Ολοκληρώθηκε ο 2ος κύκλος αξιολόγησης του διαγωνισμού MITEF Greece Startup Competition 2022

0

Η Κωτσόβολος, κορυφαίος προορισμός τεχνολογίας, ενίσχυσε και στάθηκε για ακόμη μία φορά στο πλευρό προγραμμάτων που στοχεύουν στην ποιοτική αναβάθμιση και δυναμική ανάπτυξη της Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας στη χώρα μας. Ως χορηγός του διαγωνισμού “MITEF Greece Startup Competition 2022”, η Κωτσόβολος ήταν παρούσα στον 2ο κύκλο Αξιολόγησης και ανακοίνωσης των finalists, που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 13 Μαΐου.

Ως αρωγός της τεχνολογίας και της καινοτομίας, η Κωτσόβολος βρίσκεται στο πλευρό όσων στοχεύουν στην ενίσχυση και ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας μέσω της τεχνολογίας, δίνοντας βήμα σε νεοφυείς επιχειρήσεις και ιδέες. Για τον λόγο αυτό, η συνεργασία της εταιρείας με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό MIT Enterprise Forum Greece για τον διαγωνισμό ΚαινοτομίαςMITEF Startup Competition 2022” ταυτίζεται με τις προτεραιότητες της Κωτσόβολος με προσανατολισμό την ενίσχυση των νεοφυών επιχειρήσεων.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι διαγωνιζόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία σειρά 17 εκπαιδευτικών σεμιναρίων, λαμβάνοντας παράλληλα καθοδήγηση από διεθνώς καταξιωμένους μέντορες. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος επιτάχυνσης, συμμετείχαν στη 2η διαδικασία αξιολόγησης, όπου 26 νεοφυείς επιχειρήσεις παρουσίασαν τις νεοσύστατες επιχειρήσεις τους και το καινοτόμο εγχείρημά τους σε 18 καταξιωμένους κριτές του κλάδου, όπως επενδυτές, ακαδημαϊκούς, επαγγελματίες και συνεργάτες.

Ο Τελικός Γύρος Αξιολόγησης του διαγωνισμού, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Ιουνίου, ενώ η απονομή θα υλοποιηθεί την Τρίτη 28 Ιουνίου. Μέχρι τότε οι 10 φιναλίστ θα συμμετάσχουν σε 6 μοναδικά διαδικτυακά σεμινάρια, ειδικά σχεδιασμένα για την κάλυψη των αναγκών τους στους τομείς της επενδυτικής ετοιμότητας, της στρατηγικής προϊόντων, της ενδυνάμωσης των ομάδων, της χρηματοδότησης, του MVP, των δημοσίων σχέσεων και του SEO.

Η ανάπτυξη και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσω της τεχνολογίας και της καινοτομίας αποτελεί προτεραιότητα της στρατηγικής της Κωτσόβολος. Η συμμετοχή της εταιρείας σε έναν τόσο σημαντικό διαγωνισμό αποδεικνύει ότι η εταιρεία βρίσκεται έμπρακτα κοντά σε επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενημερωθούν, να εκπαιδευτούν και να κάνουν τα πρώτα τους επιτυχημένα βήματα στον κλάδο της τεχνολογίας και της καινοτομίας.

Share.

Comments are closed.