Νέο «καμπανάκι» από την ΕΕ στη Google για τις πρακτικές ανταγωνισμού

0

Ξανά στο στόχαστρο της Κομισιόν μπήκε η Google, καθώς έλαβε οδηγία να διακόψει τις χρηματικές αμοιβές προς κατασκευαστές, ώστε να ενσωματώνουν το Google Search ως default σύστημα αναζήτησης στις συσκευές τους.
android-euΤο έγγραφο της ΕΕ αποτελείται από 150 σελίδες, περιλαμβάνοντας απαγόρευση τόσο για το Google Search όσο και για το Play Store, ενώ ισχύει τόσο για πληρωμές όσο και για εκπτώσεις από τη Google προς τους κατασκευαστές. Αυτό όμως εκτείνεται και στις εφαρμογές, καθώς η Κομισιόν είναι αντίθετη ακόμα και στα προεγκατεστημένα apps της Google, αν αυτά εμποδίζουν τη χρήση ανταγωνιστικών λειτουργικών βασισμένων στο Android. Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, η Google δεν δικαιούται να απειλεί ή να τιμωρεί τις εταιρείες που αρνούνται να ενσωματώσουν τα επίμαχα features της εταιρείας.

Η έρευνα της ΕΕ ήταν αποτέλεσμα καταγγελίας εκ μέρους του ομίλου FairSearch, του οποίου μέλη είναι εταιρείες όπως η Oracle και η Expedia, με σκοπό να προστατευτούν από την κυριαρχία της Google στην αγορά μηχανών αναζήτησης. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, η Κομισιόν μπορεί να επιβάλλει πρόστιμο στη Google, αναλογικό με τα έσοδα της από τη χρήση των εν λόγω υπηρεσιών.

Share.

Leave A Reply