Η Internet.org βρίσκει στην Αφρική 4,3 δισεκατομμύρια χρήστες

0

H εφαρμογή Internet.org που δημιουργήθηκε από τις κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο όπως η Facebook, Nokia και η Samsung, δίνει στους Αφρικανούς δωρεάν πρόσβαση σε ιστοσελίδες με ιατρικές συμβουλές, εκπαιδευτικά εργαλεία, τις κενές θέσεις εργασίας και τις τοπικές ειδήσεις.

761372d9-7818-452f-ab4c-d6b2ddc9459e-620x372

Η Internet.org, είναι μία μη κερδοσκοπική εταιρία, επεκτάθηκε φέτος στην Κένυα, την Τανζανία και τη Ζάμπια, επιτρέποντας στους χρήστες κινητών να έχουν πρόσβαση σε μια ποικιλία εμπορικών sites και κοινωφελών ιστοσελίδων.

Η αύξηση του αριθμού των ανθρώπων στις αναπτυσσόμενες χώρες που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο θα μπορούσε να δημιουργήσει 2,2 τρισεκατομμύρια δολάρια σε επιπλέον ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ), 72% στο ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ και περισσότερες από 140 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, σύμφωνα με μια έκθεση που εκπονήθηκε από την Internet.org. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, περισσότεροι από 4,3 δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

“Η οικονομία της γνώσης είναι το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας και το διαδίκτυο είναι η ραχοκοκαλιά της. Ωστόσο, μόνο περίπου ένας στους τρεις ανθρώπους μπορεί να έχει απευθείας σύνδεση με το διαδίκτυο. Στόχος της Internet.org είναι να καταστήσει την πρόσβαση στη διάθεση των υπόλοιπων δύο τρίτων του κόσμου και θα φέρει τις ίδιες δυνατότητες που υπάρχουν για όλα τα συνδεδεμένα μέρη του κόσμου», δήλωσε εκπρόσωπος της Internet.org.

Με την εξαίρεση του Facebook, όλες οι άλλες εταιρείες πίσω από Internet.org είναι  κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων που επιθυμούν να ανοίξουν τις αγορές για τις συσκευές τους. Η Facebook σχεδιάζει να αναπτύξει μη επανδρωμένα αεροσκάφη τα οποία είναι ικανά να παρέχουν σύνδεση στο Διαδίκτυο σε όλες τις φτωχότερες χώρες ως μέρος μιας στρατηγικής για να επεκτείνει τη βάση χρηστών της.

Ο Διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Mark Zuckerberg, λέει ότι η εταιρεία του σχεδιάζει  μη επανδρωμένα αεροσκάφη, δορυφόρους και άλλες τεχνολογίες που μπορούν να συνδέουν ανθρώπους στο διαδίκτυο: «Έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο μέχρι στιγμής. Κατά το παρελθόν έτος, το έργο μας μόνο στις Φιλιππίνες και την Παραγουάη, διπλασίασε τον αριθμό των ανθρώπων που χρησιμοποιούν κινητές συσκευές με τους παρόχους που έχουμε συνεργαστεί με, βοηθώντας 3 εκατομμύρια νέους ανθρώπους να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.”

Share.

Leave A Reply