Πέρασε μετά βαΐων και κλάδων την πόρτα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο νέος υπουργός, Δημήτρης Παπαστεργίου, άρτι αφιχθείς (ή μάλλον «απαχθείς»), εκ του Δήμου Τρικκαίων.

Φιλοδοξία του -και δική μας- είναι να πάρει την εμπειρία των Τρικάλων και να την κάνει πανελλαδική. Σύμφωνα με τα δικά του λεγόμενα όπως δήλωσε με χιούμορ, «από τα στενά του Σακαφλιά στις λεωφόρους της ευρυζωνικότητας». Μία οπτική ίνα δρόμος, θα συμπληρώναμε εμείς…

Στόχος του νέου υπουργού είναι να φέρει.. ντόρτια, αφού ο ίδιος συνοψίζει τους στόχους του σε 4 μεταρρυθμίσεις και 4 έργα.

Το πακέτο των μεταρρυθμίσεων περιέχει τα εξής:

  • Τεχνητή Νοημοσύνη: Το ζητούμενο είναι να μπορέσει η ΤΝ να βοηθήσει σε κρίσιμους τομείς όπως η υγεία, η ασφάλεια, η οικονομία. Η πρότασή του, θα είναι η Ίδρυση Εθνικού Συμβουλίου, που θα εξετάζει τις προκλήσεις και τις απειλές που απορρέουν από την χρήση και την εξέλιξη της ΤΝ.
  • Κυβερνοασφάλεια: Ο υπουργός θα καταθέσει πρόταση για την ίδρυση Οργανισμού κυβερνοασφάλειας, με σκοπό να διασφαλίσει υψηλό επίπεδο ψηφιακής ασφάλειας σε όλη την χώρα.
  • Open Data: Tο δημόσιο θα αναρτά ανοιχτά και αξιοποιήσιμα σύνολα δεδομένων, όπως χαρτογραφικά δεδομένα, στατιστικά και άλλα στο data.gov.gr, τηρώντας βέβαια τη νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα.
  • Ψηφιακή Προσβασιμότητα: Στόχος είναι οι ιστοσελίδες και εφαρμογές του δημοσίου να είναι προσβάσιμες από όλους.

Το πρώτο από την 4άδα των έργων είναι, ο εκσυγχρονισμός του gov.gr.

  • Λαμβάνοντας τα ηνία από τον Κυριάκο Πιερρακάκη, στοχεύει να το εμπλουτίσει με το νέο CRM του Δημοσίου, για να φτιάξει το gov.2.
  • Ολοκλήρωση όλων των μεγάλων έργων που έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Μεταξύ αυτών, μισό δισεκατομμύριο ευρώ θα διατεθεί σε έργα έξυπνων πόλεων.
  • Ενίσχυση του Κέντρου Διαλειτουργικότητας. Δημιουργία Ενιαίας Πύλης Πληρωμών οφειλών, ψηφιοποίηση αρχείων δημοσίου, με αιχμή το Κτηματολόγιο, τον ΕΦΚΑ, τα νοσοκομεία και τα δικαστήρια.
  • Επέκταση του υπάρχοντος και δημιουργία νέου Wallet, που θα είναι συμβατό με το ευρωπαϊκό, και θα ενσωματώσει ακόμα περισσότερες λειτουργίες.

Εμείς, αλλά και 1.350 live θεατές, είχαμε την τιμή και τη χαρά στις 7 Ιουλίου να τα ακούσουμε από πρώτο χέρι στο συνέδριο Digital Business 2023.

Σε κάθε περίπτωση ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή επιτυχία.
Γιατί η αγωνία μας είναι: Αν όχι τώρα, πότε;

Κάντε click και διαβάστε στο Weekly Telecom όλα όσα γράφονται και όλα όσα δε γράφονται, για την αγορά ICT την εβδομάδα που μας πέρασε!


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Comments are closed.