1 δισεκατομμύριο χρήστες θα πραγματοποιούν ανέπαφες πληρωμές το 2024

0

Μια νέα μελέτη από την Juniper Research αποκαλύπτει ότι ο συνολικός αριθμός των χρηστών που θα πραγματοποιούν ανέπαφες πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου θα φτάσει το 1 δισεκατομμύριο παγκοσμίως έως το 2024, αυξημένος κατά 60% από τα 782 εκατομμύρια του 2022.

Η έκθεση αναφέρεται στις αυξημένες επενδύσεις σε υποδομές για την πραγματοποίηση ανέπαφων πληρωμών, ειδικά σε αναδυόμενες περιοχές, ως κλειδί για τη συγκεκριμένη ανάπτυξη, μέσω της οποίας πάνω από 200 εκατομμύρια νέοι χρήστες ανέπαφων πληρωμών θα προστεθούν έως το 2024.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Jordan Rookes, δήλωσε: «Οι προμηθευτές πληρωμών πρέπει να μεγιστοποιήσουν την ευκολία, προσφέροντας περαιτέρω επιλογές όπως το BNPL (Buy Now, Pay Later) για να ενισχύσουν την υιοθέτηση. Το BNPL επιτρέπει στους καταναλωτές να πληρώνουν σε πολλές δόσεις. καθιστώντας τις αγορές υψηλής αξίας πιο προσιτές».

Η έρευνα προβλέπει ότι η αυξανόμενη ζήτηση των καταναλωτών για βολικότερες μεθόδους πληρωμής επιταχύνει, επίσης, αυτή την ανάπτυξη, καθώς απαιτείται μόνο ένα smartphone ή μια συσκευή με δυνατότητα NFC, εξαλείφοντας την ανάγκη για πολλαπλές κάρτες.

Η έρευνα αναφέρεται στον αυξημένο αριθμό smartphone σε αναδυόμενες περιοχές ως βασικό μοχλό αυτής της ανάπτυξης. Τα ποσοστά διείσδυσης smartphone μεταξύ των αναδυόμενων αγορών, όπως η Ασία-Ειρηνικός, θα ξεπεράσουν το 99% έως το 2024. δίνοντας τη δυνατότητα σε επιπλέον 67 εκατομμύρια άτομα να υιοθετήσουν τις πληρωμές μέσω κινητού, καθώς θα διαθέτουν το απαραίτητο hardware για τη διενέργεια συναλλαγών NFC.

Για να επωφεληθούν από αυτές τις αγορές υψηλής ανάπτυξης, οι προμηθευτές καλούνται να ενθαρρύνουν τους καταναλωτές να στραφούν σε πληρωμές NFC, εκπαιδεύοντας τους καταναλωτές σχετικά με τα οφέλη που προσφέρουν, βοηθώντας, παράλληλα, τις προσπάθειες για βελτιστοποίηση της σχετικής υποδομής.

Η έλευση των software POS, που επιτρέπει στα smartphone να δέχονται πληρωμές NFC, θα επεκτείνει τη σχετική υποδομή, λόγω του χαμηλότερου κόστους που σχετίζεται με αυτά, σε σύγκριση με το παραδοσιακό hardware.

Share.

Comments are closed.