Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Σάββατο, 2 Μαΐου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»IT

DOTSOFT – ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ: νέα εποχή για Αμφιλοχία και Βόρεια Κέρκυρα με λύσεις Smart City

13/03/2025infocomBy infocom3 Mins Read IT

Δύο νέοι δήμοι της ελληνικής περιφέρειας εντάσσονται στην πλατφόρμα έξυπνης πόλης που έχει αναπτύξει η DOTSOFT AE, ενισχύοντας τη διοικητική και επιχειρησιακή λειτουργία τους.

Ο Δήμος Αμφιλοχίας, στη Δυτική Ελλάδα, και ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας, στο Ιόνιο, αποκτούν πρόσβαση στο ολοκληρωμένο σύστημα επεξεργασίας και αξιοποίησης δεδομένων Smartiscity, το οποίο ήδη χρησιμοποιούν καθημερινά περισσότερες από πενήντα (50) πόλεις της επικράτειας.

Οι δύο δήμοι θα αξιοποιήσουν τις δυνατότητες της εν λόγω πλατφόρμας, για να διαχειριστούν πιο αποδοτικά τις υφιστάμενες υποδομές και τους διαθέσιμους πόρους τους, να εξοικονομήσουν ενέργεια σε κτήρια, πλατείες και πάρκα, αλλά και να ανταποκριθούν εγκαίρως σε έκτακτα γεγονότα, όπως πλημμύρες, πυρκαγιές και σεισμούς.

Βασισμένη σε λογισμικό ανοιχτού κώδικα και αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα των τεχνολογιών του Διαδικτύου των Πραγμάτων (Internet of Things – IoT), η πλατφόρμα Smartiscity διασυνδέει μεμονωμένες ψηφιακές εφαρμογές, παρέχοντας ενιαίο περιβάλλον διαχείρισης δεδομένων. Μέσω αυτής, οι δημοτικές αρχές συντονίζουν διάφορες επιμέρους διαδικασίες και λειτουργίες. Έτσι, επιτυγχάνουν καλύτερη εποπτεία όλων των παραμέτρων που επιδρούν στην καθημερινή ζωή της σύγχρονης πόλης.

Με την εγκατάσταση ειδικών αισθητήρων και ηλεκτρονικών συσκευών σε επιλεγμένα σημεία των Δήμων Αμφιλοχίας και Βόρειας Κέρκυρας, θα συλλέγονται κρίσιμα δεδομένα και θα μεταφέρονται, μέσω ευρυζωνικού δικτύου, στην κεντρική πλατφόρμα. Εκεί θα υπόκεινται σε επεξεργασία και ανάλυση. Ακολούθως, θα συνδυάζονται με στοιχεία διαθέσιμα από άλλες βάσεις δεδομένων, ώστε οι αρμόδιοι να λαμβάνουν τις κατάλληλες αποφάσεις και οι πολίτες να έχουν καλύτερη ενημέρωση.

Με περισσότερες από 300 εγκατεστημένες εφαρμογές και περισσότερους από 10.000 διασυνδεδεμένους αισθητήρες ΙοΤ, η πλατφόρμα Smartiscity λειτουργεί σήμερα ως ενιαίος πίνακας ελέγχου (dashboard) της απόδοσης κάθε δήμου και συνιστά εποπτικό εργαλείο για την άσκηση διοικητικού έργου εκ μέρους της αρμόδιας αρχής.

Στον Δήμο Αμφιλοχίας η εγκατάσταση της εν λόγω πλατφόρμας αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Ιούλιο του 2025 και αποτελεί μέρος ευρύτερου έργου με τίτλο «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Δράσεων και Υποδομών».

Στον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας η διάθεση του ολοκληρωμένου συστήματος, η οποία προβλέπεται να αποπερατωθεί έως το τέλος Μαΐου 2025, συνιστά μέρος ευρύτερου έργου με τίτλο «Προμήθεια και εγκατάσταση εφαρμογών Smart Cities για την αναβάθμιση της διοικητικής ικανότητας του Δήμου στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών».

Ανάδοχος των δύο έργων ανακηρύχθηκε, κατόπιν διαγωνιστικής διαδικασίας, η ΤΑΚΗΣ Γ. ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ, ενώ η DOTSOFT AE ενεργεί ως υπεργολάβος.

Φορέας χρηματοδότησης των σχετικών συμβάσεων είναι η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής του Υπουργείου Εσωτερικών, μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Με τις νέες παρεμβάσεις η Αμφιλοχία και η Βόρεια Κέρκυρα κάνουν ένα σημαντικό βήμα προς την ψηφιακή μετεξέλιξή τους, βελτιώνοντας τις λειτουργίες των δημοτικών υπηρεσιών τους και αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων τους.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

DOTSOFT smart city Αμφιλοχία Βόρεια Κέρκυρα ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαγωνισμός 88 εκατ. για 1.000 έξυπνες κάμερες καταγραφής τροχαίων παραβάσεων

Η Κομισιόν ζητά ταχεία υλοποίηση της εφαρμογής επαλήθευσης ηλικίας

Ο στρατηγικός ρόλος της EPSILON SINGULARLOGIC στον μετασχηματισμό της εφοδιαστικής αλυσίδας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κρίνει αποτελεσματική την εφαρμογή της Πράξης DMA

Η CBS αναλαμβάνει έργο για τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό – ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ

Υποχρεωτική η χρήση φορτιστή USB-C για όλα τα νέα laptop

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • ΕΛΣΤΑΤ: Ετήσια αύξηση 7,2% ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών τον Φεβρουάριο 2026
  • ΕΑΤ: Ενισχύει την καινοτομία με το πρόγραμμα Proof-of-Concept για Αναδυόμενες Τεχνολογίες
  • Η πλατφόρμα Samsung Knox προστατεύει πλέον και τα monitors, με πιστοποίηση CC
  • ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για συνταξιούχους ελεύθερους επαγγελματίες
  • Πειραιώς: Ισχυρή λειτουργική επίδοση το 1ο τρίμηνο, σε τροχιά επίτευξης των στόχων του 2026
  • Ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης στα εγκαίνια του παραρτήματος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στην Αθήνα
  • THETI Club: Ο Dr. Oliver Zolman στο Mastery Forum
RSS itsecuritypro.gr
  • Ελληνική ομάδα αποκαλύπτει κρίσιμη ευπάθεια σε παγκόσμιο εργαλείο κυβερνοασφάλειας
  • Uni Systems: Στρατηγική με προτεραιότητα στην Τεχνητή Νοημοσύνη, με τον άνθρωπο στο επίκεντρο της ανάπτυξης
  • AI Agents: Θα αντέξουν οι ελληνικές επιχειρήσεις την επόμενη κυβερνοεπίθεση;
  • Mindbreeze: AI-driven enterprise intelligence
  • Η Orthology ανακοινώνει στρατηγική συνεργασία με τη Nagomi Security
  • Rittal Greece & Eplan Hellas παρουσιάζουν τα μηνιαία Open Tech Day
  • Η Clico ανακοινώνει ότι ο Γιώργος Κουσίσης είναι ο νέος Country Manager για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.