Εν μέσω των καταστροφικών πυρκαγιών, απόρροια -ή μη- της κλιματικής ή της εγκληματικής αλλαγής, όλα δείχνουν ότι από την κυβέρνηση προετοιμάζεται ένα νέο δόγμα πυρόσβεσης, αφού πλέον αποδείχθηκε περίτρανα ότι το βάρος θα πρέπει να δοθεί στην πρόληψη και την έγκαιρη κατάσβεση, πριν… γίνει η σπίθα πυρκαγιά.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι έχει έρθει η ώρα, τόσο σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης, όσο και σε επίπεδο ΟΤΑ, να μπει στην εξίσωση η τεχνολογία.

Δίκτυο αισθητήρων μονοξειδίου του άνθρακα στα δάση, συνεχή επόπτευση με υπέρυθρες κάμερες, drones και δίκτυο έγκαιρης προειδοποίησης, ελπίζουμε να μπουν σύντομα στο οπλοστάσιο των φορέων προστασίας.

Κατά καιρούς, και ιδιαίτερα τα δύο τελευταία χρόνια, έχουμε δει πολλές υλοποιήσεις και proof of concept, που συνδυάζουν τηλεπικοινωνίες, ΙοΤ και drones.

Θεωρούμε ότι μία συνεργασία του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, θα μπορέσει να αποδώσει καρπούς.

Η άποψή μας είναι ότι ο Δημήτρης Παπαστεργίου έχει ήδη σχηματίσει γνώση και άποψη, τόσο από την θητεία του ως Δήμαρχος, όσο και ως μηχανικός με εμπειρία στις υλοποιήσεις IoT, και ελπίζουμε να ηγηθεί μία τέτοιας προσπάθειας.

Το σημαντικότερο, κατά την άποψή μας, είναι να αξιολογηθούν τεχνικά οι τεχνολογικές προτάσεις, να εξασφαλιστεί η διασύνδεση των επιμέρους τμημάτων, και οι διαγωνιστικές διαδικασίες να είναι γρήγορες, αδιάβλητες, και με ανοιχτές προδιαγραφές, ώστε να φτάσουμε στην καλύτερη δυνατή και ολοκληρωμένη υλοποίηση.

Θεωρούμε ότι είναι η ιδανική ευκαιρία να αποδείξει η πολιτεία προς τους πολίτες, πως η τεχνολογία είναι εδώ να για να δίνει λύσεις, δημιουργώντας ένα αποτελεσματικό δίχτυ ασφαλείας, ένα βήμα παραπάνω από το 112, και πολλά βήματα μπροστά στην εμπιστοσύνη του κόσμου.

Κάντε click και διαβάστε στο Weekly Telecom όλα όσα γράφονται και όλα όσα δε γράφονται, για την αγορά ICT την εβδομάδα που μας πέρασε!


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Comments are closed.