Ικανοποίηση από την ελληνική συμμετοχή στο Toulouse Space Show 2018

0

Αποδοτική χαρακτηρίστηκε από τους διοργανωτές η ελληνική επιχειρηματική αποστολή στο Toulouse Space Show 2018, τη μεγάλη Ευρωπαϊκή έκθεση με εστίαση στις διαστημικές υποδομές, τεχνολογίες και εφαρμογές. Η ελληνική επιχειρηματική αποστολή διοργανώθηκε από το si-Cluster, το Ελληνικό Gold Labeled Cluster στον τομέα των αεροδιαστημικών τεχνολογιών και εφαρμογών, σε συνεργασία με τον αρμόδιο Οργανισμό Enterprise Greece, υπό το συντονισμό του Corallia και της ΕΒΙΔΙΤΕ, την υποστήριξη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδας (ΣΕΠΒΕ) και του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ).

Η έκθεση, που έλαβε χώρα από τις 26 έως τις 28 Ιουνίου 2018 στην Τουλούζη της Γαλλίας, είχε ως επίσημη προσκεκλημένη χώρα την Κίνα.

Η ελληνική αποστολή αποτελούμενη από τις εταιρείες Alma Technologies, Planetek Hellas, Prisma Electronics SA, Teletel, Terra Spatium και το Εργαστήριο Ψηφιακών Συστημάτων και Αρχιτεκτονικής Υπολογιστών, του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ, συμμετείχε με εθνικό περίπτερο στο κεντρικότερο σημείο της έκθεσης. Οι συμμετέχοντες παρουσίασαν σε περισσότερους από 3.000 επισκέπτες της έκθεσης από σχεδόν 50 διαφορετικές χώρες τα καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες τους και απέκτησαν πρόσβαση σε ένα παγκόσμιο δίκτυο επαγγελματιών μέσω της συμμετοχής τους σε B2B συναντήσεις. Στο πλαίσιο της έκθεσης, η CNES, ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός (ΕΛΔΟ), το Aerospace Valley και το si-Cluster διοργάνωσαν μια εκδήλωση Ελληνογαλλικής δικτύωσης (networking) με τη συμμετοχή φορέων από την Ελλάδα και τη Γαλλία.

Σκοπός της συντονισμένης αυτής παρουσίας του si-Cluster και των μελών του, ήταν η διερεύνηση συνεργασιών μεταξύ ελληνικών επιχειρήσεων και ερευνητικών φορέων μέσα από την ανάδειξη του υψηλού επιπέδου των προϊόντων διαστημικών τεχνολογιών και εφαρμογών που παράγονται στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, η προώθηση των εξαγωγών, η προσέλκυση παραγωγικών επενδύσεων, καθώς και η εν γένει ενίσχυση της εξωστρέφειας των εταιρειών αποτελούν στρατηγική προτεραιότητα του si-Cluster.

O Δρ. Jorge Sanchez, CSFO του Corallia και Πρόεδρος του ΔΣ του si-Cluster ανέφερε σχετικά: «Το si-Cluster διαθέτει μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες οι οποίες αξιοποιούνται μέσα από εκθέσεις τόσο μεγάλου βεληνεκούς όπως το Toulouse Space Show. Στρατηγικός μας στόχος είναι να συνεχίσουμε να δίνουμε το «παρών» σε διεθνείς διοργανώσεις, στοχεύοντας σε νέες ευκαιρίες και διατηρώντας την εξωστρέφεια ως βασικό στόχο των δραστηριοτήτων μας».

Στο Toulouse Space Show 2018 παραβρέθηκε και η ελληνική ομάδα The Space is not the limit, που κατέκτησε την πρώτη θέση στον ελληνικό διαγωνισμό ActInSpace 2018. Η ομάδα The Space is not the limit συμμετείχε στο διεθνή τελικό παρουσιάζοντας το επιχειρηματικό σχέδιο «Ηelix Drone», μία εφαρμογή η οποία με τη βοήθεια ενός drone βοηθά τα άτομα με περιορισμένη όραση να μετακινούνται ευκολότερα στην πόλη.

Share.

Comments are closed.