H Intel απελευθερώνει το χώρο εργασίας από τα καλώδια

0

Η Intel Corporation, ανακοίνωσε πρόσφατα τη διαθεσιμότητα της 5ης γενιάς επεξεργαστών Intel Core vPro που προσφέρουν τεχνολογίες αιχμής για να επιτρέψουν την εξέλιξη ενός νέου και ταχύτατα προσαρμόσιμου περιβάλλοντος εργασίας.

Intel_Genevieve_Bell_Workplaces

Με στόχο να ανταποκριθεί στις ανάγκες εργαζομένων με δυναμικότερο προφίλ και μεγαλύτερη χρήση της φορητότητας, η νεότερη σειρά των επεξεργαστών Intel Core vPro προσφέρει καινοτομία στην ασύρματη συνδεσιμότητα, ενσωματωμένη ασφάλεια, μεγαλύτερη απόδοση και προηγμένη διαχείριση, χαρακτηριστικά που επιτρέπουν στους εργαζόμενους και τις εταιρείες να βελτιώσουν την παραγωγικότητά τους και να παραμείνουν ανταγωνιστικές.

Με τη νέα, 5η γενιά επεξεργαστών Intel Core vPro, η Intel ικανοποιεί τρεις συγκεκριμένους τομείς επιτρέποντας καλύτερο περιβάλλον εργασίας ενώ παρέχει καλύτερη εμπειρία στους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις: Οι τομείς αυτοί είναι: η σχεδιαστική καινοτομία στα PC, η ασύρματη σύνδεση με την οθόνη και η ασύρματη σύνδεση με docking station.

Οι επιχειρήσεις μπορούν να επιλέξουν μεταξύ διαφορετικών σχεδιάσεων PC που δεν υπήρχαν στο παρελθόν, όπως οι νέες συσκευές 2 σε 1, τα νέα Ultrabook, πολύ λεπτά clamshells και mini PCs που προσφέρουν έως και διπλάσια αυτονομία μπαταρίας και υπερδιπλάσιες επιδόσεις σε σχεδιάσεις, που είναι έως και 3 φορές πιο λεπτές και κατά 50% χαμηλότερου βάρους σε σχέση με έναν φορητό τεσσάρων ετών.

Με την τεχνολογία Intel Pro Wireless Display (Intel Pro WiDi) κάθε παρουσίαση και κάθε αίθουσα παρουσίασης μετατρέπεται σε μια περιοχή χωρίς καλώδια. Η συγκεκριμένη τεχνολογία προσφέρει προηγμένη χρηστικότητα για επαγγελματίες χρήστες με ευέλικτες επιλογές ελέγχου και ιδιωτικότητας, ενώ υποστηρίζει επίσης απαιτήσεις των τμημάτων ΙΤ όπως η διαχείριση του ασύρματου καναλιού για περιορισμό της επιβάρυνσης του δικτύου και των απειλών ασφάλειας, καθώς και η δυνατότητα για την αποτελεσματική αναβάθμιση και διαχείριση των προσαρμογέων (adapters) από απόσταση.

Αντίστοιχα, η τεχνολογία Intel(R) Wireless Docking, επιτρέπει στους χρήστες να συνδέονται και να είναι έτοιμοι για να εργαστούν αμέσως μόλις φθάσουν στο γραφείο τους. Η συγκεκριμένη ασφαλής και διαχειρίσιμη τεχνολογία χωρίς καλώδια, βασίζεται στην τεχνολογία Intel Wireless Gigabit και επιτρέπει στα συστήματα να συνδέονται αυτόματα σε οθόνες, πληκτρολόγια, ποντίκια και αξεσουάρ USB, ενώ εξαλείφει την ανάγκη για παραδοσιακά συστήματα docking με μηχανική σύνδεση.

“Ο στόχος μας είναι, να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους τους χρήστες να εργάζονται καλύτερα, αντιμετωπίζοντας τις αυξανόμενες προκλήσεις των σημερινών επιχειρησιακών αναγκών,” αναφέρει ο Tom Garrison, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του τμήματος Business Client Platforms της Intel.

“Με τις νέες συσκευές που βασίζονται στη 5η γενιά επεξεργαστών Intel Core vPro, σκοπεύουμε να μεταμορφώσουμε την εμπειρία χρήσης βοηθώντας τον χρήστη να εργαστεί πρακτικά από οπουδήποτε, χωρίς τα θέματα που δημιουργεί η ανάγκη χρήσης πολλών καλωδίων.”
Νέα 2 in 1, Ultrabooks, ultrathin clamshells και mini PCs με βάση την 5η γενιά επεξεργαστών Intel Core vPro, είναι διαθέσιμα άμεσα από 12 κορυφαίους κατασκευαστές PC, ενώ περισσότερα μοντέλα αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες.

“Υπάρχει μια μακρόχρονη παράδοση από μετασχηματισμούς στο εργασιακό περιβάλλον που προκαλούνται από την τεχνολογία,” αναφέρει η Genevieve Bell, αντιπρόεδρος και Intel Fellow. “Οι καινοτομίες στη μορφή (form factors), τον σχεδιασμό και τις υποδομές, έχουν αλλάξει όχι μόνο τον τρόπο που εργαζόμαστε, αλλά και το είδος των πραγμάτων που κάνουμε στην εργασία μας.”

Επιπρόσθετα των βελτιώσεων στην παρουσίαση καινοτόμων συσκευών και την εργασιακή παραγωγικότητα , οι 5ης γενιάς επεξεργαστές Intel Core vPro παρέχουν ασφάλεια που βασίζεται στο hardware και δυνατότητες διαχείρισης. Σε συνδυασμό με τους δίσκους Intel(R) Solid-State Drive Pro 2500 Series, τα τμήματα ΙΤ μπορούν να εφαρμόσουν ενσωματωμένες δυνατότητες κρυπτογράφησης, ενώ οι χρήστες απολαμβάνουν προστασία τόσο έξυπνη, που δεν θα καταλάβουν ποτέ κάποια διαφορά στην απόδοση.Η τεχνολογία Intel(R) Identity Protection, βοηθάει στην απλοποίηση της πιστοποίησης και διασφαλίζει, ότι οι κατάλληλοι εργαζόμενοι έχουν πρόσβαση στην ανάλογη πληροφορία, τη σωστή στιγμή.

Καθώς το περιβάλλον εργασίας υιοθετεί ολοένα και περισσότερο τη φορητότητα, είναι ακόμα πιο σημαντικό για τα τμήματα ΙΤ να μπορούν να διατηρούν τις συσκευές προστατευμένες, χωρίς να επηρεάζεται η παραγωγικότητα των χρηστών. Απομακρυσμένη διαχείριση μέσω ενσύρματων ή ασύρματων δικτύων, για όλους τους τύπους συσκευών, καθίσταται εφικτή μέσω της τεχνολογίας Intel(R) Active Management, ακόμα και χωρίς το λειτουργικό σύστημα ενεργό ή με την συσκευή κλειστή.

Η οικογένεια επεξεργαστών 5ης γενιάς Intel Core vPro, επιτρέπει μετασχηματισμούς στο περιβάλλον εργασίας που μπορούν να αποφέρουν οφέλη εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων, βελτιώνοντας την παραγωγικότητα σε επιχειρήσεις όλων των μεγεθών. Με την αφαίρεση των καλωδίων, τις εξαιρετικές επιδόσεις, την αυτονομία και τη δυνατότητα επιλογής της βέλτιστης συσκευής για τις ανάγκες κάθε εργαζόμενου από ένα ευρύ φάσμα καινοτόμων σχεδιάσεων, η Intel προσφέρει μια πραγματικά βελτιστοποιημένη πλατφόρμα που θα αλλάξει τον τρόπο εργασίας όπως τον γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Share.

Leave A Reply