Η SAP ηγέτης στις εταιρικές πλατφόρμες Business Intelligence

0

Η SAP ανακοίνωσε ότι ανακηρύχθηκε ηγέτης των εκθέσεων “The Forrester Wave: Enterprise Business Intelligence Platforms” για το 1ο τρίμηνο του 2015 και “The Forrester Wave: Λύσεις Big Data και Predictive Analytics”, κατά το 2ο τρίμηνο του 2015.

sapip

Στην έκθεση Enterprise Business Intelligence της Forrester, οι λύσεις business intelligence (BI) της SAP αξιολογήθηκαν με βάση 60 διαφορετικά κριτήρια. Επιπλέον, στην έκθεση αναφορικά με τα Big Data και τα Predictive analytics, οι λύσεις SAP Predictive Analysis και SAP InfiniteInsight, καθώς και η πλατφόρμα SAP HANA αξιολογήθηκαν από 13 προμηθευτές βάσει 45 διαφορετικών κριτηρίων. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι η λύση SAP Predictive Analytics ενσωματώνει τις λύσεις SAP Predictive Analysis και SAP Infinite Insight σε μια ενιαία λύση.

Σύμφωνα με τη έκθεση Enterprise Business Intelligence Platforms Wave και όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «η SAP εξακολουθεί να ανεβάζει τον πήχη με τη συνεχή εισαγωγή καινοτομιών στον τομέα του BI». Επιπλέον, η εταιρεία ερευνών σημειώνει ότι είτε πρόκειται για το SAP HANA, το λογισμικό SAP Lumira® ή τις λύσεις SAP Crystal, «η φιλοσοφία της SAP να προσφέρει ‘το καλύτερο εργαλείο για κάθε εργασία’ φαίνεται πως αποδίδει άψογα».

Στην έκθεση Big Data Predictive Analytics Solutions Wave της Forrester, μεταξύ άλλων, αναφέρεται πως «η σταθερή επένδυση της SAP στον τομέα των analytics τελικά αποδίδει». Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι η SAP παρέχει ένα ολοκληρωμένο σύνολο εργαλείων predictive analytics, τόσο στους εταιρικούς χρήστες, όσο και σε data scientists, οι οποίοι χρησιμοποιούν επίσης τη λύση SAP HANA.

«Ως ηγέτες σε αυτές τις μελέτες αγοράς, θεωρούμε ότι είναι σαφές πως η SAP έχει δεσμευτεί να οδηγεί τις επιχειρήσεις στο να ανακαλύπτουν την πραγματική επιχειρηματική τους αξία- τόσο στον τομέα του business intelligence, όσο και στα business analytics- προσφέροντας στους πελάτες της ανταγωνιστικό πλεονέκτημα», δήλωσε ο Clemens Praendl, Senior Vice President and General Manager, Analytics της SAP. «Στόχος μας είναι να θέτουμε πάντα σε πρώτο πλάνο τις ανάγκες των πελατών μας, και ταυτόχρονα η ανάδειξη από τη Forrester ότι η SAP είναι πάροχος υπηρεσιών ενιαίου ελέγχου για τη διαχείριση δεδομένων αποτελεί ισχυρή απόδειξη πως η SAP τηρεί τις υποσχέσεις της.»

Βασικές διαπιστώσεις της έκθεσης «The Forrester Wave: Enterprise Business Intelligence Platforms», το πρώτο τρίμηνο του 2015, αποκαλύπτουν πως:

• «Οι εταιρείες που διαθέτουν περισσότερες και πιο ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τους πελάτες και τα προϊόντα τους σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές τους, αποκτούν σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.»
• «Οι εταιρείες που έχουν την ίδια ποιότητα πληροφοριών με τους ανταγωνιστές τους, αλλά λαμβάνουν την πληροφόρηση πιο γρήγορα, έχουν τη δυνατότητα να την μετατρέψουν σε δράση πιο άμεσα ξεπερνώντας τον ανταγωνισμό.»
• Το 2014, οι επιχειρήσεις με τις υψηλότερες επιδόσεις είχαν προγραμματίσει να επενδύσουν 38% περισσότερο από τον προϋπολογισμό τους για τεχνολογία ΒΙ, συγκριτικά με τους ανταγωνιστές τους.

Βασικές διαπιστώσεις της έκθεσης «The Forrester Wave: για τα Big Data και τις λύσεις Predictive Analytics» για το δεύτερο τρίμηνο του 2015, αποκαλύπτουν πως:

• «Τα predictive analytics δεν ήταν ποτέ πιο σχετικά και πιο εύκολα, από ότι είναι τώρα… Επιχειρήσεις που προβλέπουν θα κερδίζουν, θα διατηρούν και θα εξυπηρετούν τους πελάτες τους καλύτερα από εκείνους που δεν το κάνουν.»
• Οι επιχειρήσεις πρέπει να αποκτήσουν ικανότητα πρόβλεψης σε τρεις βασικούς τομείς, όπως η πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τους πελάτες και τις επιχειρηματικές διαδικασίες, η αύξηση της ευφυούς αλληλεπίδρασης των πελατών με τις επιχειρηματικές διαδικασίες, και ταυτόχρονα η εξασφάλιση της συμμετοχής των πελατών μέσω της σύλληψης νέων ψηφιακών προϊόντων.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Leave A Reply