weekly D 21-1-22 sent
600x80 banner 28-4-21 sent
600x80 banner 20-5-21 sent
600x80 banner 27-5-21 sent

Το διαμάντι του στέμματος της United η Wind-Nova

Σε διαμάντι του στέμματος του ομίλου United, φαίνεται ότι θα εξελιχθεί η Wind-Nova, αφού με την ολοκλήρωση της ένταξής της στον όμιλο, θα βάζει κάθε τρίμηνο στο ταμείο τουλάχιστον 200 εκατομμύρια ευρώ, αφήνοντας πίσω με το καλημέρα, την -ως τώρα ισχυρότερη εταιρεία- Vivacom Βουλγαρίας.
Συγκεκριμένα για το α’ τρίμηνο του 2022, βλέπουμε ότι οι Wind και Nova συνεισφέρουν το 33% των συνολικών εσόδων και το 26% των προσαρμοσμένων EBITDA της United.
Σε απόλυτα νούμερα, η Wind το πρώτο τρίμηνο είχε έσοδα 139 εκατ. ευρώ ή το 23% των συνολικών της United, και EBITDA 39,2 εκατ. ευρώ, ή το 18% του ομίλου.
Από την άλλη πλευρά η Nova είχε έσοδα 59,2 εκατ. (το 10% του συνόλου και μειωμένα 5% σε σχέση με πέρσι) και EBITDA 16,6 εκατ. (το 8% του συνόλου).
Μάλιστα αυτά είναι τα νούμερα όπως προκύπτουν από τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου.
Αν λάβουμε υπ’ όψη την εξέλιξη που θα έχουν οι νεοαποκτηθείσες εταιρείες, μετά από την πλήρη εμπλοκή του ομίλου για την ενίσχυση της δυναμικής τους απέναντι στον ανταγωνισμό και το cross selling, είναι σχεδόν βέβαιο ότι τα νούμερά τους και το επίπεδο συνεισφοράς τους στον όμιλο, θα ανέλθουν.
Οι κινήσεις προς την πλήρη λειτουργική συγχώνευση, βρίσκονται σε εξέλιξη.
Ήδη η συνδρομητική πλατφόρμα ΕΟΝ διατίθεται πλέον στην Ελλάδα από τα καταστήματα της Wind, ενώ η πλατφόρμα ενισχύεται με νέο αθλητικό περιεχόμενο.
Όσον αφορά στην ολοκλήρωση της ενοποίησης, αυτή τοποθετείται στο τέλος της τρέχουσας χρονιάς, ή στην αρχή της επομένης.
It’s a long way to Tipperary !!!
Site_banner_600x80_upd
cosmote-osfp

TV wars

H μάχη στην αρένα της τηλεθέασης θερμαίνεται έντονα, και ειδικά αυτή την περίοδο που «παίζονται» οι συμφωνίες με τις ομάδες και τα κανάλια, γίνεται ένας πραγματικός χαμός με πυροτεχνήματα, αλλά και… βόμβες.
Η τελευταία είδηση που αντηχεί ακόμη στην τηλεοπτική αγορά, δεν ήταν άλλη από την απόφαση του Ολυμπιακού να… αλλάξει κανάλι, εγκαταλείποντας τη Nova, και να κλείσει τριετή συμφωνία με την Cosmote TV.
Έτσι, στο αθλητικό οπλοστάσιο της Cosmote TV, θα βρίσκεται η πλειονότητα των αγώνων του πρωταθλήματος της Super League (με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, κ.ά.), μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Lega Serie A, Liga Portugal Bwin κ.ά.), το κύπελλο Αγγλίας (FA Cup), αλλά και το πρωτάθλημα του NBA. Επίσης το πακέτο έχει Champions League, Europa League, Conference League), και τους εντός έδρας ευρωπαϊκούς προκριματικούς αγώνες πολλών ομάδων.
Η Nova στη United εποχή της, έχει μεν απώλειες στο ελληνικό πρωτάθλημα, αφού από τους big 4 διατηρεί μόνο τον ΠΑΟΚ, ενώ έκλεισε και τον Άρη.
Παραμένει όμως πολύ δυνατή στο ευρωπαϊκό τοπίο, με Premier League, La Liga και La Liga 2, Bundesliga 1 & 2, Ligue 1, UEFA Nations League, με τα προκριματικά της Εθνικής Ομάδας, του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών, και με τα Προκριματικά της Εθνικής Ομάδας.
Στο διεθνές συνδρομητικό περιεχόμενο, μεγάλη αλλαγή φαίνεται να φέρνει η είσοδος του Disney+ που λανσάρεται στις 14 Ιουνίου. Καλύτερα προετοιμασμένη γι’ αυτή την αλλαγή φαίνεται να αποδεικνύεται η Vodafone, αφού εντάσσει το μπουκέτο της Disney στη Vodafone TV, δίνοντας μία δυναμική πνοή στη δική της συνδρομητική τηλεόραση.
Το 2020 και το 2021, οι περιορισμοί έδωσαν δυναμική στην επί πληρωμή πρόσβαση σε τηλεοπτικό περιεχόμενο.
Τώρα φαίνεται ότι επειδή η ακρίβεια θα δυσκολέψει άλλους τρόπους διασκέδασης, και θα οδηγήσει περισσότερο κόσμο στην αγκαλιά της μικρής οθόνης. Τσίχλα για τα μάτια δεν την είχαν πει κάποτε;
grid_600x80
bill-gates

Bill at the Gates

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου συνδύασε ο Bill Gates, και ήρθε στην Ελλάδα για μία βόλτα στα ελληνικά νησιά, αλλά και για να βάλει ένα χεράκι στην αξίας 1 δισεκατομμυρίου επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα.
Ο Bill Gates έρχεται στην Ελλάδα αμέσως μετά τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.
Σε αυτό το φόρουμ μάλιστα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Microsoft, Satya Nadella, αλλά και τον Πρόεδρο της εταιρείας.
Ο πρωθυπουργός παρουσίασε στους κυρίους Nadella και Smith τη ραγδαία ανάπτυξη του τεχνολογικού τομέα στην Ελλάδα, τη δυναμική νεοφυών επιχειρήσεων, οι οποίες προσελκύουν έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό, και το σύνθετο στρατηγικό πλεονέκτημα που προσφέρει η γεωγραφική θέση της Ελλάδας, το υψηλής ειδίκευσης εργατικό δυναμικό, και τη συνδεσιμότητα με την ευρύτερη περιοχή.
Δεν παρέλειψε να τονίσει την ψηφιοποίηση και τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του δημοσίου τομέα, λέγοντας: «η δυνατότητα να επικοινωνείς με το κράτος από το κινητό σου τηλέφωνο είναι μία επανάσταση στην Ελλάδα, και ασφαλώς έχουμε αγγίξει μόνο την κορυφή του παγόβουνου σε ότι αφορά τι μπορούμε να κάνουμε».
ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_WEEKLY LEAKS1

ΔΙΚΤΥΑ - ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΠΑΡΟΧΟΙ

 • Επειδή πρώτα πρέπει να ευλογήσουμε τα γένια μας μην ξεχάσετε την Τετάρτη το συνέδριο Digital Business: CloudData Centers & Digital Transformation που θα γίνει ηλεκτρονικά αύριο Τρίτη 31 Μαΐου. Επισκεφτείτε το site, δείτε το πρόγραμμα και δηλώστε δωρεάν συμμετοχή. CU tomorrow!
 • Στην αγορά εξακολουθεί να γίνεται του …Πούτιν. Οι προκλήσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα, απόρροια της πανδημίας και της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σωρευτικά σε πιθανή απώλεια €920 δις στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) σε όλη την Ευρωζώνη έως το 2023, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε από την Accenture. Η πιθανή αυτή απώλεια αντιστοιχεί στο 7,7% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης για το 2023.
 • Το εισόδημα, λόγω ενεργειακού και ακρίβειας, έχει συρρικνωθεί και οι δυσκολίες στην εφοδιαστική αλυσίδα επηρεάζουν ακόμη και γίγαντες όπως η Apple. Παρόλα αυτά, όπως θα έλεγε και ο Γαλιλαίος, “eppur si muove!” Λίγο το Ταμείο Ανάκαμψης, λίγο η Ψηφιακή Μέριμνα, λίγο ο ψηφιακός μετασχηματισμός, λίγο που δουλεύουμε στο καλύτερο κομμάτι της αγοράς που «αιμοδοτεί» την οικονομία, “κάτι κινείται” και όλοι ευελπιστούν πως “μπόρα είναι θα περάσει”. Από την άλλη μεριά όπως όλα δείχνουν πλησιάζουν και εκλογές (άρα παροχές)…
 • Γι’ αυτό και οι εταιρείες προχωρούν ακάθεκτες. Η Vodafone π.χ. παρέχει το Giga WiFi Home σε νέα τιμή προσφοράς με δωρεάν τριπλασιασμό των διαθέσιμων GB, προκειμένου όλοι οι ιδιώτες χωρίς σταθερή γραμμή να μπορούν να απολαμβάνουν περισσότερο, γρήγορο και αξιόπιστο Internet, μέσα από το 4G+ δίκτυο, μετατρέποντας έτσι το Vodafone Giga Network σε ένα ευέλικτο δίκτυο WiFi.
 • Πως λειτουργεί το «triple crown of data»; Απλά, όλοι οι υφιστάμενοι και νέοι συνδρομητές της υπηρεσίας Vodafone Giga WiFi Home λαμβάνουν δωρεάν και αυτόματα τα τριπλάσια GB κάθε μήνα, από 100GB σε 300GB για χρήση Internet και ασύρματο 4G+ router, στην ειδική τιμή προσφοράς των 19,35€ από 26,99€ ανά μήνα με 24μηνο συμβόλαιο.
 • Όσον αφορά τις καλύψεις ο ΟΤΕ διά στόματος Τσαμάζ δήλωσε στη ΓΣ «Mέχρι το τέλος της χρονιάς, θα αυξήσουμε την πανελλαδική πληθυσμιακή κάλυψη του 5G σε 80%, και σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε σχεδόν 100%». Από κάλυψη καλά πάμε, από 5G έσοδα όμως;
 • H εμπειρία της ΕΟΝ τώρα και από τη Wind. Η υποδοχή του κοινού ξεπέρασε τις προσδοκίες και γέμισε και με το παραπάνω το Excel των εγγραφών! Το πιο σημαντικό είναι ότι τα διαφορετικά συστήματα που συνεργάστηκαν λειτούργησαν άψογα και ήδη οι πρώτοι πελάτες της Wind απολαμβάνουν τα αγαθά της συγχώνευσης η οποία προχωρά με σταθερά βήματα και με πολλή δουλειά. H λέξη επιτυχία είναι μπροστά από τη λέξη εργασία μόνο στο λεξικό…
 • Αν δει κανείς προσεκτικά τα αποτελέσματα της United Group θα διαπιστώσει ότι σχεδόν το ένα τρίτο των εσόδων του ομίλου έρχεται από την Ελλάδα. Οπότε καταλαβαίνει κανείς τη σημασία που έχει η χώρα μας για τον όμιλο. Αυτό σημαίνει ότι τους επόμενους μήνες που θα αρχίσει και η «μάχη» δεν θα είναι κάτι απλό αλλά η μητέρα των μαχών για το Όμιλο. Παρεπιμπτόντως, στις επίσημες ανακοινώσεις το όνομα είναι Nova-Wind.
 • Όπερ σημαίνει ότι κάποια στιγμή θα φύγει απλά το Wind… Πως λέμε Wind of Changes;
 • Και ενώ στην Cosmote πανηγυρίζουν για τον Ολυμπιακό -που ελπίζουμε του χρόνου να είναι καλύτερος από το τέλος της φετινής χρονιάς- στην Nova, έτσι για να μοιράζεται η μπάλα, έκλεισαν τον Άρη. Και μη νομίζετε ότι όλα τελείωσαν. Μην ξεχνάτε ότι ο Άρης είναι ο θεός του πολέμου…
 • Για την ώρα πάντως η Cosmote TV είναι ωφελημένη γιατί έκλεισε έγκαιρα τη δουλειά με τον Ολυμπιακό και θα έχει όλο το χρόνο στη διάθεσή της να κάνει διαφήμιση και να γράψει συνδρομητές. Απορώ πως δεν έχει ξεκινήσει ακόμα!
 • Τώρα για το πως θα επηρεάσουν όλα τα παραπάνω την κινησιμότητα των συνδρομητών δεν θα βάζαμε και στοίχημα. Στη ζυγαριά των μεγάλων θα μπουν από τη μία μεριά ο Θρύλος και από την άλλη η Premier League, η οποία έχει επίσης φανατικό κοινό. Και όπως θα έλεγε και ο Καντ: “Το γούστο είναι βάρβαρο με την έννοια ότι ανακατεύει την επιθυμία με τα συναισθήματα, για να προσδιορίσει την ομορφιά”. Επίσης να μη σας διαφεύγει και η δύναμη του cross selling, καθώς πλέον η ΕΟΝ διατίθεται απο τη Wind.
 • Σίγουρα θα είναι δύσκολο με τόσες πλατφόρμες να είναι κανείς συνδρομητής παντού. Άρα, θα πρέπει να διαλέξει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει, αφού όπως λένε και οι Γάλλοι “Le coût en ôte le goût” (το κόστος ακυρώνει το γούστο). Ποια από τις τόσες πολλές πλατφόρμες θα βγει κερδισμένη;
 • Η αίσθησή μας -μετά από τις κινήσεις και της Vodafone- είναι ότι η πίτα θα μοιραστεί. Κάτι θα πάρουν φυσικά και οι νεοεισερχόμενοι, αν και όχι πολλά αν κρίνουμε από τα πρώτα αποτελέσματα του ANT1+, αλλά τα μεγάλα κομμάτια θα μείνουν εκεί που είναι.
 • Btw είναι δυνατόν να προσφέρεις ένα καθαρά ψηφιακό προϊόν όπως είναι ο ANT1+ και να το διαφημίζεις… αναλογικά σε στάσεις λεωφορείων.
 • Κάποια στιγμή βέβαια, θα πρέπει να λυθεί το θέμα με τους φόρους, γιατί διαφορετικά θα πρόκειται για αθέμιτο ανταγωνισμό. Αλλιώς, θα φτάσουμε να δούμε cosmote.tv η nova.tv με έδρα στο Tuvalu, που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο cloud, με ίσους όρους με το netflix.
 • Το Tuvalu για τους μη γνωρίζοντες είναι ένα μικρό νησάκι που έχει τα domain .tv και βγάζει πολλά χρήματα από αυτό! Σε κάθε περίπτωση -σε σχέση με τις επιλογές- επειδή “γούστα είπε ο πίθηκος και έφαγε το σαπούνι”, ισχύει και αυτό που έχει πει Μπουκόφσκι “Το κακό γούστο δημιουργεί περισσότερους εκατομμυριούχους από το καλό γούστο”!
 • Η Vodafone Ελλάδας και η The Walt Disney Company Ελλάδας ενώνουν τις δυνάμεις τους, με στόχο να προσφέρουν στους συνδρομητές του Vodafone TV συναρπαστικό περιεχόμενο για όλη την οικογένεια, παρέχοντας πρόσβαση στη streaming υπηρεσία Disney+ μέσω του Vodafone TV, με την έναρξη της υπηρεσίας στην Ελλάδα στις 14 Ιουνίου 2022.
 • Συγκεκριμένα, οι συνδρομητές του Vodafone TV θα έχουν πρόσβαση στη streaming υπηρεσία Disney+, με αποκλειστικούς προνομιακούς όρους και συναρπαστικό περιεχόμενο που περιλαμβάνει χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, με τις πιο πρόσφατες παραγωγές των 20th Century Studios, Disney Television Studios, FX και Searchlight Pictures.
 • Η εμπορική πολιτική δεν ανακοινώθηκε αλλά «παίζει» το ενδεχόμενο να δίνουν δωρεάν κάποιο από «μεγάλα» προγράμματα. Σε κάθε περίπτωση κερδισμένος θα είναι ο καταναλωτής βάσει του αξιώματος: Ανταγωνισμός και κέρδη: το ένα είναι πόλεμος, το άλλο είναι τα λάφυρα.
 • Η στήλη οφείλει να μοιραστεί μία εμπειρία της μαζί σας. Χρησιμοποιήσαμε το G Click & Collect των καταστημάτων Γερμανός, μία phygital εμπειρία που παντρεύει τον πραγματικό με τον ψηφιακό κόσμο και δίνει την απόλυτη omnichannel εμπειρία. Βλέπεις αυτό που θέλεις, το κλείνεις και το παραλαμβάνεις άμεσα από το κατάστημα της επιλογής σου. Η υπηρεσία δικαιολογεί απόλυτα το moto «το περίμενε δεν το αγάπησε κανείς». Δοκιμάστε το λοιπόν και εσείς. Τι περιμένετε; Ένα από τα 263 καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ είναι σίγουρα κοντά σας!
 • Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ψηφιακά η 70ή Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΟTΕ Α.Ε., με συμμετοχή μετόχων που εκπροσωπούσαν το 84,51% επί του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου. Στη ΓΣ πάρθηκαν κατά πλειοψηφία σημαντικές αποφάσεις και εγκρίσεις. Κάντε κλικ για να δείτε αναλυτικά τα θέματα και το τι αποφασίστηκε.
 • Χαρτοφυλάκιο ακινήτων 918 εκατομμυρίων ευρώ έχει χτίσει ο όμιλος του ΟΤΕ μέσω της θυγατρικής OTE Estate, τα σημαντικότερα project της οποίας είναι η ανακαίνιση του «στρατηγείου» στο Δαχτυλίδι και του Πύργου του ΟΤΕ στην Πατησίων η ανακατασκευή του οποίου θα ολοκληρωθεί το 2025. Συνολικά η ΟΤΕ Estate έχει 2.300 ιδιοκτησίες, με 400 από αυτές να αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 80% της αξίας του χαρτοφυλακίου της. “The best investment on Earth, is earth.”!
 • Το Vodafone Business παρουσιάζει μία νέα γενιά υπηρεσιών για τις επιχειρήσεις που υπόσχονται όχι μόνο την ψηφιοποίηση της καθημερινής διαχείρισης των εγκαταστάσεών τους και τη σημαντική ενεργειακή εξοικονόμηση μέσα από το Internet of Things στην εποχή του ESG, αλλά και την αυτοματοποίηση της επικοινωνίας τους με τους πελάτες.
 • Πρόκειται για το χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών Facility Management και τη νέα υπηρεσία Digital Signage, αντίστοιχα, που δίνουν σε όλες επιχειρήσεις σημαντικές δυνατότητες για την καλύτερη διαχείριση και λειτουργία τους, μέσα από σύγχρονα τεχνολογικά μέσα. Θυμηθείτε: κάθε επιτυχημένος οργανισμός πρέπει να κάνει τη μετάβαση από έναν κόσμο που ορίζεται κυρίως από την επανάληψη σε έναν κόσμο που ορίζεται κυρίως από την αλλαγή…
 • Το BOX, η υπηρεσία food delivery της COSMOTE, μεγαλώνει και επεκτείνεται συνεχώς καταφέρνοντας να φτάσει τα 10.000 συνεργαζόμενα καταστήματα, διαθέσιμα σε 64 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, σε μόλις 3 χρόνια λειτουργίας και πλησιάζει την efood που είναι στην πρώτη θέση.
 • Ιδιαίτερα δημοφιλές αποδεικνύεται το πρόγραμμα επιβράβευσης του ΒΟΧ, που παραμένει σταθερά σε υψηλά επίπεδα στις προτιμήσεις των χρηστών (σε ποσοστό 85%) και αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους για να συστήσει κάποιος την πλατφόρμα σε άλλους χρήστες.
 • Σε κάθε παραγγελία ή και χρήση του app (κριτική πιάτου, share, καλώντας τους φίλους τους να γνωρίσουν την πλατφόρμα κλπ.), οι πελάτες του ΒΟΧ κερδίζουν πόντους, τους οποίους μπορούν να εξαργυρώσουν άμεσα σε GB ή εκπτώσεις. Σε κάθε πιάτο, σε κάθε μαγαζί, χωρίς περιορισμούς. Box it now!
 • H Apple έχει ζητήσει από τους προμηθευτές να κατασκευάσουν περίπου 220 εκατομμύρια iPhone, περίπου τα ίδια με πέρυσι, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές του Bloomberg. Οι προβλέψεις της αγοράς έκαναν λόγο για 240 εκατ. συσκευές, λόγω ενός αναμενόμενου σημαντικού update για το iPhone το φθινόπωρο. Ωστόσο, η χρονιά για τη βιομηχανία των κινητών τηλεφώνων ξεκίνησε με δυσκολίες και οι εκτιμήσεις για την παραγωγή πλέον είναι μειωμένες. Τώρα για το τι ετοιμάζει η Apple θα αρκεστούμε στα λόγια του Steve Jobs: "Οι λεπτομέρειες έχουν σημασία. Απλά, αξίζει να περιμένεις για να το κάνεις σωστά."
 • Περιττό να αναφέρουμε ότι η Wind, που σε λίγο καιρό θα είναι Nova, δεν έχει καμία σχέση -προφανώς- με τη Wind Media (εταιρεία από τη Σιγκαπούρη) η οποία δημιούργησε μία καλοστημένη πυραμίδα μάζεψε αρκετά εκατομμύρια από αφελείς που πίστεψαν ότι θα έβγαζαν χρήματα κάνοντας likes και …εξαφανίστηκε. Δείτε πόσο έξυπνα λειτουργούσε η…πλατφόρμα… προφανώς από κάποια χρήστη που παρασύρθηκε. Δυστυχώς, λεφτόδεντρα δεν υπάρχουν ούτε στο διαδίκτυο!
 • Έρχεται και στην Ελλάδα το Xiaomi Pay σε συνεργασία με την Mastercard. Μένει να δούμε ποιες τράπεζες θα το τρέξουν, αν και ακούγεται ότι η πρώτη που θα το υιοθετήσει θα είναι η Alpha. Το σημαντικότερο είναι ότι εκτός από το κινητό -από τις αρχές Ιουλίου- θα μπορούμε να κάνουμε μικροπληρωμές ακόμα και με το smart band. Αμ πως!
 • Time for Wellness! Η Samsung συμπράττει με τον όμιλο Βιοιατρική και συγκεκριμένα με το Διατροφολογικό – Εργομετρικό Κέντρο Bioiatriki+, προσφέροντας εξελιγμένες δυνατότητες καταγραφής ευεξίας, με τη βοήθεια της σειράς Samsung Galaxy Watch4. Το Bioiatriki+ Nutrition & Fitness προσφέρει πληθώρα διατροφολογικών και εργομετρικών υπηρεσιών, ενώ παράλληλα παρέχει εξατομικευμένη συμβουλευτική και διατροφική εκπαίδευση.
 • Περίπου 3 χρόνια θα απαιτηθούν προκειμένου να λειτουργήσουν τα τρία data centers της Microsoft στην ανατολική Αττική. Η διαδικασία των αδειών θα χρειασθεί αρκετούς μήνες και αυτό παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη επένδυση έχει χαρακτηριστεί «στρατηγική». Το «ποτέ» δεν είναι το αντίθετο του «αργά». Το αντίθετο του αργά είναι «πολύ αργά»…
 • Όπως είπε ο γενικός διευθυντής της Microsoft για την Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, η δημιουργία των data centers βρίσκεται στη φάση έκδοσης των απαραίτητων αδειών προκειμένου να ξεκινήσει η κατασκευή των κτιριακών υποδομών.
 • Ο κ. Μιχαλόπουλος αναφέρθηκε στο παραπάνω θέμα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Microsoft για την ενημέρωση των συνεργατών της για το πρόγραμμα ψηφιακής ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης.
 • Η ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας θα χορηγείται στους δικαιούχους – μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις με έως 250 εργαζόμενους – χρηματική ενίσχυση υπό τη μορφή κουπονιού, με σκοπό τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους θα τεθεί σε λειτουργία μέσα Ιουνίου. Πρόκειται για έργο που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης με συνολικό προϋπολογισμό 425 εκατ. ευρώ. Αυτό να δείτε που θα γίνει έγκαιρα. Εκλογές πλησιάζουν!
knowcrunch-elearning-masterclass-600x80-2x-02

DIGITAL TRANSFORMATION - TECHNOLOGY

 • Με εκδηλώσεις σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Αθήνα, η Microsoft παρουσίασε σε 1.000 συνεργάτες της έναν «οδικό χάρτη» για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προκειμένου να αδράξουν την ευκαιρία που δημιουργεί το νέο Πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
 • Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ”Gr for Growth”, που προωθεί την τεχνολογία ως καταλύτη για την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, και ανέδειξαν τη σημασία της ψηφιοποίησης για τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τις λύσεις που επιδοτούνται από το πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης.
 • Τριάντα (30) εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για εξοπλισμό ρομποτικής και STEM στα σχολεία, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (NextGenerationEU). Το έργο αφορά σε περισσότερα από 177.000 σετ ρομποτικής για παιδιά 4-15 ετών νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου, προσαρμοσμένα ανά ηλικιακή ομάδα και μαθησιακές ανάγκες.
 • Η διεθνής εταιρία ψηφιακής ασφάλειας ESET ανακοίνωσε ότι αναζητά σε παγκόσμιο επίπεδο τους «Ήρωες της Προόδου», δηλαδή οραματιστές και στοχαστές που συμβάλουν στην πρόοδο σε διάφορους κλάδους, με την τεχνολογία στο επίκεντρο της προόδου.
 • Η νέα έκθεση της Kaspersky, «Πώς τα στελέχη επιχειρήσεων αντιλαμβάνονται την απειλή ransomware» αναφέρει ότι στο 88% των οργανισμών που είχαν προηγουμένως δεχτεί επίθεση από ransomware, οι επικεφαλής θα επέλεγαν να πληρώσουν λύτρα εάν αντιμετώπιζαν άλλη επίθεση. Αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις…
 • Σε όλους τους οργανισμούς που δεν έχουν ακόμη πέσει θύματα, μόνο το 67% θα ήταν πρόθυμο να πληρώσει και θα ήταν λιγότερο διατεθειμένο να το πράξει αμέσως. Ενώ το ransomware παραμένει μια εξέχουσα απειλή, με τα δύο τρίτα (64%) των εταιρειών να έχουν ήδη υποστεί επίθεση, η πληρωμή λύτρων φαίνεται να γίνεται πλέον αντιληπτή από τα στελέχη ως ένας αξιόπιστος τρόπος αντιμετώπισης του ζητήματος.
 • Η μελέτη «From Disruption to Reinvention – The future of supply chains in Europe», η οποία δημοσιεύτηκε στην Ετήσια Συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, διερευνά τρία πιθανά σενάρια για το πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί ο πόλεμος το επόμενο έτος, μοντελοποιώντας τον αντίκτυπο κάθε σεναρίου για την περιοχή της Ευρωζώνης όσον αφορά το κόστος και το χρονοδιάγραμμα ανάκαμψης.
 • Η απάτη υπάρχει, σε διάφορες μορφές και έκταση εδώ και πολλά, πολλά χρόνια. Ωστόσο, το Internet έχει δώσει νέα διάσταση ακόμη και σε παμπάλαια κόλπα, διευρύνοντας κατά πολύ τις ευκαιρίες και κυρίως τον αριθμό των πιθανών στόχων για τους απατεώνες. Σύμφωνα με την ESET, οι απάτες γίνονται ολοένα και πιο εξελιγμένες και κανείς μας δεν έχει ανοσία στα κυκλώματα των κυβερνοαπατεώνων που έχουν αποδείξει ότι διατηρούν τη δύναμή τους.
600X80PX_TABS8

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ - ΕΡΓΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 • Η στρατηγική επιλογή της Space Hellas για είσοδο στον κλάδο του Software Integration με την εξαγορά από κοινού με την Epsilon Νet, της εταιρείας SingularLogic και την απόκτηση από τη Space Hellas του πλειοψηφικού ποσοστού 60% και της διοίκησης αυτής, έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς όπως αποτυπώνεται στις οικονομικές καταστάσεις 2021 της SingularLogic, οι οποίες αναδεικνύουν το αποτέλεσμα των παραπάνω κινήσεων ως απολύτως επιτυχημένο.
 • Η SingularLogic, η οποία έκλεισε το 2020 με αρνητικά κεφάλαια € – 8,3 εκ. το 2021, παρουσιάζει πλήρως εξυγιασμένο ισολογισμό με θετικά ίδια κεφάλαια € 9,2 εκ. θετικό κεφάλαιο κίνησης, καθαρό δανειακό χρέος € 1,1 εκ. έναντι € 26,8 εκ. το 2020 και κέρδη μετά φόρων € 1,3 εκ.
 • Ο Όμιλος εταιρειών Globalsat – Teleunicom, ολοκλήρωσε τη διαδικασία για την απόκτηση άδειας εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας, αποκτώντας τη δυνατότητα εισόδου του στη λιανική αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), εξέδωσε, πριν από λίγες εβδομάδες, την απόφασή της, για χορήγηση άδειας εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας, στην εταιρεία του ομίλου, Teleunicom, ισχύος 100ΜW, για συνολική διάρκεια 20 έτη, έως το 2042, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία. Όπως είναι γνωστό ο Όμιλος έχει αποκλειστικές συνεργασίες με κορυφαία brand, όπως η Samsung, η Huawei, η TCL και η Sencor και συνεργάζεται με όλες τις εταιρείες του κλάδου τηλεπικοινωνιών και τεχνολογίας καθώς και με όλα τα δίκτυα λιανικής στην Ελλάδα και την Κύπρο.
 • Το 2020, ο Όμιλος Globalsat – Teleunicom ξεκίνησε τη συνεργασία του με την Blink Charging Hellas, αναλαμβάνοντας, ως εμπορικός αντιπρόσωπος, την ανάπτυξη του δικτύου των σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Blink στην Ελλάδα, ενώ πριν από λίγους μήνες ανακοίνωσε μέσω της Retail and more, τη σύναψη της συμφωνίας για την επανέναρξη λειτουργίας της Carrefour στην ελληνική αγορά.
 • Η Westnet, μέλος του Ομίλου Olympia, με δραστηριότητα εδώ και 15 χρόνια σε Ελλάδα, Κύπρο και Πολωνία, διοργάνωσε μια εκδήλωση για την παρουσίαση του προϊοντικού χαρτοφυλακίου των κλιματιστικών της Sharp σε συνεργάτες της από όλη την Ελλάδα. Οι επιδοτήσεις έρχονται εμπρός βήμα ταχύ…
 • Εντυπωσιακά για ένα ακόμη τρίμηνο ήταν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Quest, καθώς πωλήσεις και κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες σημείωσαν άνοδο. Όσον αφορά τα ενδεχόμενα αποτελέσματα η εταιρεία εκτιμά ότι η κερδοφορία φέτος θα είναι κοντά στα περσινά (πολύ καλά) επίπεδα.
 • Συγκεκριμένα, ο Όμιλος κατά το Α’ τρίμηνο του 2022 κατέγραψε πωλήσεις €238 εκ., κέρδη EBITDA €16,9 εκ. και κέρδη προ φόρων περί τα €14 εκ. Στις συνεχιζόμενες δραστηριότητες, σε σύγκριση με το 2021 (εξαιρώντας δηλαδή την Cardlink, η οποία πουλήθηκε στις 30/9/2021), ο Όμιλος πέτυχε αύξηση 16,1% στις πωλήσεις, 18,4% στη λειτουργική κερδοφορία (EBITDA), 21,3% στα κέρδη προ φόρων (ΕΒΤ) και 17,5% στα καθαρά μετά φόρων κέρδη (ΕΑΤ).
 • Η Sunlight Group, μέλος του διεθνούς επενδυτικού Ομίλου Olympia, ανακοίνωσε την υπογραφή κοινοπρακτικού δανείου ύψους 125 εκατ. ευρώ και διάρκειας 7 ετών, μεταξύ της εταιρείας και των δύο συστημικών τραπεζών, Eurobank και Alpha Bank. Το επιχειρηματικό πλάνο της Sunlight προβλέπει επενδύσεις για την επέκταση της παραγωγικής δυναμικότητάς της σε μπαταρίες μολύβδου-οξέος και ιόντων λιθίου και συστήματα αποθήκευσης ενέργειας, για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της εταιρείας στην Ελλάδα (Ξάνθη και Κομοτηνή), την Ιταλία (Βερόνα) και τις ΗΠΑ (Βόρεια Καρολίνα), καθώς και για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων στον τομέα των μπαταριών λιθίου, μέσω του συγχρηματοδοτούμενου Σημαντικού Έργου Κοινού Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος European Battery Innovation – EuBatIn.
 • Την έγκρισή τους στο σχέδιο συγχώνευσης, με απορρόφησή τους από την μητρική εταιρεία, των 100% θυγατρικών της, Retail Link, Optimum και Log ON, ανακοίνωσε η Entersoft.
 • Παράλληλα, η Entersoft εξαγόρασε το 75% της BIT Software, ενός από τους πιο δυναμικούς παρόχους επιχειρηματικού λογισμικού στη Ρουμανία. Μετά από αυτή την εξαγορά, ο Όμιλος Entersoft ουσιαστικά διπλασιάζει την αγορά στην οποία απευθύνεται. Μαζί με τη δική της θυγατρική στη χώρα, ο Όμιλος Entersoft θα είναι πλέον ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές επιχειρηματικού λογισμικού στη Ρουμανία.
 • Σε συμφωνία για την εξαγορά της εταιρεία λογισμικού cloud VMware έναντι 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατέληξε η αμερικανική εταιρεία παραγωγής τσιπ Broadcom.
 • Η Warply, κορυφαία εταιρεία στα προγράμματα Loyalty και Rewards, δημιούργησε τη νέα ολοκληρωμένη πλατφόρμα “Ku\do’s by Warply” για την επιβράβευση προσωπικού. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σύστημα για Rewards & benefits – με πλατφόρμα, mobile apps και website – την οποία κάθε εταιρεία μπορεί να αξιοποιήσει για να επιβραβεύσει το προσωπικό της ή και το δίκτυο συνεργατών της.
 • Η Schneider Electric, ηγέτης στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης της ενέργειας και του αυτοματισμού, ανακοινώνει την έναρξη μιας σειράς εκδηλώσεων “Innovation Days” αποκλειστικά για τους πελάτες του κλάδου της Βιομηχανίας, με θέμα «Industry 4.0 | Νέες Τάσεις στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό». Με πρώτο σταθμό την Θεσσαλονίκη, στις 25 Μάϊου, στο ξενοδοχείο The Met Hotel, η εταιρεία ενημέρωσε το δίκτυο συνεργατών και πελατών της για τις σημαντικότερες εξελίξεις του κλάδου.
 • Τη σύνδεση των λογισμικών BSClose – Αυτόματου Κλεισίματος Ισολογισμών και κατ’ επέκταση του Λογισμικού Finan Expert – ανάλυση και αξιολόγηση επιχειρήσεων, ανταγωνισμού κ.α., καθώς και προβλέψεων μελλοντικών ισολογισμών και αποτίμησης αξίας επιχειρήσεων, πέτυχε η Specisoft χρησιμοποιώντας το API που είναι ενσωματωμένο στο ERP της Entersoft.
 • Η IBM ανακοίνωσε ότι υπέγραψε Συμφωνία Στρατηγικής Συνεργασίας (SCA) με την Amazon Web Services (AWS), με σκοπό να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα από τον κατάλογο του λογισμικού της ως Software-as-a-Service (SaaS) σε AWS. Οι δύο εταιρείες δεσμεύονται επίσης για ένα ευρύ φάσμα κοινών επενδύσεων ώστε να διευκολύνουν τους πελάτες να καταναλώνουν το λογισμικό της IBM σε AWS.
 • Βασισμένη στο λογισμικό της IBM που είναι διαθέσιμο as-a-Service στο IBM Cloud, αυτή η πρώτη στο είδος της συμφωνία μεταξύ της IBM και της AWS θα παρέχει στους πελάτες γρήγορη και εύκολη πρόσβαση στο Λογισμικό της IBM που επεκτείνει τις δεξιότητες στον τομέα της αυτοματοποίησης, των δεδομένων και της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ), καθώς και τις δυνατότητες ασφάλειας και βιωσιμότητας, που βασίζεται στην Red Hat OpenShift Service σε AWS (ROSA) και είναι cloud-native σε AWS.
 • Υποστηρίζοντας την ψηφιακή μετάβαση στον τομέα της εκπαίδευσης, η Info Quest Technologies επιστρατεύοντας την υψηλή τεχνογνωσία της, αλλά και την εμπειρία της στη δημιουργία προτάσεων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καταναλωτών για ποιότητα, απόδοση και οικονομικότητα, σχεδίασε και προτείνει στους δικαιούχους του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ» επιλεγμένες συνθέσεις επιτραπέζιων υπολογιστών Quest.
 • Η Salesforce, εταιρεία διαχείρισης πελατειακών σχέσεων (CRM) στον κόσμο, πραγματοποίησε πρόσφατα το συνέδριο “Salesforce Live: Athens” στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental. Στην εκδήλωση, παρουσιάστηκαν οι κορυφαίες λύσεις τεχνολογίας και νέφους (cloud) της Salesforce, δείχνοντας στους παρευρισκόμενους πώς μπορούν να διαχειριστούν επιτυχώς τις εταιρείες τους σε έναν πελατοκεντρικό κόσμο.
 • H BEWISE, εδώ και 3,5 χρόνια, επενδύει και απευθύνεται στην αγορά των μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων, παρέχοντας λύσεις για την οικονομική και εμπορική διαχείριση, τη διαχείριση αποθεμάτων, το supply chain και την παρακολούθηση της παραγωγικής διαδικασίας.
 • Σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα Business Applications (bizzapps) του οικοσυστήματος της Microsoft, τα οποία είναι 100% integrated, παρέχει συνολικό digital transformation που επεκτείνεται σε θέματα διαχείρισης πελατών, omnichannel marketing, data analysis και collaboration.
 • Η ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός επέλεξε τη SingularLogic για το έργο υλοποίησης SAP S/4HANA IS Retail, αξιολογώντας την εμπειρία της σε υλοποιήσεις παρόμοιων έργων, τη γνώση της στις επιχειρησιακές ιδιαιτερότητες του κλάδου Retail και τη σημαντική τεχνογνωσία της τόσο στην πλατφόρμα SAP S/4HANA όσο και στο Retail Industry Solution.
 • Η ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός είναι μια από τις πιο δυναμικές επιχειρήσεις στον κλάδο του λιανικού εμπορίου τροφίμων, δραστηριοποιείται από το 1948 και σήμερα λειτουργεί περισσότερα από 400 καταστήματα, διαθέτει 6 κέντρα διανομής και απασχολεί περισσότερους από 2.500 εργαζόμενους.
 • Η Samsung ανακοίνωσε ότι επεκτείνει την επενδυτική της δέσμευση, σχεδιάζοντας να δαπανήσει συνολικά 450 τρισεκατομμύρια KRW σε πέντε χρόνια έως το 2026, για να επιταχύνει ανάπτυξη στους κλάδους των ημιαγωγών, των βιοφαρμακευτικών προϊόντων και άλλων τεχνολογιών επόμενης γενιάς.
 • Στο πλαίσιο αναβάθμισης της εξυπηρέτησης που παρέχει σε κάθε φυσικό και ψηφιακό κανάλι, η ΔΕΗ προχώρησε στον επανασχεδιασμό της ιστοσελίδας της dei.gr. Με σύγχρονη αισθητική, ανανεωμένη παρουσίαση υπηρεσιών και προϊόντων, με έμφαση στην εμπειρία χρήσης όλων των κοινών (πελατών και κοινωνικών εταίρων), με αναβαθμισμένη ψηφιακή εξυπηρέτηση, η πλοήγηση στο site της ΔΕΗ είναι πιο φιλική και γρήγορη από ποτέ.
 • Η Κωτσόβολος ενίσχυσε και στάθηκε για ακόμη μία φορά στο πλευρό προγραμμάτων που στοχεύουν στην ποιοτική αναβάθμιση και δυναμική ανάπτυξη της Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας στη χώρα μας. Ως χορηγός του διαγωνισμού “MITEF Greece Startup Competition 2022”, η Κωτσόβολος ήταν παρούσα στον 2ο κύκλο Αξιολόγησης.
 • Η Κωτσόβολος και οι εργαζόμενοί της ένωσαν τις δυνάμεις τους, και μαζί με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πρόσφεραν χαμόγελα και αισιοδοξία για μία Καλύτερη Ζωή σε Σπίτια του Οργανισμού πανελλαδικά, που προετοιμάζονται σταδιακά και φιλοξενούν παιδιά και μητέρες πρόσφυγες από την Ουκρανία.
GY-1537-600X80-1

e-GOVERMENT - ΔΗΜΟΣΙΟ

 • Επιτέλους! Κάλυψη του υφιστάμενου ρυθμιστικού κενού όσον αφορά την ύπαρξη ενός συνεκτικού πλαισίου που θα επιτρέπει την ασφαλή αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών από φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα προβλέπει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο «Αναδυόμενες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών και άλλες διατάξεις» που παρουσίασε την Παρασκευή 27 Μαΐου στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.
 • Μεταξύ άλλων οι ρυθμίσεις αφορούν: Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ), Κυβερνοασφάλεια, Δίκτυο των Πραγμάτων (ΙοΤ), Τεχνολογίες Κατανεμημένου Καθολικού (blockchain), Τρισδιάστατες Εκτυπώσεις, Χρήση ΣμηΕΑ (drones) για παροχή ταχυδρομικών υπηρεσιών. Δεν γνωρίζουμε πόσο γρήγορα θα προχωρήσουν όλα αυτά, αλλά σε κάθε περίπτωση εκεί που μέχρι τώρα ήμασταν ουραγοί τώρα μοιάζει να είμαστε πρωτοπόροι… Μπράβο και πάλι Μπράβο!
 • Δεν πάμε μόνο μέσα καλά αλλά και έξω. Και δεν αναφερόμαστε στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ αλλά και στις επαφές στο Νταβός όπου συνάντησε τους επικεφαλής παγκόσμιων οικονομικών κολοσσών όπως η Google, η Meta, το επενδυτικό ταμείο του Άμπου Ντάμπι, η Mubadala, η Bridgewater Associates και άλλες μεγάλες εταιρείες. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του Φόρουμ στο Νταβός σε ανοιχτή συζήτηση που είχε με τον Πρωθυπουργό μίλησε για «ελληνικό θαύμα» που κανένας δεν περίμενε και υπογράμμισε την ηγετική παρουσία του Πρωθυπουργού στο διεθνές περιβάλλον.
 • Χαρακτηριστικές επίσης ήταν και οι εκτιμήσεις -και όχι απαραίτητα φιλοφρονήσεις- του Διευθύνοντος Συμβούλου της Microsoft Satya Madella που τόνισε ότι είναι φανταστικό να βλέπει κανείς την πρόοδο που συντελείται στην Ελλάδα, σε τέτοια κλίμακα και σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Παρών ήταν και ο Πρόεδρος της εταιρείας Brand Smith. Εκτός από τα data centers συζητήθηκαν και θέματα upskilling και re-skilling για τα οποία θα ακούσουμε σύντομα νέα. Αμ τι νομίζατε; Δούναι και λαβείν είναι όλα!
 • Tο 17% (περίπου) του ΑΕΠ, που θα λάβει η χώρα από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα είναι, παρά τα νέα προβλήματα που φέρνει ο πόλεμος στην Ουκρανία, μια, τελευταία, ευκαιρία για να ισχυροποιηθεί η οικονομία μέσω επενδύσεων που θα ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθούν δύο χρόνια πριν. Αυτό προκύπτει, μεταξύ άλλων, από μελέτη της διαΝΕΟσις, η οποία παρουσιάζει το θέμα σε όλες του τις λεπτομέρειες.
 • Σύμφωνα με τη μελέτη η «δεξαμενή σκέψης» Bruegel με έδρα τις Βρυξέλλες, έχει επιχειρήσει να αναλύσει περαιτέρω τις προτεραιότητες του κάθε σχεδίου, ειδικά για τις χρηματοδοτήσεις. Στην περίπτωση της Ελλάδας, οι περισσότεροι πόροι σχεδιάστηκε να απορροφηθούν από την Πληροφορική και τις Επικοινωνίες- περίπου 3,38 δισ. ευρώ ή σχεδόν 19% του συνόλου. Ακολουθούν οι κατασκευές με 2,85 δισ. ευρώ (περίπου 16% του συνόλου), η εκπαίδευση (2,07 δισ. ευρώ ή 11%) και σε αντίστοιχο βαθμό η «παροχή ηλεκτροδότησης, φυσικού αερίου και κλιματισμού» (2,04 δισ. ευρώ, 11%).
 • Στα μέσα Ιουνίου θα ξεκινήσει η διαδικασία απόσυρσης ηλεκτρικών συσκευών μία ενέργεια με προϋπολογισμό 150 εκατ. ευρώ η οποία μαζί με τη συμμετοχή των δικαιούχων θα “ρίξει” στην αγορά περί τα 300 εκατ. ευρώ. Η επιδότηση θα κυμαίνεται από 35%-50% και θα αναμένεται να αντικατασταθούν 380.000 συσκευές.
 • Κάθε σπίτι θα μπορεί να αντικαταστήσει μέχρι τρεις συσκευές, αλλά ενώ δεν θα μπορεί π.χ. να πάρει δύο ψυγεία ενώ μπορεί να πάρει δύο κλιματιστικά. Στόχος είναι η μείωση του λογαριασμού ρεύματος κατά 30%. Προφανώς το μέτρο αφορά όλες τις αλυσίδες που έχουν λάβει τα…μέτρα τους για να έχουν επάρκεια!
 • Πέρα από την ελκυστικότητα της συζήτησης για την τεχνολογία – από το metaverse και τα avatar μέχρι το quantum computing – το θέμα που συγκέντρωσε την προσοχή όλων στο Davos 2022, ήταν η προοπτική μίας παγκόσμιας ύφεσης. Κανένας δεν αναφέρθηκε σε κρίση της τάξης του 2008. Η παγκοσμιοποίηση, όμως, δείχνει σαφή σημάδια επιβράδυνσης και είναι πολύ πιθανό ότι στο β΄ μέρος του 2022 θα δούμε και τις τρεις μεγάλες οικονομίες, ΗΠΑ, Κίνα και Ε.Ε., να περνούν σε φάση σοβαρής επιβράδυνσης – πιο πιθανό σε φάση ύφεσης.
 • Πλατφόρμα Internet of Things για όλους τους δημόσιους φορείς δρομολογεί το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προκηρύσσοντας σχετικό έργο, προϋπολογισμού 3,720 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).
 • Το υπουργείο προκήρυξε διεθνή διαγωνισμό για τη σύναψη μεικτής σύμβασης προμήθειας και υπηρεσιών για «Ολοκληρωμένο σύστημα οριζόντιας πλατφόρμας Internet of Things (iot.gov.gr) και δικτύου αισθητήρων».
 • Αντικείμενο της σύμβασης είναι η δημιουργία μια κεντρικής, οριζόντιας πλατφόρμας Internet of Things (iot.gov.gr), η οποία θα παρέχει την απαραίτητη βασική υποδομή για τους ενδιαφερόμενους φορείς του δημοσίου προς ανάπτυξη διαφορετικών λύσεων γύρω από το Internet of Things.
 • Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ θα εξοπλιστούν άμεσα με 1.700 QR Code Scanners και 1.500 laptops προκειμένου να ελέγχουν άμεσα αν μία απόδειξη είναι γνήσια ή μαϊμού (δουλειά που βεβαίως θα μπορούσε να γίνει και από το κινητό με μία εφαρμογή). Ο προυπολογισμός είναι 1,6 εκατ. ευρώ, οι διαδικασίες είναι άμεσες και το έργο εντάσσεται -ναι, και αυτό- στο Ταμείο Ανάκαμψης. IRS (Internal Revenue Service) γίναμε!
 • Σε λειτουργία για χρήση από τους γονείς τέθηκαν το πρωί της Δευτέρας το Ψηφιακό Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού και το Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμών Παιδιών και Εφήβων. Πρόκειται για δύο υπηρεσίες που αναβαθμίζουν την παρακολούθηση της αναπτυξιακής προόδου του παιδιού και διευκολύνουν τον προγραμματισμό των βασικών παιδιατρικών εμβολίων.
 • Με τον τρόπο αυτό, οι γονείς και οι παιδίατροι έχουν πλέον τη δυνατότητα να οργανώνουν αποτελεσματικότερα τη φροντίδα της υγείας των παιδιών. Ήδη από τις 11 Απριλίου, οι παιδίατροι είχαν ξεκινήσει την ηλεκτρονική καταχώρηση των στοιχείων των παιδιών στο ψηφιακό βιβλιάριό τους.
 • Στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους, κανένας δεν μπορεί να είναι αποκλεισμένος από τα οφέλη της νέας ψηφιακής εποχής. Η ψηφιακή προσβασιμότητα, αποτελεί αναντίρρητα, σε διεθνές και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, πολιτική, κοινωνική και ηθική «υποχρέωση» κάθε κράτους, ώστε να διασφαλίζεται η αρχή του καθολικού σχεδιασμού και η προσβασιμότητα των υπηρεσιών από το σύνολο του πληθυσμού, χωρίς εξαιρέσεις και περιορισμούς.
 • Η Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ανταποκρινόμενη στην αποστολή της σχεδιάζει, υλοποιεί και εφαρμόζει πληθώρα δράσεων για την υποστήριξη και τη βελτίωση της ψηφιακής προσβασιμότητας του συνόλου των οργανισμών του Δημόσιου Τομέα.
600x80 LTBC digital banner

e-COMMERCE – e-BUSINESS

 • Τη δυνατότητα να εξοφλήσουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ μέχρι τις 31 Μαΐου που λήγει η προθεσμία μέσω των πρακτορείων του ΟΠΑΠ έχουν οι πολίτες. Όπως επισημαίνεται σε ενημερωτικό σημείωμα τα καταστήματα ΟΠΑΠ προσφέρουν στους φορολογούμενους μια εύκολη λύση για την πληρωμή των δόσεων, μέσω της υπηρεσίας πληρωμών της Tora Wallet.
 • Χωρίς ουρές και αναμονή, οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ σε περίπου 3.000 καταστήματα ΟΠΑΠ σε όλη τη χώρα, είτε με χρήση μετρητών είτε μέσω χρεωστικής, πιστωτικής ή προπληρωμένης κάρτας. Δείτε το σύνολο των υπηρεσιών που παρέχει η Tora Wallet.
 • Μία ακόμη αλυσίδα λιανικής προτίθεται να εγκαταστήσει φορτιστές για ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα. Ο λόγος για την «Μασούτης» η οποία, προχώρησε στις σχετικές τροποποιήσεις στο καταστατικό της και πλέον στους σκοπούς της εταιρείας συγκαταλέγονται υπηρεσίες ηλεκτροκίνησης, υπηρεσίες επαναφόρτισης συσσωρευτών ηλεκτρικών οχημάτων, υπηρεσίες διαχείρισης και εκμετάλλευσης υποδομών επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς και υπηρεσίες διεκπεραίωσης συναλλαγών επαναφόρτισης.
 • Όλοι βλέπουν στην ηλεκτροκίνηση το next big thing. Αν το βλέπετε και εσείς μην παραλείψετε να δηλώσετε συμμετοχή στο μεγαλύτερο συνέδριο του χώρου Electric Micromobility Forum που θα γίνει στις 15 Ιουνίου στο Σεράφειο. Η συμμετοχή είναι δωρεάν με ένα κλικ!
 • Στο ηλεκτρονικό εμπόριο και αν γίνεται χαμός… Το Skroutz δηλώνει ότι στο marketplace του τα καταστήματα που συμμετέχουν έχουν φθάσει τις 10 χιλιάδες, από 7500 χιλιάδες στο τέλος του 2021. Αύξηση δηλαδή 30% μέσα σε πέντε μήνες δεν είναι και λίγο. Από την άλλη το shopflix.gr εξακολουθεί την έντονη διαφημιστική εκστρατεία -που είναι ένα από τα όπλα του. Συνεχίζει δυναμικά, αλλά όλα τα πράγματα θέλουν το χρόνο τους…
 • Υπό το μήνυμα «Ευφυής ενδο-εφοδιαστική αλυσίδα για καλύτερη διαχείριση ροής», η Siemens θα επιδείξει στο Hall 3, περίπτερο D1, της φετινής εμπορικής έκθεσης Logimat, πώς μέσω του portfolio της Digital Enterprise αναπτύσσεται ένα πλήρες ψηφιακό δίδυμο. Η προσομοίωση που προκύπτει από ένα ψηφιακό δίδυμο καθιστά δυνατό τον σχεδιασμό εφαρμογών και διαδικασιών στην ενδο-εφοδιαστική αλυσίδα με έναν εξαιρετικά αποτελεσματικό, ευέλικτο και έξυπνο τρόπο.
 • Καθώς οι αγορές και οι απαιτήσεις έχουν αλλάξει τα τελευταία δύο χρόνια, η βιομηχανία της ενδο-εφοδιαστικής αλυσίδας καλείται να διαχειριστεί το ταχέως αναπτυσσόμενο ηλεκτρονικό εμπόριο, γεγονός το οποίο αναδεικνύει την ανάγκη για βελτιστοποίηση της ενδο-εφοδιαστικής αλυσίδας και υπογραμμίζει τη συμβολή της στη βιώσιμη ανταγωνιστικότητα.
 • Η αύξηση των ποσοστών κύκλου εργασιών αποθεμάτων με μικρότερες περιόδους αποθήκευσης, οι μικρές ποσότητες παραγγελιών με υψηλές ταχύτητες παράδοσης, τα αυξανόμενα ποσοστά επιστροφών και οι βραχυπρόθεσμες αυξήσεις των ποσοτήτων παράδοσης απαιτούν ευέλικτες και κλιμακούμενες διαδικασίες στην ενδο-εφοδιαστική αλυσίδα. Η ψηφιοποίηση και ο αυτοματισμός μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση των νέων απαιτήσεων.
Supervoice Banner for Weekly Telecom_July2020_Final

STARTUPS – ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

600x80 avm 7-7-20 sent

ΣΤΕΛΕΧΗ - HR

 • Την αποχώρησή του από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλός, Γιώργος Γαμπρίτσος, με επιστολή προς τους εργαζόμενους. Στην επιστολή του αναφέρει ότι πρόκειται για «προσωπική επιλογή», ότι ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία και ότι θα παραμείνει στη θέση του μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης του.
 • Τέλος, δηλώνει “ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την ευκαιρία που είχα να συμβάλω στον μετασχηματισμό και στην αναβάθμιση της ΕΡΤ σε έναν σύγχρονο, ψηφιακό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό”. Είναι λυπηρό να αποχωρούν τόσο ικανά στελέχη, αλλά c’ est la vie!
 • Η Κωτσόβολος ενισχύει ακόμα περισσότερο τη διοικητική ομάδα της εταιρείας με την άφιξη της Κάτιας Γεωργουλάκη, η οποία αναλαμβάνει τα καθήκοντα της Chief Supply Chain Officer.
 • Καταγράφοντας 25 χρόνια καριέρας και εμπειρίας στον τομέα του Supply Chain, σε θέσεις ευθύνης μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων, προέρχεται από την Philip Morris, όπου κατείχε τη θέση της επικεφαλής του Supply Chain South Europe Cluster, και στην οποία ανέλαβε σημαντικά projects, με σημαντικότερο τη μετατροπή του εργοστασίου της εταιρείας σε εργοστάσιο «Heets». Η Κάτια έχει επίσης εργαστεί στις εταιρίες Procter & Gamble και Sarantis.
 • Η Schneider Electric, ηγέτης στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, βρίσκεται μεταξύ των 20 εταιρειών στον κόσμο που διακρίθηκαν για την ισότητα των φύλων, από την Equileap, έναν ανεξάρτητο πάροχο πληροφοριών και δεδομένων σχετικά με την ισότητα. Η Schneider κατέλαβε την 20η θέση σε παγκόσμιο επίπεδο, και την τρίτη στη Γαλλία, μεταξύ των 100 κορυφαίων εταιρειών που περιλαμβάνονται στην έκθεση ορόσημο της Equileap.
 • Η Επιτροπή Ανταγωνισμού καλεί υποψηφίους τόσο από τον δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα να συμμετέχουν με αίτησή τους στην προκήρυξη για τις εξής θέσεις: Διεύθυνση Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Αναζήτησης Πειστηρίων, Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων και Επικοινωνίας, Τμήμα Ψηφιακής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων και Επικοινωνίας, Α΄, Β΄, Γ΄, ΣΤ΄ Τμήματα Οικονομικής Ανάλυσης και Ανάλυσης Επιπτώσεων στις Αγορές των αντίστοιχων τομεακών Διευθύνσεων.
 • Την έναρξη των διαδικασιών για την πρόσληψη 393 εργαζομένων σε συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου Αορίστου Χρόνου, ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ.
 • Ποιος CEO είναι πλέον “Game Changer” και αν πετύχει υπεραποδόσεις των στόχων, σε σχέση με το τετραετές πλάνο, θα λάβει bonus από 50 μέχρι 200 χιλ. ευρώ (που είναι περίπου το 10% των ετήσιων αποδοχών του); Btw, επειδή είναι καλός παίκτης η στήλη βάζει στοίχημα με κάθε ενδιαφερόμενο ότι θα το πετύχει!
 • Quest(ion): Ποιο πάρτυ σε βίλα επιχειρηματία στη Μύκονο ήταν το γεγονός του μήνα (για να μην πω της χρονιάς - νωρίς είναι ακόμα…), με προσκεκλημένη όλη την κοσμική Αθήνα; Στον Τουρλό έγινε βέβαια, αλλά ήταν καλά οργανωμένο και καθόλου στην…τούρλα του Σαββάτου!
 • Τι συζήτησαν ο Σωκράτης Κόκκαλης με τον εθνικό επενδυτή Ν. Σταθόπουλο της BC Partners; Σίγουρα για τα ενεργειακά και όχι μόνο. Λίγο υπομονή και θα μάθετε τα νέα. Πως λέμε “σώπα όπου να’ναι θα σημάνουν οι καμπάνες”;

ΕΙΠΑΝ:

 • «Δική μας δουλειά ήταν να επαναφέρουμε την Ελλάδα σε τροχιά υψηλής ανάπτυξης και το κάναμε κυρίως μέσω διεθνών και εγχώριων επενδύσεων, κάτι στο οποίο σημειώσαμε επιτυχία. Και το κάναμε χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την δημοσιονομική μας βιωσιμότητα, γιατί πλέον η Οικονομία μεγαλώνει με γοργότερους του αναμενομένου ρυθμούς, κάτι που φέρνει περισσότερα έσοδα στο κράτος. Έχουμε προχωρήσει σε σημαντικές τομές στο νομοθετικό πλαίσιο και έχουμε ψηφιοποιήσει το κράτος, έχουμε μειώσει την γραφειοκρατία με τους Έλληνες να είναι πολύ χαρούμενοι που συναλλάσσονται με το κράτος μέσω του κινητού τους τηλεφώνου ή του υπολογιστή τους χωρίς να υποχρεούνται να στέκονται σε ουρές».
  Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρωθυπουργός (στον πρόεδρο του WEF στο Davos, Borge Brende)
 • «Τα τελευταία χρόνια, η αλλαγή έχει γίνει η νέα κανονικότητα. Και τη χρονιά που πέρασε, ζήσαμε απότομες αλλαγές και αντιμετωπίσαμε νέες προκλήσεις, γεωπολιτικές και μακροοικονομικές, με τον πληθωρισμό να επηρεάζει το κόστος μας, ιδίως για ενέργεια, αλλά και το διαθέσιμο εισόδημα των πελατών μας. Έχοντας επενδύσει την περασμένη δεκαετία στο μετασχηματισμό του Ομίλου σε έναν σύγχρονο, ευέλικτο πάροχο ψηφιακών υπηρεσιών, και έχοντας αντιμετωπίσει με επιτυχία αλλεπάλληλες κρίσεις, ο ΟΤΕ είναι σήμερα πιο έτοιμος από ποτέ για να απαντήσει στις νέες προκλήσεις, και να παραμείνει στο δρόμο της ανάπτυξης. Η ισχυρή ανταγωνιστική μας θέση αποτυπώθηκε στις επιδόσεις μας το 2021. Ανακάμπτοντας από την πανδημία, βελτιώσαμε τρίμηνο με το τρίμηνο τα οικονομικά μας αποτελέσματα. Κλείσαμε τη χρονιά με αύξηση πάνω από 3% στα έσοδα, 6% στη κερδοφορία EBITDA και 17% στις ελεύθερες ταμειακές ροές. Στην Ελλάδα, σημειώσαμε σημαντική πρόοδο σε όλες τις γραμμές εσόδων, με τα ετήσια έσοδα να αυξάνονται κατά 5%.»
  Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος
  & CEO, ΟΤΕ (μιλώντας στην 70η Γ.Σ. του ομίλου)
 • «Κοιτάξτε, επειδή μιλάμε για την Ελλάδα, θέλω να κουνάω τα πόδια μου αφού ανέβω στο γάιδαρο. Όταν ανέβω θα σας ενημερώσω.»
  Γιώργος Προκοπίου, Εφοπλιστής (όταν ρωτήθηκε για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά)
synedria monofyllo 27-4-22 sent

ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ

(powered by inCITES Consulting)
inCITES banner

Κινητή Συνδεσιμότητα

Σταθερή Συνδεσιμότητα

Ασφάλεια δεδομένων

Άλλα Νέα

ΦΑΣΑ INSIDE 600x300_Mobilus in Mobilis_2
Η Xiaomi και η Leica Camera - της οποίας η θρυλική φήμη βασίζεται σε μια μακρά παράδοση εξαιρετικής ποιότητας, καινοτόμων τεχνολογιών και γερμανικής δεξιοτεχνίας - ανακοινώνουν επίσημα την στρατηγική τους συνεργασία στο τομέα της απεικόνισης σε κινητές συσκευές.
Τον Ιούλιο του 2022, θα κυκλοφορήσει το πρώτο smartphone-ναυαρχίδα, που θα αποτελεί προϊόν της συνεργασίας των δύο εταιρειών.
Για περισσότερα από 100 χρόνια η Leica Camera δημιουργεί ελαφριές κάμερες που προτιμούν πρωτοπόροι street photographers, αλλά και φακούς παγκοσμίου επιπέδου, εκπληρώνοντας τις επιθυμίες του κοινού της.
Με έξυπνη οπτική μηχανική και εκπληκτική δεξιοτεχνία, οι κάμερες της Leica, αναγνωρίσιμες από τη χαρακτηριστική “κόκκινη κουκκίδα”, αποτελούν υπόδειγμα γερμανικής τεχνογνωσίας, και συνεχίζουν να προσελκύουν νέες γενιές καταναλωτών που φιλοδοξούν να επιτύχουν το “Leica Image Look” και να αποκτήσουν ένα από αυτά τα αριστουργήματα του design.
Εκτός από το να δημιουργεί αριστουργήματα ακριβείας, η Leica προσελκύει πασίγνωστους φωτογράφους καθώς και νέα ταλέντα από όλο τον κόσμο.
cl8-sept-2019-600x80
H vivo λανσάρει στην Ελλάδα το νέο smartphone V23 5G και θέτει νέα πρότυπα σε ότι αφορά στο συνδυασμό προηγμένης τεχνολογίας κάμερας και μοναδικής σχεδίασης, με πλάτη που αλλάζει χρώμα και διακρίνεται για την εξαιρετική αίσθηση που προσφέρει.
Το vivo V23 5G, προσφέρει πρωτοποριακή διπλή μπροστινή selfie κάμερα για ανώτερη φωτογραφική εμπειρία, σε μία συσκευή που διακρίνεται για τον λεπτό και κομψό σχεδιασμό που την χαρακτηρίζει, με εξωτερικό περίβλημα που αλλάζει χρώμα κάτω από το φως του ήλιου.
Οι μοναδικές φωτογραφικές δυνατότητες της διπλής selfie κάμερας του vivo V23 5G δημιουργούν εντυπωσιακές εικόνες πορτρέτου ανεβάζοντας τα πρότυπα απόδοσης και σχεδιαστικής κομψότητας. Ακόμη και οι πιο απαιτητικοί φωτογράφοι θα διαπιστώσουν ότι οι προηγμένης τεχνολογίας μπροστινές κάμερες του vivo V23 5G προσφέρουν εκπληκτικές κρυστάλλινες λήψεις ακόμα και κάτω από δύσκολες συνθήκες φωτογράφισης.
Η νέα διπλή μπροστινή κάμερα 50MP AF και η κύρια κάμερα 64MP, συνδυάζονται για να προσφέρουν ανώτερη ποιότητα στις φωτογραφίες σας και υπέροχα selfie πορτρέτα.
Η σχεδίαση του vivo V23 5G βασίζεται στην καινοτομία, με μια μοναδική εξωτερική επιφάνεια πλάτης που χρησιμοποιεί την τεχνολογία Fluorite AG, η οποία κάνει την επιφάνειά του να μοιάζει με βελούδο καθώς και να αλλάζει χρώματα κάτω από το φως του ήλιου.
16-05-2018-BANNER-FOR-WEEKLY-TELECOM-600x74
Η Vodafone ενισχύει την υπηρεσία Vodafone Giga WiFi Home, παρέχοντας την σε νέα τιμή προσφοράς με δωρεάν τριπλασιασμό των διαθέσιμων GB, προκειμένου όλοι οι ιδιώτες χωρίς σταθερή γραμμή να μπορούν να απολαμβάνουν περισσότερο, γρήγορο και αξιόπιστο ίντερνετ, μέσα από το 4G+ δίκτυο, μετατρέποντας έτσι το Vodafone Giga Network σε ένα ευέλικτο δίκτυο WiFi.
Συγκεκριμένα, όλοι οι υφιστάμενοι και νέοι συνδρομητές της υπηρεσίας Vodafone Giga WiFi Home λαμβάνουν δωρεάν και αυτόματα τα τριπλάσια GB κάθε μήνα, από 100GB σε 300GB για χρήση ίντερνετ και ασύρματο 4G+ router, στην ειδική τιμή προσφοράς των 19,35€ από 26,99€ ανά μήνα με 24μηνο συμβόλαιο.
Η υπηρεσία είναι ιδανική για περιοχές όπου δεν υπάρχουν ή είναι ανεπαρκείς οι σταθερές ευρυζωνικές συνδέσεις, επιτρέποντας την εξ αποστάσεως πρόσβαση στην εργασία, την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία χάρη στο κινητό δίκτυο της Vodafone, ξέγνοιαστα από το σπίτι ή το εξοχικό.
Η υπηρεσία Vodafone Giga WiFi Home, προσφέρει αξιόπιστο και γρήγορο WiFi μέσω του 4G+ router που περιλαμβάνεται στην υπηρεσία, το οποίο ενεργοποιείται εύκολα και απλά, και μπορεί να συνδεθεί ταυτόχρονα με έως και 64 συσκευές.
Σε περίπτωση που τελειώσουν τα data, ο χρήστης της υπηρεσίας μπορεί να ενεργοποιήσει πρόσθετα Giga Boost πακέτα ίντερνετ σε ιδιαίτερα ελκυστική τιμή.
600x80 banner 28-4-21 sent
600x80 banner 20-5-21 sent
600x80 banner 27-5-21 sent
facebook twitter youtube instagram linkedin