55ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο FITCE: Towards a Smart Interconnected Society

0

Το 55ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο της FITCE θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 1-3 Σεπτεμβρίου 2016, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στην Αθήνα (Αναστάσεως 2, Χολαργός), με γενικό τίτλο «Towards a Smart Interconnected Society».

fitce

Ο κύριος στόχος της FITCE είναι, διατηρώντας στενούς δεσμούς μεταξύ των μελών της, να τα ενημερώνει και να διαλέγεται μαζί τους για τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις και επιτεύγματα στον χώρο των ΤΠΕ, διοργανώνοντας για το σκοπό αυτό μέσω του αντίστοιχου Εθνικού Τμήματος ετήσιο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο.

Διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί επιστήμονες και στελέχη της Αγοράς των Τηλεπικοινωνιών και της Πληροφορικής αλλά και εκπρόσωποι Ευρωπαϊκών Οργανισμών (BEREC, ETSI, ENISA) και Ανεξάρτητων Αρχών (ΕΕΤΤ, ΑΔΑΕ), θα συμμετέχουν ως σύνεδροι και ομιλητές στις 5 ενότητες και τα 2 workshops που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, με την ακόλουθη θεματολογία:

Θεματικές Ενότητες

  • Next Generation Technologies
  • Regulation, Standardization, Security issues: Part I
  • Regulatory, Standardisation, Security Issues: part II
  • Advanced Applications, Cloud, Virtualization, SDN
  • IT Applications Social Media and techno economic analysis

Workshops

  • 5G Technologies, architectures, advanced services
  • Advanced Backhauling Technologies, impact of SDN and NFV

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε αρχαιολογικού ενδιαφέροντος τόπους, όπως στην Πλάκα, στο Μουσείο της Ακρόπολης, στην αρχαία Επίδαυρο και στο Ναύπλιο για τις συνοδούς των συνέδρων.

Το κλείσιμο των εργασιών του συνεδρίου, θα σηματοδοτηθεί από το Gala Dinner που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της 2ας Σεπτεμβρίου 2016, ώρα  9:00μ.μ, στην Αθήνα, στο Roof Garden του Royal Olympic Hotel.

Το συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ενώ υποστηρίζεται υπό τη μορφή χορηγίας από τους: Όμιλο ΟΤΕ, Intracom-Telecom, ZTE, Nexans, Raycap, Accenture, Wind, Mortek, Acta, Link SA, Optronics και OTE Academy.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο, επισκεφτείτε το site http://www.fitce2016.gr ή επικοινωνήστε με την το ελληνικό τμήμα της FITCE στο fitcehel@ote.gr και στα τηλέφωνα 6974500506 και 6984613956.

Σχετικά με την FITCE

Η FITCE είναι μία Επιστημονική Ομοσπονδία Συλλόγων επαγγελματιών του Τομέα Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην Ευρωπαϊκή Ένωση,  της οποίας κύριος στόχος είναι η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών  για τις προκλήσεις  που σχετίζονται με τις τεχνικές, κοινωνικές, ρυθμιστικές και οικονομικές  πλευρές  των  νέων  τεχνολογιών  και υπηρεσιών στο χώρο των ΤΠΕ. Έχει μέλη από όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης, που είναι στελέχη εταιρειών και φορέων του χώρου ICT, καθώς και μέλη της Ακαδημαϊκής κοινότητας, τα οποία εκπροσωπούνται στην Ομοσπονδία μέσω του  Εθνικού Τμήματος της εκάστοτε Χώρας.

Share.

Leave A Reply