Οι πέντε καλύτερες συμβουλές για να κάνετε το σπίτι σας «εξυπνότερο»

0

Αυξημένο ενδιαφέρον των καταναλωτών για το «έξυπνο σπίτι» αποκαλύπτει μελέτη της D-Link, ενώ, αξιοποιώντας τα συμπεράσματά της καταλήγει να προτείνει πέντε συμβουλές που καθιστούν το σύγχρονο σπίτι «εξυπνότερο».

mydlink Home

Σύμφωνα με τη μελέτη, περισσότεροι από οχτώ στους δέκα Ευρωπαίους (81%), ενδιαφέρονται για την τεχνολογία smart home, μέσω της οποίας μπορούν να αυτοματοποιήσουν και να έχουν απομακρυσμένη πρόσβαση, διαχείριση και παρακολούθηση του σπιτιού τους. Η βασική προτεραιότητα όσων επιλέγουν smart home προϊόντα, είναι η προστασία του σπιτιού, ακολουθούμενη από τον έλεγχο της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος των ηλεκτρικών συσκευών. Ως εκ τούτου, δεν αποτελεί έκπληξη ότι την επικρατέστερη επιλογή για smart home προϊόντα, καταλαμβάνουν οι IP κάμερες παρακολούθησης (73%) ακολουθούμενες από τις smart plugs (60%), τους αισθητήρες πόρτας και παραθύρων (58%) και τους ρυθμιστές θερμοκρασίας (54%).

Βάσει των παραπάνω ευρημάτων, η D-Link προτείνει τις πέντε παρακάτω συμβουλές που καθιστούν το σπίτι μας εξυπνότερο:
1. Σχεδιάστε σενάρια – Αντί να αγοράζετε οτιδήποτε βρίσκεται στα ράφια των καταστημάτων, σκεφτείτε πιθανά σενάρια και σχεδιάστε πιθανούς συνδυασμούς προϊόντων, για να απλοποιήσετε την διαδικασία διαχείρισης
2. Πάρτε τον έλεγχο – Σκεφτείτε τον καλύτερο τρόπο διαχείρισης του έξυπνου σπιτιού σας. Μερικά smart home προϊόντα, μπορούν να διαχειριστούν και να λειτουργήσουν μεμονωμένα, ενώ άλλες συσκευές μπορούν να λειτουργήσουν μέσω εφαρμογής που εγκαθίσταται στο smartphone ή το tablet σας
3. Απομακρυσμένη πρόσβαση – Μερικές smart home συσκευές είναι προσβάσιμες εκτός σπιτιού μέσω Internet, ενώ άλλες μπορούν να διαχειριστούν μόνο τοπικά. Εάν επιθυμείτε να έχετε απομακρυσμένη πρόσβαση, βεβαιωθείτε ότι το εκάστοτε smart home προϊόν το υποστηρίζει
4. Ενιαία πλατφόρμα – Υπάρχει ήδη μια πληθώρα διαθέσιμων smart home συσκευών στην αγορά, αλλά πολλές από αυτές λειτουργούν στην δικιά τους αποκλειστική πλατφόρμα. Έτσι, μπορεί να χρειάζεται να λειτουργείτε πολλές διαφορετικές εφαρμογές για να ελέγχετε το κάθε προϊόν
5. Ασφάλεια και ευκολία – Οι Smart home συσκευές μπορούν να καταστήσουν την ζωή μας πιο εύκολη, ενώ παράλληλα βελτιώνουν την ασφάλεια. Για παράδειγμα, με μια IP κάμερα παρακολούθησης μπορείτε να παρακολουθείτε το σπίτι σας, ενώ παράλληλα ενημερώνεστε πότε επιστρέφουν τα παιδιά σας από το σχολείο, και εσέις να βρίσκεστε στην δουλειά.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα της μελέτης, ο Kevin Wen, Πρόεδρος της D-Link Europe Ltd., δήλωσε: «Η έρευνά μας υποδεικνύει ότι υπάρχει εμφανές ενδιαφέρον για το smart home, καθώς αποτελεί έναν τρόπο οικιακής ασφάλισης, οικιακής διαχείρισης και ελέγχου ηλεκτρικών συσκευών – αρκεί τα προϊόντα αυτά να είναι σε ανταγωνιστικές τιμές και εύκολα στη χρήση και την εγκατάσταση. Η D-Link δεν είναι η πρώτη εταιρεία στην αγορά οικιακής αυτοματοποίησης, αλλά αποτελεί την πρώτη εταιρεία που παρέχει στους χρήστες, εύκολη διαχείριση και προσιτές τιμές. Πιστεύουμε στο «home is where the smart is». Με αυτό το σύνθημα απλοποιούμε την οικιακή αυτοματοποίηση, τον έλεγχο και την ασφάλεια σε τέτοιο βαθμό, που στα επόμενα τρία χρόνια η χρήση των προϊόντων smart θα αποτελεί τον κανόνα».
Η γκάμα προϊόντων mydlink™ Home της D-Link περιλαμβάνει δυο οικιακές κάμερες, ιδανικές για παρακολούθηση του σπιτιού και των κατοικίδιων, έναν ανιχνευτή κίνησης και μια smart plug, εκ των οποίων όλα μπορούν να λειτουργούν και να διαχειρίζονται μέσω ενός smartphone ή ενός tablet, με την χρήση της δωρεάν εφαρμογής mydlink™ Home.

Προσιτά και εύκολα στην χρήση προς όλους τους χρήστες, τα προϊόντα μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Για παράδειγμα, μπορείτε να ρυθμίσετε έναν ανιχνευτή κίνησης στο χολ μαζί με μια Smart Plug συνδεδεμένη με ένα φωτιστικό. Όποτε ανιχνευθεί κίνηση, η smart plug ενεργοποιείται και ανάβει το φωτιστικό. Οι συνδυασμοί είναι άπειροι. Ακόμα ένα προϊόν από την γκάμα, είναι το mydlink™ Home Music Everywhere, το οποίο αποτελεί έναν εύκολο και προσιτό τρόπο μετατροπής των παλιών σας ηχείων, σε ασύρματα ηχεία οπουδήποτε στο σπίτι, ώστε να κάνετε streaming μουσικής μέσω οποιασδήποτε Android ή iOS συσκευής, είτε μέσω ενός δικτυακού media player.

Share.

Leave A Reply