Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
  • MWC 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Πέμπτη, 16 Απριλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
  • MWC 2026
InfoCom
Home»IT

Διαθέσιμη και μέσω ΚΕΠ η ψηφιακή υπηρεσία myPhoto

14/01/2025infocomBy infocom3 Mins Read IT

Τη δυνατότητα να διεκπεραιώνουν και μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) την ψηφιακή υπηρεσία myPhoto έχουν από σήμερα οι πολίτες, οι οποίοι δεν μπορούν να εισέλθουν ψηφιακά στην υπηρεσία. Πλέον Έλληνες του εξωτερικού, ηλικιωμένοι που δεν έχουν κινητό, αλλά και όσοι δεν έχουν ψηφιακές δεξιότητες θα μπορούν σε ΚΕΠ της επιλογής τους να συσχετίσουν την φωτογραφία που έχει μεταφορτώσει ο φωτογράφος στο myphoto.gov.gr, με το ΑΦΜ τους ή σε περιπτώσεις ανηλίκων με το ΑΜΚΑ τους για να τη χρησιμοποιήσουν στις ψηφιακές συναλλαγές τους με το Δημόσιο.

Πιο συγκεκριμένα, με την ψηφιακή υπηρεσία myPhoto μέσω ΚΕΠ διευκολύνονται:

  • Όσοι δεν διαθέτουν κωδικούς TAXISnet για την είσοδο στην εφαρμογή myPhoto, όπως για παράδειγμα Έλληνες κάτοικοι του εξωτερικού που επιθυμούν να εκδώσουν ταυτότητα, άδεια οδήγησης στην Ελλάδα κ.ο.κ.
  • Όσοι δεν έχουν κινητό τηλέφωνο, όπως για παράδειγμα ηλικιωμένοι.
  • Όσοι επιθυμούν να συσχετίσουν φωτογραφία ανηλίκου και η επιμέλεια δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί από τα Μητρώα του Δημοσίου, όπως για παράδειγμα επίτροποι παιδιών σε δομές, ανάδοχοι γονείς κ.ο.κ. Υπογραμμίζεται ότι σε αυτήν την περίπτωση απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία και του ανηλίκου στο ΚΕΠ.
  • Όσοι δεν έχουν ψηφιακές δεξιότητες και χρειάζονται βοήθεια για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία.

Επισημαίνεται ότι η υπηρεσία myPhoto έχει διατεθεί από το 2022 για χρήση από φυσικά πρόσωπα που είναι κάτοχοι ΑΦΜ και κωδικών TAXISnet, ενώ από τον Ιούνιο του 2024 η υπηρεσία αναβαθμίστηκε και είναι διαθέσιμη για χρήση και για φωτογραφίες ανηλίκων μέσω ενήλικα, εφόσον η σχέση επιμέλειάς τους επιβεβαιώνεται με διαλειτουργικότητα από τα Μητρώα του Δημοσίου.

Με τον τρόπο αυτό διευκολύνονται επαγγελματίες φωτογράφοι και πολίτες για την αποθήκευση και τη διάθεση φωτογραφιών και ιδιόχειρης υπογραφής για χρήση σε διαδικασίες του Δημοσίου, για τη διεκπεραίωση των οποίων απαιτείται η προσκόμισή τους, όπως η έκδοση και ανανέωση άδειας οδήγησης, ταυτότητας, κάρτας αναπηρίας, δελτίου εξεταζομένου για το Πιστοποιητικό Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση. Επιπλέον δίνεται η δυνατότητα και για επαναχρησιμοποίηση φωτογραφιών και σε άλλες διαδικασίες του Δημοσίου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι περισσότεροι από 270.000 πολίτες έχουν χρησιμοποιήσει την υπηρεσία myPhoto για τη διεκπεραίωση υποθέσεων τους με το Δημόσιο, ενώ η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί από περίπου 2.000 φωτογράφους. Οι φωτογραφίες που συσχετίστηκαν με τον ΑΦΜ ή τον ΑΜΚΑ φυσικού προσώπου διατηρούνται για ένα έτος, ενώ όσες δεν συσχετιστούν διαγράφονται σε 2 εβδομάδες. Ενδεικτικά, η υπηρεσία χρησιμοποιήθηκε για 82.420 περιπτώσεις άδειας οδήγησης (έκδοση και ανανέωση), 11.860 κάρτες αναπηρίας, 164.880 έκδοσης ή αντικατάστασης Δελτίων Ταυτότητας και 11.360 έκδοσης δελτίου εξεταζόμενου για πιστοποιητικό επάρκειας γνώσεων για πολιτογράφηση (ΠΕΓΠ).

Την ευθύνη για τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την παραγωγική λειτουργία της υπηρεσίας myPhoto έχει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η άντληση των φωτογραφιών από τις εξουσιοδοτημένες από τον πολίτη υπηρεσίες, γίνεται μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣΨΔ.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

myPhoto ΚΕΠ
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Data4 εγκαινίασε δεύτερο data center στο campus της κοντά στη Βαρσοβία

Στην τελική φάση η εφαρμογή επαλήθευσης ηλικίας για τα κοινωνικά δίκτυα

WINGS ICT Solutions: πράσινη έξυπνη σχολική μονάδα στον Δήμο Αιγάλεω

SmartTalks #112: Χρυσάνθη Βαλιανάτου, Flip – Νέα εποχή στο refurbished!

Το Παρίσι μειώνει την εξάρτηση από την αμερικανική τεχνολογία

Έλλειμμα εμπιστοσύνης των Ευρωπαίων στις αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Νέο πολυνομοσχέδιο για την ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικότητας και παραγωγής
  • Ανάπτυξη 1,8% και πληθωριστικές πιέσεις προβλέπει το ΙΟΒΕ για το 2026
  • Samsung: Γιορτάζει 20 χρόνια ως το Νο.1 brand τηλεοράσεων παγκοσμίως με τον Thierry Henry
  • efood Capital: Το efood χρηματοδοτεί την ανάπτυξη των συνεργαζόμενων καταστημάτων του
  • Spitogatos: Ανοδικά οι τιμές κατοικιών το πρώτο τρίμηνο του 2026 σε όλη τη χώρα
  • Η Ιταλική Ψυχή Συναντά τον Αιγαιοπελαγίτικο Ορίζοντα: Το Barolo Έρχεται στο Patmos Aktis
  • Skroutz: Αύξηση 23% στις παραγγελίες και παραδόσεις μία ημέρα ταχύτερα το φετινό Πάσχα
RSS itsecuritypro.gr
  • Η Data4 εγκαινίασε δεύτερο data center στο campus της κοντά στη Βαρσοβία. Οι επενδύσεις στην Πολωνία θα φτάσουν τα 600 εκατ. ευρώ έως το 2030.
  • Η ESET παρουσιάζει λύσεις προστασίας για Cloud Workload και βελτιώσεις τεχνητής νοημοσύνης για τους πελάτες του ESET PROTECT
  • Νέα υπηρεσία κυβερνοασφάλειας από την COSMOTE TELEKOM
  • Πάνω από 1 εκατ. τραπεζικοί λογαριασμοί παραβιάστηκαν το 2025 – στο στόχαστρο τα διαπιστευτήρια χρηστών
  • Κυβερνοαπειλές Μάρτιο 2026: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει 1.390 επιθέσεις ανά εβδομάδα
  • Οδηγός νόμιμης μεταπώλησης software: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις
  • Το breach της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το νέο πρόσωπο των supply chain attacks
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.