Weekly Telecom: Τα μεγαλύτερα ψέματα

0

“Τα μεγαλύτερα ψέματα λέγονται μετά από το ψάρεμα ή το κυνήγι, κατά τη διάρκεια του πολέμου και πριν από τις εκλογές”, έχει πει ο Otto von Bismarck.

Το δεύτερο το βιώσαμε με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Κατακτητές οι μεν, φασίστες οι άλλοι. Το βιώσαμε αν ενθυμείστε και με τον κορμοράνο στον κόλπο βουτηγμένο στο πετρέλαιο, πριν την εισβολή το Ιράκ, που αποδείχτηκε fake, αφού πρώτα μας συγκίνησε όλους.

Τώρα όμως η κατάσταση έχει αλλάξει επίπεδο. Αποκεφαλισμένα παιδιά επικαλείται η μία πλευρά, εκατόμβες θυμάτων επικαλείται η Χαμάς, η οποία ήρξατο χειρών αδίκων.

Ο άμαχος πληθυσμός όλων των πλευρών, είναι το θύμα σε όλες τις περιπτώσεις. Για τον οποίο -τελικά- δεν δίνει δεκάρα κανείς και στο όνομα του οποίου συντελούνται τα όποια εγκλήματα. Υπάρχουν δύο ακόμη θύματα: Η αλήθεια και η ντροπή!

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα πιστέψουν τα ψέματα και την προπαγάνδα της μίας ή της άλλης πλευράς και θα διαδηλώσουν -στην καλύτερη περίπτωση- ή -αν είναι ηλίθιοι φανατικοί- θα βάλουν βόμβες και θα αρχίσουν να πυροβολούν επί δικαίων και αδίκων στη χώρα που τους φιλοξενεί. Τελικά οι άνθρωποι θέλουν να ακούν και να πιστεύουν την πλευρά των πραγμάτων που τους αρέσει.

Όπως, οι Ολυμπιακοί, οι Παναθηναϊκοί, οι ΑΕΚτζήδες, οι ΠΑΣΟΚοι, οι ΣΥΡΙΖΑιοι και οι Νεοδημοκράτες, για να αναφέρουμε κατηγορίες μόνο από το ποδόσφαιρο και την πολιτική, έχουν, η κάθε κατηγορία τα δικά τους στεγανά πληροφόρησης, το ίδιο συμβαίνει και με τον πόλεμο.

Αντί να σκεφτόμαστε τα θύματα κάθε πλευράς, πρέπει να διαλέξουμε στρατόπεδο. Όσον αφορά τη ντροπή είναι η πρώτη φορά που οι επιτιθέμενοι προβάλλουν και δεν κρύβουν τα εγκλήματά τους. Όπως οι ναζί που τα κινηματογραφούσαν, διότι πίστευαν ότι θα είναι για πάντα στην εξουσία.

Ε, λοιπόν σε έναν κόσμο γεμάτο Ισραηλίτες και Άραβες cowboys, εμείς θα είμαστε πάντα με τους άμαχους Ινδιάνους όλων των πλευρών. All we are saying is give peace a chance! (To απόσπασμα είναι από το Φράουλες και Αίμα το έργο που είδα στα γυμνασιακά μου χρόνια κάνοντας…την πρώτη μου κοπάνα!)

Την Τετάρτη 25/10, σας περιμένουμε ηλεκτρονικά στο συνέδριο ESG Universe που φέτος έχει τίτλο Profit by Purpose: Powering a sustainable future! Δείτε το πρόγραμμα, δηλώστε συμμετοχή, γιατί το ESG είναι υπόθεση όλων μας.

Επίσης, σημειώστε ότι σιγά – σιγά διαμορφώνεται το πρόγραμμα του 25ου Συνεδρίου InfoCom που φέτος θα γίνει στο Divani Caravel στις 14 Δεκεμβρίου. Και βέβαια δεν θα είναι απλά ένα συνέδριο αλλά μία γιορτή. Μία διπλή γιορτή για να ακριβολογούμε. Συγκεκριμένα θα γιορτάσουμε τα 30 χρόνια της κινητής τηλεφωνίας στη χώρα μας και τα 25 χρόνια του συνεδρίου. Θα τιμήσουμε αυτούς που ξεκίνησαν αυτή την αγορά. Θα δούμε παλιούς φίλους. Θα κρατήσουμε και πάλι στο χέρι μας συσκευές που είχαμε 20 ή 30 χρόνια να δούμε. Και πολλές – πολλές εκπλήξεις ακόμα, που αν σας τις πούμε δεν θα είναι εκπλήξεις.

Καλό θα είναι να πιάσετε από τώρα θέση δηλώνοντας συμμετοχή με ένα click. Καλή Εβδομάδα!

Κάντε click και διαβάστε στο Weekly Telecom όλα όσα γράφονται και όλα όσα δε γράφονται, για την αγορά ICT την εβδομάδα που μας πέρασε!


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Comments are closed.