπτεται από τις υπάρχουσες, δημοφιλείς υπηρεσίες. Εκτιμούμε ότι η ζήτηση για αρχειοθέτηση στο cloud θα ξεπεράσει τελικά ακόμη και την ζήτηση για αποθήκευση δεδομένων στα οποία απαιτείται συχνή πρόσβαση. Στόχος μας είναι να είμαστε οι καλύτεροι σε αυτόν τον τομέα», αναφέρει σε δήλωσή του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Longaccess, Παναγιώτης Βρυώνης.

«Θεωρούμε την αρχειοθέτηση δεδομένων ένα ανοικτό πρόβλημα: Οι σημερινές λύσεις επικεντρώνονται κυρίως στον συγχρονισμό μεταξύ συσκευών και υπολογιστών και την συνεργασία πάνω σε ψηφιακά αρχεία, αλλά όχι στην αρχειοθέτηση. Χαιρόμαστε που μπορούμε να στηρίξουμε το όραμα μίας πολύ δημιουργικής ομάδας που φιλοδοξεί να υλοποιήσει μία υπηρεσία που θα ανταποκρίνεται τις ανάγκες των χρηστών σε αυτό τον τομέα», δηλώνει ο Γεώργιος Τζιραλής, partner στο Jeremie Openfund ΙΙ.

Share.

Leave A Reply