Λόγω «bidding war» η τιμή των 26,2 δισ. δολ. για το Linkedin

0

Σύμφωνα με το Bloomberg, η προσφορά της Microsoft για την εξαγορά του Linkedin, έναντι 26,2 δισ. δολ., έγινε λόγω συναγωνισμού με τη Salesforce, η οποία ενδιαφερόταν εξ ίσου για το γνωστό επαγγελματικό δίκτυο.
microsoft-linkedin-bidwarΜάλιστα υπήρχαν κι άλλοι ενδιαφερόμενοι, όπως το Facebook και η Google, που συμμετείχαν στην τετράμηνη δημοπρασία. Η αρχική προσφορά ήταν 160 δολ. ανά μετοχή, ενώ η συμφωνία έκλεισε στα 196 δολ. ανά μετοχή. Τελικά τη «μάχη» κέρδισε η Microsoft, όχι μόνο λόγω υψηλότερης προσφοράς, αλλά και επειδή συμφώνησε να καταβάλει το ποσό σε μετρητά, αντίθετα από τη Salesforce, που θα πλήρωνε μερικώς με μετοχές. Εκτός αυτού, το ΔΣ του Linkedin πίστευε ότι η Microsoft ήταν πιο αξιόπιστη.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply