Προφανώς, φταίνε και τα δύο. Και η “κακή ώρα”, αφού αντιμετωπίσαμε ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο, αλλά και η “κακή χώρα”, όπου προφανώς κάποια πράγματα δε λειτούργησαν με την ταχυτητα και την επιμέλεια που θα έπρεπε.

Πριν από τρία χρόνια ο Ιανός μας είχα στείλει τηλεγράφημα. Τώρα πήραμε συστημένο και το γράμμα.

Θα έπρεπε, αντιλαμβανόμενοι τις αλλαγές που φέρνει η κλιματική κρίση να έχουμε κάνει όλες τις ενέργειες για να προετοιμαστούμε. Δεν φαντάζομαι ότι θα βγει κανείς να πει ότι είναι περήφανος για τα έργα που υλοποιήθηκαν.

Από την άλλη βέβαια, δεν φταίει τόσο “η κακή μας η χώρα”. Στη χώρα μας και οικοδομικοί κανονισμοί υπάρχουν, και έργα έγιναν (σε κάποιες περιπτώσεις όπως – όπως), και κάποιες δομές λειτούργησαν, ίσως με κάποιες ατέλειες, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι είναι λογικό και ανθρώπινο οι βασανισμένοι και ταλαιπωρημένοι συνάνθρωποί μας που τα έχασαν όλα σε μία στιγμή να βγάζουν δυσαρέσκεια.

Δείτε τι έκανε ο Daniel στη Λιβύη, όπου ενδεχομένως οι κανονισμοί είναι ανύπαρκτοι και τα μέσα μηδαμινά. Δεν είναι μέτρο σύγκρισης, αλλά δείχνει ότι ίσως να μην είμαστε τόσο “κακιά χώρα”.

Σημασία δεν έχει να κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα. Αν υπάρχουν ευθύνες η δικαιοσύνη οφείλει να τις αναζητήσει και να κάνει το καθήκον της. Εμάς θα πρέπει να μας απασχολήσει άμεσα α) πως θα απαλύνουμε τις οικονομικές, οικολογικές και κοινωνικές επιπτώσεις από την καταστροφή και β) πως θα θωρακιστούμε για την επόμενη φορά. Για να μη λέμε και να μη γράφουμε και τότε τα ίδια.

Η τεχνολογία παρέχει πολλά χρήσιμα εργαλεία τα οποία αν αξιοποιηθούν σωστά μπορούν να σώσουν ζωές αλλά και ολόκληρες περιοχές από την καταστροφή.

Αυτός είναι ο λόγος που στις 5 Οκτωβρίου στο Caravel η πρώτη ενότητα του Mobile Connected World θα έχει θέμα: Φυσικές καταστροφές και Τεχνολογία.

Είστε όλοι καλεσμένοι, για να αναζητήσουμε τις λύσεις και να θωρακίσουμε τη χώρα, προκειμένου να μην αντικρύσουμε ξανά τις εικόνες που είδαμε τον τελευταίο μήνα. Δηλώστε απλά συμμετοχή στο συνέδριο με ένα click.

Μαζί με το Mobile Connected World θα γίνει και το Hotel Tech, που είναι αφιερωμένο στην τεχνολογία της πιο βαριάς βιομηχανίας της χώρας, του Τουρισμού.

Δηλώστε λοιπόν συμμετοχή και σας περιμένουμε να τα πούμε από κοντά. CU there!

Κάντε click και διαβάστε στο Weekly Telecom όλα όσα γράφονται και όλα όσα δε γράφονται, για την αγορά ICT την εβδομάδα που μας πέρασε!


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Comments are closed.