Περίπου 3 χρόνια θα απαιτηθούν προκειμένου να λειτουργήσουν τα τρία data centers της Microsoft στην ανατολική Αττική.

Όπως είπε χθες ο γενικός διευθυντής της Microsoft για την Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, η δημιουργία των data centers βρίσκεται στη φάση έκδοσης των απαραίτητων αδειών προκειμένου να ξεκινήσει η κατασκευή των κτιριακών υποδομών.

Η διαδικασία των αδειών θα χρειασθεί αρκετούς μήνες και αυτό παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη επένδυση έχει χαρακτηριστεί «στρατηγική».

Ο κ. Μιχαλόπουλος αναφέρθηκε στο παραπάνω θέμα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Microsoft για την ενημέρωση των συνεργατών της για το πρόγραμμα ψηφιακής ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας θα χορηγείται στους δικαιούχους – μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις με έως 250 εργαζόμενους – χρηματική ενίσχυση υπό τη μορφή κουπονιού, με σκοπό τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους θα τεθεί σε λειτουργία μέσα Ιουνίου. Πρόκειται για έργο που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης με συνολικό προϋπολογισμό 425 εκατ. ευρώ.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Comments are closed.