Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου

Η Pivotal και η Hortonworks ενώνουν δυνάμεις για το Apache Hadoop

0

Οι δύο πρωτοπόρες εταιρείες προχωρούν στη σύναψη στρατηγικής συμμαχίας, της πρώτης στον κλάδο των Big Data, με στόχο να συνδυάσουν γνώσεις και εμπειρία προκειμένου να απλοποιηθεί η υιοθέτηση του Apache Hadoop από τις επιχειρήσεις.

Pivotal Logo

Στον απόηχο της πρόσφατης ανακοίνωσης για την πρωτοβουλία Open Data Platform (ODP), στην οποία οι Pivotal® και Hortonworks μετέχουν ως ιδρυτικά μέλη, οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν ότι προχωρούν στη σύναψη στρατηγικής και εμπορικής συμμαχίας με στόχο τη διαμόρφωση μιας ενιαίας προσέγγισης στους τομείς του enterprise data management και των data analytics. H Pivotal και η Hortonworks αναμένεται να εστιάσουν τις προσπάθειές τους στη διαμόρφωση ενός σταθερού πλαισίου για εφαρμογές που βασίζονται στο Apache™ Hadoop®, το οποίο θα περιλαμβάνει το integration προϊόντων και εφαρμογών, τη διαμόρφωση κοινών τεχνικών προδιαγραφών και την υποστήριξη κατά τη διαδικασία παραγωγής. Η συνεργασία αυτή σηματοδοτεί την υιοθέτηση μιας κοινής στρατηγικής εκ μέρους των δύο εταιρειών, η οποία θέτει ως στόχο την αξιοποίηση των βασικών τους ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων στην κατεύθυνση της δημιουργίας πραγματικού οφέλους για τους πελάτες και τους συνεργάτες τους.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής αυτής συνεργασίας παντρεύονται οι κορυφαίες τεχνολογίες SQL on Hadoop, analytical database και NoSQL in-memory της Pivotal, με την κορυφαία γνώση και ικανότητα της Hortonworks σε οτιδήποτε έχει να κάνει με το Hadoop. Η συμμαχία Pivotal/Hortonworks περιλαμβάνει τα εξής:

• Η Pivotal και η Hortonworks θα συντονίσουν τις σχεδιαστικές ομάδες των μηχανικών τους με στόχο να επιταχύνουν την ενσωμάτωση enterprise δυνατοτήτων στο Apache Hadoop, μέσω της αξιοποίησης των τεχνολογιών της Pivotal, όπως το HAWQ® και το Pivotal GemFire®.
• Η Pivotal και η Hortonworks θα παρέχουν όλες τις διαθέσιμες υπηρεσίες του Pivotal Big Data Suite μέσα από υλοποιήσεις σε Hortonworks Data Platforms, ξεκινώντας από το HAWQ, την κορυφαία λύση SQL on Hadoop της αγοράς. Με αυτόν τον τρόπο οι πελάτες της Hortonworks θα μπορούν να αξιοποιούν την καλύτερη εφαρμογή SQL on Hadoop στον κόσμο, για προηγμένες εφαρμογές data analytics.
• Η Hortonworks θα παρέχει υποστηρικτικές υπηρεσίες (escalation level) για το Pivotal HD 3, όπως ονομάζει το δικό της Apache Hadoop Distribution η Pivotal.

Share.

Leave A Reply