Η Ευρωπαία Επίτροπος για θέματα ανταγωνισμού, Margrethe Vestager, η οποία είναι και επικεφαλής της ομάδας «Europe Fit for the Digital Age», ανακοίνωσε ότι παραιτείται προσωρινά, ως επίσημη υποψήφια από την κυβέρνηση της Δανίας για τη θέση της Προέδρου της Επιτροπής Διαχείρισης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ζητώντας άδεια άνευ αποδοχών.

«Η εκτελεστική αντιπρόεδρος Vestager ενημέρωσε την Πρόεδρο von der Leyen για την υποψηφιότητά της ως επίσημη υποψήφια από τη δανική κυβέρνηση», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η σχετική ανακοίνωση. «Η Πρόεδρος χορήγησε την άδεια άνευ αποδοχών στην εκτελεστική αντιπρόεδρο Vestager, υπογραμμίζοντας ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου εξακολουθούν να ισχύουν οι σχετικές διατάξεις των Συνθηκών και του Κώδικα Δεοντολογίας για τα μέλη της Κομισιόν».

Κατά τη διάρκεια της προσωρινής απουσίας της, ο Επίτροπος Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Didier Reynders, θα αναλάβει τα καθήκοντα της Vestager. Και αν η Vestager αναλάβει, τελικά, τη νέα θέση -καθώς θεωρείται ως φαβορί για τη θέση- ο Reynders θα συνεχίσει με αυτή την ιδιότητα μέχρι τις ευρωπαϊκές εκλογές, που θα διεξαχθούν το 2024.

Την ίδια στιγμή, η von der Leyen αποφάσισε να αναθέσει την ευθύνη διεύθυνσης και συντονισμού της ομάδας «Europe Fit for the Digital Age» στην αντιπρόεδρο Jourová. Η Πρόεδρος αποφάσισε, επίσης, να αναθέσει προσωρινά την ευθύνη του χαρτοφυλακίου για την Καινοτομία και την Έρευνα στον Μαργαρίτη Σχοινά, έως ότου διοριστεί νέο μέλος της Επιτροπής που θα αντικαταστήσει την πρώην Επίτροπο Gabriel.

Ως Επίτροπος την τελευταία δεκαετία, η Vestager υπήρξε ένθερμη υποστηρίκτρια της ευρωπαϊκής αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας και οδήγησε τη στρατηγική γύρω από το Big Tech, ξεκινώντας πολλαπλές έρευνες για τις επιχειρηματικές πρακτικές της Amazon, της Apple, της Google, της Microsoft και άλλων. Την ίδια στιγμή, έχει συμμετάσχει σε πολλές άλλες νομικές ενέργειες που αφορούν εταιρείες όπως η Alstom, η Illumina, η Telifonica και άλλες.

Φωτογραφία από Marco Verch υπό Creative Commons


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

Comments are closed.