Το Βέλγιο ανακοίνωσε ότι θα επανεξετάσει τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία που συνδέονται με το iPhone 12, μετά την απόφαση της Γαλλίας να σταματήσει τις πωλήσεις της συσκευής, επικαλούμενη παραβιάσεις των ορίων έκθεσης στην ακτινοβολία.

Η Apple ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι το iPhone 12, που κυκλοφόρησε το 2020, ήταν πιστοποιημένο από πολλούς διεθνείς οργανισμούς ως συμβατό με τα πρότυπα ακτινοβολίας και ότι αμφισβητεί τα ευρήματα της Γαλλίας.

Ωστόσο, η κίνηση του Παρισιού να σταματήσει τις πωλήσεις του iPhone 12 έως ότου η Apple διορθώσει τα προβλήματα που εντοπίστηκαν σε δύο δοκιμές, ενίσχυσε, σύμφωνα με το Reuters, την προοπτική περαιτέρω απαγορεύσεων στην Ευρώπη.

«Είναι καθήκον μου να βεβαιωθώ ότι όλοι οι πολίτες είναι ασφαλείς», δήλωσε ο Mathieu Michel, υφυπουργός ψηφιοποίησης του Βελγίου, σε δήλωση που εστάλη μέσω email στο Reuters.

«Έφτασα γρήγορα στη ρυθμιστική αρχή IBPT-BIPT για να ζητήσω μια ανάλυση σχετικά με τον πιθανό κίνδυνο του προϊόντος», είπε ο Michel, προσθέτοντας ότι έχει, επίσης, ζητήσει από τη ρυθμιστική αρχή να ελέγξει όλα τα smartphone της Apple, καθώς και τις συσκευές που κατασκευάζονται από άλλους, σε μεταγενέστερο στάδιο.

Η ρυθμιστική αρχή της Γερμανίας, BNetzA, επανέλαβε ότι οι εργασίες στη Γαλλία θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως οδηγός για την Ευρώπη στο σύνολό της και ότι θα εξέταζε το ζήτημα για τη γερμανική αγορά εάν η διαδικασία στη Γαλλία προχωρούσε επαρκώς.

Η ολλανδική εποπτική αρχή είπε, επίσης, ότι εξετάζει το θέμα και θα ζητήσει εξηγήσεις από την αμερικανική εταιρεία, ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχει «άμεσος κίνδυνος για την ασφάλεια». Το ιταλικό υπουργείο βιομηχανίας δήλωσε ότι παρακολουθεί την κατάσταση, αλλά, προς το παρόν, δεν προχωρά σε καμία ενέργεια.

Σημειώνεται πως οι ερευνητές έχουν πραγματοποιήσει έναν τεράστιο αριθμό μελετών τις τελευταίες δύο δεκαετίες, για να αξιολογήσουν τους κινδύνους για την υγεία που προκύπτουν από τα κινητά τηλέφωνα. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, δεν έχουν αποδειχθεί αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία από τη χρήση κινητού τηλεφώνου.

Φωτογραφία υπό Creative Commons, από ajay_suresh


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

Comments are closed.