Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
  • MWC 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τρίτη, 21 Απριλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
  • MWC 2026
InfoCom
Home»Πρόσωπα»Απόψεις

Ice to the price: Ο γάιδαρος των supermarkets και το σαμάρι των τηλεπικοινωνιών [Weekly Telecom]

24/07/2023infocomBy infocom2 Mins Read Απόψεις

Πάγο φαίνεται να βάζει το Μέγαρο Μαξίμου, στη διαφαινόμενη εφαρμογή της τιμαριθμικής αναπροσαρμογής, στα ισχύοντα συμβόλαια τηλεφωνίας, την οποία είχαν ζητήσει οι πάροχοι, και η ΕΕΤΤ είχε προωθήσει με δική της πρόταση.

Στο σκεπτικό της πρότασής της, η ΕΕΤΤ επιβεβαίωνε ότι ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών καλείται να αντιμετωπίσει τις πιέσεις που συνεπάγονται οι έντονες πληθωριστικές τάσεις, κυρίως λόγω της ανοδικής πορείας του ενεργειακού κόστους και των σημαντικών αυξήσεων στις τιμές πρώτων υλών και υπηρεσιών, που είναι απαραίτητες για τη συντήρηση, αλλά και περαιτέρω ανάπτυξη κρίσιμων υποδομών, όπως οι επενδύσεις για την επέκταση του δικτύου κινητής τηλεφωνίας 5G, και των Δικτύων Νέας Γενιάς (FTTH).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το έτος 2022, ο ετήσιος μέσος όρος του μηνιαίου Δείκτη Τιμών Καταναλωτή στον τομέα των Τηλεπικοινωνιών, μειώθηκε κατά 2,44% σε σχέση με τον αντίστοιχο μέσο όρο του 2021, δηλαδή έγιναν φθηνότερες. Αντίθετα, μεταξύ 2021 και 2022, στο σύνολο των υπηρεσιών και αγαθών του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, καταγράφηκε αύξηση της τάξης του 9,65%.

Η πρόταση της ΕΕΤΤ κατέληγε στο συμπέρασμα η ρήτρα τιμαριθμικής αναπροσαρμογής να υπολογίζεται βάσει του πληθωρισμού του προηγούμενου ημερολογιακού έτους, να εφαρμόζεται μία φορά ανά ημερολογιακό έτος, και να ισχύει για όλα τα συμβόλαια, ακόμα και αν αυτά έχουν υπογραφεί πριν την εφαρμογή της τροποποίησης.

Όμως, όπως φαίνεται, η κυβέρνηση είναι αρνητική στο να ανάψει το πράσινο φως σε οποιαδήποτε αύξηση, αφού κάτι τέτοιο θα αύξανε ακόμη περισσότερο τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, και θα δημιουργούσε δυσάρεστες εντυπώσεις στο καταναλωτικό κοινό.

Από το Μέγαρο Μαξίμου, ευελπιστούν σε μία αποκλιμάκωση του τιμαρίθμου, λόγω της σταθεροποίησης σε ανεκτά επίπεδα του κόστους της ενέργειας, και ξορκίζουν σε κάθε περίπτωση την οποιαδήποτε αύξηση σε αγαθά και υπηρεσίες ευρείας κατανάλωσης, όπως τα τηλεπικοινωνιακά τιμολόγια.

Βέβαια η λογική του να μη μπορούν να δείρουν τον γάιδαρο των supermarkets και να δέρνουν αντ’ αυτού το σαμάρι των τηλεπικοινωνιών στερείται λογικής, αλλά ποιος μίλησε για λογική στη χώρα που ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα;

Κάντε click και διαβάστε στο Weekly Telecom όλα όσα γράφονται και όλα όσα δε γράφονται, για την αγορά ICT την εβδομάδα που μας πέρασε!

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Weekly Telecom
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Weekly Telecom: Στρατηγική θωράκιση στον βυθό – Νέα ηγεσία στη Cisco χωρίς ρίσκο!

Weekly Telecom: 5G+ ταχύτητες – loading για τον επόμενο πρόεδρο της ΕΕΤΤ!

Weekly Telecom: Πρωτιά για τα SmartTalks, ελληνικοί δορυφόροι στο διάστημα, 5G παντού!

ChatGPT: Πώς να καταλαβαίνει τις ανάγκες σου!

Marketplaces vs e-shops: Ποιος κερδίζει πραγματικά και ποιος πληρώνει το κόστος

Ο κυρίαρχος ενορχηστρωτής

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Ferryscanner Miles: Το νέο πρόγραμμα που ανταμείβει τους ταξιδιώτες σε κάθε ταξίδι
  • Εγκρίθηκαν οι σχετικές Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες για Νότιο Αιγαίο 1 – Νότιες Κυκλάδες.
  • Η ΔΕΗ επιταχύνει την ενεργειακή μετάβαση με επίκεντρο την καθαρή ενέργεια
  • ΚΤΠ: Παρέδωσε την Ψηφιοποίηση του Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου στο Υπ. Εξωτερικών
  • CORDIA: Αποκτά την εταιρεία ZEB ΑΕΕΥ και διευρύνεται στη Νοτιοανατολική Ευρώπη
  • Η Snappi και το Fintech & AI Lab ανακοινώνουν Hackathon
  • ΑΑΔΕ: Διαθέσιμη νέα αναβαθμισμένη έκδοση της εφαρμογής timologio, από 22/4
RSS itsecuritypro.gr
  • Mindbreeze: AI-driven enterprise intelligence
  • Η Orthology ανακοινώνει στρατηγική συνεργασία με τη Nagomi Security
  • Rittal Greece & Eplan Hellas παρουσιάζουν τα μηνιαία Open Tech Day
  • Η Clico ανακοινώνει ότι ο Γιώργος Κουσίσης είναι ο νέος Country Manager για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα
  • Νέο Γενικός Διευθυντής της CISCO για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα ο Παναγιώτης Γκολέμης
  • Η Data4 εγκαινίασε δεύτερο data center στο campus της κοντά στη Βαρσοβία. Οι επενδύσεις στην Πολωνία θα φτάσουν τα 600 εκατ. ευρώ έως το 2030.
  • Η ESET παρουσιάζει λύσεις προστασίας για Cloud Workload και βελτιώσεις τεχνητής νοημοσύνης για τους πελάτες του ESET PROTECT
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.