Πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ της Nova και του Mega, με αιτία το ναυάγιο στις μεταξύ τους διαπραγματεύσεις για το τίμημα το οποίο καταβάλλει στην πλατφόρμα συνδρομητικής τηλεόρασης ο τηλεοπτικός σταθμός που ανήκει στον όμιλο του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ το ποσό που πλήρωνε η Nova στο Mega για να φιλοξενεί το περιεχόμενό του ήταν της τάξεως του 1 εκατ. ευρώ ετησίως, τώρα το τηλεοπτικό κανάλι ζητά να ανέβει στα 3,5 εκατ. ευρώ.

Από πλευράς Nova, θεωρούν ότι το τίμημα αυτό είναι υπερβολικό, με αποτέλεσμα η διαπραγμάτευση να οδηγηθεί σε αδιέξοδο, και το Mega να «κατέβει» από την εν λόγω συνδρομητική πλατφόρμα.

Αν και η Nova «παραμένει θετική σε επαναδιαπραγμάτευση για τη συνέχιση της συνεργασίας εντός λογικών και αμοιβαίως επωφελών όρων», από το Mega έχουν ξεκινήσει ήδη οι εχθροπραξίες, μεταδίδοντας εκτενή ρεπορτάζ με αναφορές στην ιδιοκτήτρια της Nova, United Group, και τους μετόχους αυτής, δηλαδή το Νίκο Σταθόπουλο (της BC Partners) και το Ντράγκαν Σόλακ, κατηγορώντας τους ότι δεν υλοποιούν τις επενδύσεις που έχουν υποσχεθεί στην Ελλάδα.

Η τακτική είναι γνωστή, αφού ανέκαθεν οι επιχειρηματίες – καναλάρχες χρησιμοποιούσαν τα μέσα ενημέρωσης που κατείχαν, ως μέσο πίεσης για την επίτευξη των στόχων τους.
Από τη Nova βέβαια, η αντίδραση έχει ξεκινήσει, με αντεπίθεση σε επίπεδο ανακοινώσεων. Όμως, τα στελέχη της United ξέρουν καλά ότι η μάχη με τα τηλεοπτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας ούτε δίκαιη είναι, ούτε σέβεται τους κανόνες εμπλοκής.

Εν κατακλείδι:

Είναι γεγονός ότι κάποιος απερίσκεπτος έριξε την πρώτη τουφεκιά.

Με 40 χρόνια πείρα όμως, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι υπάρχει γενικά μια αρχή στην αγορά: τα εν οίκω μη εν δήμω. Με άλλα λόγια δεν ξεκατινιαζόμαστε!

Υπήρξαν άλλες αγορές ιδιαίτερα ανταγωνιστικές, όπου μπορεί κάτω από τραπέζι να γινόταν σφαγή, αλλά οι εμπλεκόμενοι δεν έδωσαν ποτέ το δικαίωμα σε κανέναν. Ιδιαίτερα στο κοινό.

Διότι, λίγο – πολύ όλες οι εταιρείες κρύβουν σκελετούς και μάλιστα όσο πιο παλιές είναι τόσο πιο πολλούς, έχουν. Ιδιαίτερα αν είναι στο χώρο των media.

Το ότι κάποιος από το MEGA έχασε την ψυχραιμία του είναι γεγονός. Τώρα, αν με την πέτρα που πέταξε ξεκίνησε πόλεμο ή όχι θα σας γελάσω.

Το μόνο βέβαιο, είναι ότι από αυτή την κατάσταση θα βγουν τραυματισμένοι όλοι οι εμπλεκόμενοι και αυτό είναι κάτι που δεν συμφέρει κανέναν. Ούτε την αγορά…

Κάντε click και διαβάστε στο Weekly Telecom όλα όσα γράφονται και όλα όσα δε γράφονται, για την αγορά ICT την εβδομάδα που μας πέρασε!


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Comments are closed.