Διαπραγματεύσεις για την πώληση της Intrasoft

0

Ο όμιλος της Intracom εξετάζει την πώληση της Intrasoft International, εταιρεία με μεγάλη διεθνή παρουσία και η οποία το 2020 του απέφερε το 45% των εσόδων του.

Σε ανακοίνωσή του προς το Χρηματιστήριο αναφέρει πως «η Intracom επιβεβαιώνει ότι, βρίσκεται σε διερευνητικές συζητήσεις με την εταιρία Netcompany (NETC) για ενδεχόμενη συναλλαγή που αφορά την Intrasoft International», αν και προστίθεται πως δεν υπάρχει βεβαιότητα για την έκβαση των συζητήσεων, κάτι αναμενόμενο αφού η συμφωνία δεν έχει ολοκληρωθεί. Αντίστοιχη ανακοίνωση εξέδωσε και η Netcompany.

Η Netcompany έχει την έδρα της στη Δανία και είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Κοπεγχάγης. Απασχολεί 3.000 εργαζόμενους παγκοσμίως και διαθέτει γραφεία στη Μεγάλη Βρετανία, τη Νορβηγία, την Ολλανδία, την Πολωνία και το Βιετνάμ. Σύμφωνα με τον ισολογισμό του 2020, είχε ετήσιο κύκλο εργασιών περίπου 389 εκατ. ευρώ.

Η Intrasoft International ειδικεύεται στην ανάπτυξη λύσεων λογισμικού και έργων πληροφορικής. Το 2020 είχε έσοδα 197,3 εκατ. ευρώ. Το 56,8% των εσόδων της προήλθε από έργα που ανέλαβε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το 16,8% από έργα του Δημοσίου και το 23,7% από έργα του ιδιωτικού τομέα.

Απασχολεί περισσότερα από 2.200 στελέχη υψηλής εξειδίκευσης. Με έδρα το Λουξεμβούργο, έχει φυσική παρουσία μέσω γραφείων, υποκαταστημάτων και θυγατρικών σε 13 χώρες (Βέλγιο, Βουλγαρία, Κύπρος, Δανία, Ελλάδα, Ιορδανία, Κένυα, Λουξεμβούργο, Ρουμανία, Νότια Αφρική, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Αμερική), ενώ οι διεθνείς της δραστηριότητες εκτείνονται σε πάνω από 70 χώρες παγκοσμίως.

Το πρώτο εξάμηνο του 2021 η Intrasoft κατέγραψε αύξηση πωλήσεων 8,4% στα 101,1 εκατ. ευρώ από 93,3 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2020. Το EBITDA (κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων) διαμορφώθηκε στα 9,9 εκατ. και τα κέρδη προ φόρων σε 3,3 εκατ. ευρώ.

Η υπογραφή νέων συμβάσεων έφτασε το Η12021 στα 297 εκατ. ευρώ, διαμορφώνοντας ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων στις 30/6/2021 που προσεγγίζει τα 900 εκατ. ευρώ.

Share.

Comments are closed.