Έσοδα άνω των 108 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το mobile gaming

0

Όπως δείχνει έρευνα των data.ai και IDC, παρά τη μείωση των άμεσων καταναλωτικών δαπανών που πραγματοποιούνται προς την αγορά του gaming, η αγορά του mobile αποτελεί τη μεγαλύτερη ευκαιρία για τον συγκεκριμένο τομέα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, τα mobile games θα κατακτήσουν μερίδιο αγοράς της τάξεως του 56%, φτάνοντας τα 108 δισεκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμιες καταναλωτικές δαπάνες, σε σύγκριση με 22% για τα έσοδα από παιχνίδια κονσόλας, 21% για PC/Mac και περίπου 1% από τις φορητές κονσόλες.

Το 2022 χαρακτηρίζεται, συνολικά, ως μια περίοδος μείωσης των δαπανών για το mobile gaming, καθώς σημειώθηκε η πρώτη πτώση στα έσοδα από έτος σε έτος για την κατηγορία, από την εποχή που έκαναν την εμφάνιση τους τα app stores. Φέτος σημειώθηκε μια πιθανή επιβράδυνση αυτής της πτώσης, με ενδείξεις ότι μια νέα περίοδος ανάπτυξης μπορεί να είναι στον ορίζοντα.

Εξετάζοντας τα downloads, τα Driving και Sports Simulations παρουσίασαν την ισχυρότερη ανάπτυξη από έτος σε έτος. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την IDC, οι περισσότεροι χρήστες εφαρμογών και παιχνιδιών για κινητά προτιμούν να βλέπουν διαφημίσεις με αντάλλαγμα δωρεάν περιεχόμενο και υπηρεσίες, παρά να πληρώνουν για να αποφύγουν τις διαφημίσεις.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

Comments are closed.