Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Σάββατο, 2 Μαΐου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»IT

Σωτήρης Πάνος, Hotex: Ζούμε στη εποχή της τεχνολογίας και της εξέλιξης

12/04/2023Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς4 Mins Read IT Συνεντεύξεις

Ο Σωτήρης Πάνος, General Manager της Hotex, παρουσιάζει, στη στήλη Hotel Tech, το προϊοντικό portfolio που προσφέρει η εταιρεία και το οποίο «στοχεύει» στην αγορά των ξενοδοχείων -όπως τις ηλεκτρονικές κλειδαριές, που κάνουν πιο «έξυπνη» τη διαδικασία του check in και του check out- τονίζοντας πως η πανδημία ώθησε τα ξενοδοχεία στον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Μιλήστε μας για την Hotex. Σε ποιους τομείς δραστηριοποιείται, ποια τα προϊόντα που προσφέρει, ποια η αναπτυξιακή της πορεία;

Η εταιρία Hotex δραστηριοποιείται στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας τα τελευταία 10 χρόνια. Ξεκινήσαμε το 2014 με τα τηλεφωνικά κέντρα και τις σχετικές προμήθειες, όπως τις τηλεφωνικές συσκευές και το ξενοδοχειακό πακέτο με Fidelio – protel. Εν συνεχεία, αρχίσαμε να δραστηριοποιούμαστε εκτενέστερα στο θέμα των δικτύων, καταλήγοντας να είμαστε σε θέση να προτείνουμε μια ολοκληρωμένη λύση που θα «κοιτάζει» συνολικά ένα έργο. Εδώ, φυσικά, βοήθησε και το γεγονός ότι ξεκινήσαμε και την εμπορία ηλεκτρονικών κλειδαριών. Έτσι, με τον πέρασμα του καιρού, καταλήξαμε πως, έχοντας ολοκληρωμένες λύσεις, μπορούμε να είμαστε πιο αποδοτικοί και να αναπτύξουμε περαιτέρω την επιχείρηση.

Ένα από τα προϊόντα που προσφέρετε είναι, λοιπόν, και οι ηλεκτρονικές κλειδαριές για τα ξενοδοχεία. Τι ακριβώς παρέχουν αυτές στις ξενοδοχειακές μονάδες που τις επιλέγουν;

Οι ηλεκτρονικές κλειδαριές καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος της ζήτησης των ξενοδοχειακών μονάδων. Είναι πλέον σίγουρο πως το ξενοδοχείο ενδιαφέρεται να βρει έξυπνες και εύκολες λύσεις για τη διαδικασία του check in και του check out των πελατών, αλλά και τρόπους για την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση τους. Εμείς, με το σύστημα ανέπαφης εισόδου, εισόδου με mobile, αλλά και με password, θεωρούμε πως μπορούμε να τοποθετηθούμε σε πολλά και διαφορετικά είδη ξενοδοχείων – airbnb. Αδιαμφισβήτητα, ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας και της εξέλιξης και οφείλουμε να στεκόμαστε αντάξιοι των προσδοκιών.

Όσον αφορά στην εμπειρία του πελάτη, πώς ακριβώς βελτιώνεται αυτή, μέσω της χρήσης ηλεκτρονικών κλειδαριών – συνδυαστικά, ενδεχομένως, και με άλλες υπηρεσίες;

Αναμφίβολα βελτιώνεται η εμπειρία, αφού έχουν τη δυνατότητα να κάνουν check in – check out ανέπαφα και να χρησιμοποιήσουν το σύστημα room display – δηλαδή, με το πάτημα ένας κουμπιού να ειδοποιούν εάν επιθυμούν καθαρισμό δωμάτιου ή να επιλέγουν τη χρήση «Μην Ενοχλείτε».

Επίσης, με την τηλεφωνική συσκευή του δωματίου, μπορούν, με το πάτημα ένας κουμπιού που φέρει το εικονίδιο της reception, να την καλούν αυτόματα, όπως και οποία άλλη υπηρεσία του ξενοδοχείου θελήσουν. 

Τα παραπάνω σίγουρα προσφέρουν στον πελάτη άνεση, ευκολία και πρακτικότητα.

Δώστε μας μια εικόνα από τη διαδικασία που ακολουθείται, σε σχέση με την αντικατάσταση μιας παραδοσιακής κλειδαριάς και της εκπαίδευσης που ενδεχομένως χρειάζεται, στο προσωπικό του ξενοδοχείου, μετά από μια τέτοια διαδικασία.

Αρχικά, όταν καλούμαστε να αντικαταστήσουμε μια παραδοσιακή κλειδαριά, ελέγχουμε τον τύπο της κλειδαριάς, το «κόψιμο» που ενδεχομένως υπάρχει στην πόρτα και ανάλογα προτείνουμε την καλύτερη δυνατή λύση, με σκοπό να καλύψουμε τα τρυπήματα της παλαιάς κλειδαριάς και να διαμορφώσουμε τη νέα οπτική της πόρτας με μια σύγχρονη RFID κλειδαριά. Υστέρα από την ολοκλήρωση της εγκατάστασης των ηλεκτρονικών κλειδαριών, εγκαθιστούμε στη reception το πρόγραμμα διαχείρισης και εκπαιδεύουμε το προσωπικό σύμφωνα με τις δυνατότητες του προγράμματος.

Καθώς, επί της ουσίας, μιλάμε για έναν ψηφιακό μετασχηματισμό των ξενοδοχείων, ποιες οι προκλήσεις, οι ανησυχίες αν θέλετε, που βλέπετε πως αντιμετωπίζουν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, απέναντι στην ανάγκη για digital transformation;

Είναι αλήθεια πως η πανδημία ώθησε με ταχύτατους ρυθμούς τα ξενοδοχεία στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Πλέον, βασίζονται κατά κόρον όλες οι διαδικασίες τους στην ύπαρξη της πολυπλοκότητας των τεχνολογιών. Οι διαδικασίες αυτές χωρίζονται σε τρεις φάσεις: πριν την κράτηση, κατά τη διάρκεια της κράτησης και με την παραμονή.

Η βασική πρόκληση θα λέγαμε πως έγκειται στο να αντεπεξέλθουν τα ξενοδοχεία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε συνθήκες και διαδικασίες διαφορετικές από αυτές που είχαν συνηθίσει μέχρι σήμερα. Φυσικά, πρόκληση αποτελεί και ο μεγάλος ανταγωνισμός του κλάδου που έχει επέλθει και έχει ανεβάσει κατά πολύ τα κριτήρια του πελάτη. Θα μπορούσε να ονομαστεί και ανησυχία αυτό. Γιατί όμως να υπάρξει άλλη ανησυχία; Η ψηφιοποίηση έχει οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα. Αρχικά στη μείωση λειτουργικού κόστους, στη δημιουργία νέου digital πελατολογίου, καθώς και στην αύξηση των πιστών πελατών μέσω της βελτίωσης της εμπειρίας τους.

Μιλήστε μας για τους επόμενους αναπτυξιακούς στόχους της HOTEX. Ποιο το στρατηγική σας πλάνο για τους επόμενους μήνες; Τι νέο μπορούμε να περιμένουμε από εσάς;

Η Hotex είναι έτοιμη να αντεπεξέλθει στους ρυθμούς της σημερινής εποχής. Βρισκόμαστε σε μια παραγωγική περίοδο, επικεντρωνόμαστε στην ολοκλήρωση των τρεχόντων έργων και μετά το πέρας αυτών θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες προετοιμασίας για τις εκθέσεις που ακολουθούν.

Θα παρευρεθούμε στην Xenia 2023, όπως και στην HORECA 2024 στο Metropolitan Expo. Εκεί, κάθε χρόνο, έχουμε την ευκαιρία να συνομιλούμε με πολλούς ξενοδόχους, να αντιλαμβανόμαστε τις ανάγκες τους, να τους εκθέτουμε τις προτάσεις μας για την καλύτερη εφαρμογή των διαδικασιών τους και να δίνουμε ολοκληρωτικές λύσεις.

Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε στο Hotellier στις 12/4/2023

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

hotel hotel tech hotex
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαγωνισμός 88 εκατ. για 1.000 έξυπνες κάμερες καταγραφής τροχαίων παραβάσεων

Η Κομισιόν ζητά ταχεία υλοποίηση της εφαρμογής επαλήθευσης ηλικίας

Ο στρατηγικός ρόλος της EPSILON SINGULARLOGIC στον μετασχηματισμό της εφοδιαστικής αλυσίδας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κρίνει αποτελεσματική την εφαρμογή της Πράξης DMA

Η CBS αναλαμβάνει έργο για τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό – ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ

Υποχρεωτική η χρήση φορτιστή USB-C για όλα τα νέα laptop

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • ΕΛΣΤΑΤ: Ετήσια αύξηση 7,2% ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών τον Φεβρουάριο 2026
  • ΕΑΤ: Ενισχύει την καινοτομία με το πρόγραμμα Proof-of-Concept για Αναδυόμενες Τεχνολογίες
  • Η πλατφόρμα Samsung Knox προστατεύει πλέον και τα monitors, με πιστοποίηση CC
  • ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για συνταξιούχους ελεύθερους επαγγελματίες
  • Πειραιώς: Ισχυρή λειτουργική επίδοση το 1ο τρίμηνο, σε τροχιά επίτευξης των στόχων του 2026
  • Ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης στα εγκαίνια του παραρτήματος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στην Αθήνα
  • THETI Club: Ο Dr. Oliver Zolman στο Mastery Forum
RSS itsecuritypro.gr
  • Ελληνική ομάδα αποκαλύπτει κρίσιμη ευπάθεια σε παγκόσμιο εργαλείο κυβερνοασφάλειας
  • Uni Systems: Στρατηγική με προτεραιότητα στην Τεχνητή Νοημοσύνη, με τον άνθρωπο στο επίκεντρο της ανάπτυξης
  • AI Agents: Θα αντέξουν οι ελληνικές επιχειρήσεις την επόμενη κυβερνοεπίθεση;
  • Mindbreeze: AI-driven enterprise intelligence
  • Η Orthology ανακοινώνει στρατηγική συνεργασία με τη Nagomi Security
  • Rittal Greece & Eplan Hellas παρουσιάζουν τα μηνιαία Open Tech Day
  • Η Clico ανακοινώνει ότι ο Γιώργος Κουσίσης είναι ο νέος Country Manager για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.