Η EMC επανακαθορίζει το Hybrid Cloud για επιχειρήσεις

0

Η EMC ανακοίνωσε ότι ξεκινά άμεσα η διάθεση του EMC® Enterprise Hybrid Cloud Solution, μιας ολοκληρωμένης λύσης που συνδυάζει hardware, software και υπηρεσίες από την EMC και τη VMware με στόχο να ενώσει τη δύναμη του ιδιωτικού cloud με εκείνη των public clouds. Το EMC Enterprise Hybrid Cloud Solution δίνει τη δυνατότητα σε έναν οργανισμό να αποκτήσει IT-as-a-service (ITaaS) σε μόλις 28 ημέρες. Οι επιχειρήσεις δεν θα πρέπει πλέον να επιλέξουν να συμβιβαστούν ανάμεσα στην ταχύτητα και την ευελιξία των υπηρεσιών public cloud από τη μία, και την ασφάλειας με τις δυνατότητες ελέγχου των υποδομών ιδιωτικού cloud από την άλλη.

EMC-Building-Exterior

Καθώς τα τμήματα IT τρέχουν να προλάβουν τις εξελίξεις στον ταχύτατα μεταβαλλόμενο χώρο των σύγχρονων επιχειρήσεων, έχουν ανάγκη να μπορούν να αξιοποιήσουν τόσο τις υποδομές private cloud, επειδή είναι αξιόπιστες και προσφέρουν καλύτερο επίπεδο ελέγχου, όσο και τα public clouds, επειδή είναι απλά, κοστίζουν λίγο και προσφέρουν μεγάλη ευελιξία. Το EMC Enterprise Hybrid Cloud Solution δίνει στους πελάτες τη δυνατότητα να κτίσουν ένα υβριδικό (hybrid) cloud το οποίο συνδυάζει τα καλύτερα χαρακτηριστικά των public και των private clouds.

Το EMC Enterprise Hybrid Cloud Solution βοηθά το IT να προσφέρει αξιόπιστες υπηρεσίες cloud, διατηρώντας παράλληλα την ελευθερία επιλογής της τεχνολογίας επάνω στην οποία θα υλοποιηθούν οι προδιαγραφές διαχείρισης και συντονισμού του hybrid cloud. Αυτό που προκύπτει ως αποτέλεσμα είναι ένα υβριδικό cloud που όχι μόνο μπορεί να υποστηρίζει κλασικές και next-gen εφαρμογές, αλλά είναι και σε θέση να προσθέτει αξία στον οργανισμό με τρόπο οικονομικά διαφανή, και παράλληλα προσφέρει απρόσκοπτη λειτουργία και ασφαλή διαχείριση.

Δημιουργώντας τη βάση του IT-as-a-Service

Το EMC Enterprise Hybrid Cloud Solution έχει σχεδιαστεί με στόχο να είναι απλό, με αυτοματοποιημένη και on-demand λειτουργία, ενώ προσφέρει και μια σειρά πλεονεκτήματα, όπως:
• Σχεδιασμό που επιτρέπει την υλοποίηση μέσα σε 28 ημέρες, ή και λιγότερο, με τα EMC Professional Services
• Πρόσβαση σε ένα πλήρη κατάλογο αυτοματοποιημένων data services
• Integration σε υπηρεσίες public cloud οι οποίες έχουν υλοποιηθεί σε VMware vCloud Air, Microsoft Azure, AWS και άλλες EMC-powered πλατφόρμες παροχής υπηρεσιών cloud
• Το EMC Enterprise Hybrid Cloud Solution μπορεί να κτιστεί σε συστήματα VCE Vblock και VSPEX, για ακόμη ταχύτερη υλοποίηση
• Κορυφαίο επίπεδο εξυπηρέτησης πελατών EMC gold standard
Η EMC έχει επενδύσει χιλιάδες ώρες μελέτης και σχεδιασμού για τη δημιουργία του Enterprise Hybrid Cloud Solution, με στόχο να βοηθήσει τους πελάτες να αξιοποιήσουν όσο το δυνατό πιο σύντομα τα πλεονεκτήματα που τους προσφέρει (time to value). Μεταξύ των βασικών σχεδιαστικών χαρακτηριστικών περιλαμβάνονται:
• End-to-end διαδικασία δοκιμών και πιστοποίησης, ώστε να διασφαλισθεί ότι όλα τα components λειτουργούν μαζί όπως πρέπει
• Αρχιτεκτονική αναφοράς / βέλτιστες πρακτικές για ταχύτερη υλοποίηση
• Εκατοντάδες workflows βασισμένα στα πιο συνηθισμένα σενάρια εργασίας (use cases), για την καλύτερη υλοποίηση του μοντέλου self-service delivery
• Custom design templates που προσφέρουν προκαθορισμένα service levels υποδομών θα διαφορετικές εφαρμογές
Υποστήριξη του κορυφαίου Cloud Platform Software

Το 2015, η EMC σχεδιάζει να προσφέρει το EMC Enterprise Hybrid Cloud Solution με δυνατότητα υλοποίησης σε πλατφόρμα είτε Microsoft, είτε OpenStack. Η λύση της EMC για την τεχνολογία Microsoft Cloud Platform θα σχεδιαστεί με τρόπο που θα επιτρέπει στους πελάτες να κάνουν εύκολο integration των on-premise εφαρμογών EMC storage και του Windows Server Hyper-V με το Microsoft Azure, ώστε να έχουν την ευελιξία που απαιτείται για την ανάπτυξη και τη διαχείριση διαφόρων εφαρμογών και workloads σε περιβάλλον hybrid υποδομών.

Η EMC υποστηρίζει τις τεχνολογικές επιλογές των πελατών της και δεσμεύεται να τους βοηθήσει να πετύχουν στην ανάπτυξη των υποδομών hybrid cloud, ανεξαρτήτως της πλατφόρμας που θα επιλέξουν. Με τη δυνατότητα επιλογής Microsoft ή OpenStack για την υλοποίηση του Enterprise Hybrid Cloud Solution, η EMC επιτρέπει στους πελάτες της να απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα και την αξία που έχει και η υλοποίηση του EMC Enterprise Hybrid Cloud Federation SDDC Edition σε περιβάλλον VMware.
EMC Enterprise Hybrid Cloud Services

Η EMC παρουσιάζει μια σειρά νέες επαγγελματικές κι εκπαιδευτικές υπηρεσίες, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να βοηθήσουν τους πελάτες να εγκαταστήσουν γρήγορα το EMC Enterprise Hybrid Cloud Solution στο εσωτερικό των υποδομών ΙΤ που διαθέτουν.

Ως ηγέτης στην Αγορά του cloud, η EMC έχει βοηθήσει περισσότερους από 15.000 πελάτες να επιταχύνουν την ανάπτυξη cloud, παρέχοντάς τους κορυφαία τεχνογνωσία σε επίπεδο υποδομών, λειτουργίας και εφαρμογών, σε κάθε φάση της υλοποίησης. Εκτός από τις νέες υπηρεσίες Αρχιτεκτονικής, Σχεδιασμού και Υλοποίησης (Architecture, Design and Implementation Services) λύσεων hybrid cloud, η EMC παρουσίασε επίσης μια σειρά νέες επαγγελματικές υπηρεσίες (Professional Services), με στόχο την απλοποίηση του cloud σε κάθε επίπεδο:

• EMC Managed Services for Enterprise Hybrid Cloud: υπηρεσίες ολοκληρωμένης διαχείρισης της λειτουργίας εταιρικών Hybrid Cloud, βάσει συγκεκριμένων SLAs. Οι υπηρεσίες διαχείρισης προσφέρονται είτε onsite, είτε offsite για διάστημα ενός ή περισσοτέρων ετών.
• EMC Cloud Advisory Service: συμβουλευτική υπηρεσία για την ανάλυση των απαιτήσεων μιας εφαρμογής, ώστε να προσδιοριστεί εάν είναι κατάλληλη να μεταφερθεί στο cloud, και στη συνέχεια εύρεση των κατάλληλων public ή private clouds, με βάση τις εκάστοτε λειτουργικές και οικονομικές απαιτήσεις.
• EMC IT Transformation Workshop: δωρεάν επικοινωνία με ειδικούς συμβούλους της EMC, με στόχο την οριοθέτηση συγκεκριμένων βημάτων και προτεραιοτήτων για το μετασχηματισμό του IT σε επίπεδο service strategy, εφαρμογών, μοντέλου λειτουργίας και υποδομών, και τη δημιουργία ενός σημείου αναφοράς (benchmark) σε σχέση με άλλους παίκτες της Αγοράς και άλλες ανταγωνιστικές προτάσεις.
• Education Services: Για τους πελάτες που επιθυμούν να διαχειριστούν εσωτερικά τη λειτουργία του EMC Enterprise Hybrid Cloud τους, η EMC προσφέρει μια σειρά εκπαιδευτικά σεμινάρια που βοηθούν τους υπεύθυνους ΙΤ να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητας.
Διαθεσιμότητα

Tο EMC Enterprise Hybrid Cloud Solution Federation SDDC Edition with VMware είναι ήδη σε καθεστώς γενικής διαθεσιμότητας.

Share.

Leave A Reply