Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
  • MWC 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Σάββατο, 25 Απριλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
  • MWC 2026
InfoCom
Home»Προϊόντα - Υπηρεσίες»Computers

O Όμιλος Σαρακάκη επιλέγει Microsoft Dynamics AX

06/10/2014infocomBy infocom2 Mins Read Computers Προϊόντα - Υπηρεσίες

Ο Όμιλος Σαρακάκη, έμπορος και διανομέας Honda, Mitsubishi, AB Volvo, Dupont, Komatsu Ltd, FIAT Group, κ.ά, σε Ελλάδα και Βουλγαρία, αποφάσισε την μετάβαση του σε Microsoft Dynamics AX προκειμένου να βελτιώσει την υποδομή πληροφορικής που διέθετε. Στόχοι της αναβάθμισης της υποδομής πληροφορικών συστημάτων ήταν η εξοικονόμηση πόρων, η βελτιστοποίηση της επικοινωνίας με τους αντιπροσώπους σε Ελλάδα και Βουλγαρία καθώς και εσωτερικά ανάμεσα στους 350 υπαλλήλους της εταιρείας.

Microsoft_ logo

Η Dynamic Integrated Solutions (DIS), που είναι Χρυσός Πιστοποιημένος συνεργάτης της Microsoft με ειδίκευση στο ERP, ανέλαβε και πραγματοποίησε την εγκατάσταση των Microsoft Dynamics AX 2009 και Annata Dynamics IDMS για λογαριασμό του Ομίλου Σαρακάκη.

Η βασικότερη πρόκληση από άποψη διαχείρισης και IT, ήταν ότι η εταιρεία είχε 12 λογισμικά σε 3 πλατφόρμες, με ξεχωριστά συστήματα για πολλά τμήματα, όπως για παράδειγμα οι πωλήσεις και η διανομή, γεγονός που απαιτούσε εκτεταμένη υποστήριξη IT. Η εισαγωγή του Microsoft Dynamics AX 2009 επέφερε σημαντικά οφέλη στην εταιρεία, καθώς της επέτρεψε να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του τμήματος ΙΤ και να πετύχει σημαντική εξοικονόμηση πόρων. Η εισαγωγή του νέου λογισμικού έγινε στο πιο σημαντικό τμήμα της επιχείρησης, αυτό της εισαγωγής και διανομής, κυρίως για να βελτιωθούν οι δεσμοί μεταξύ προμηθευτών και πωλητών.

Σημαντικά οφέλη υπήρξαν και στις λειτουργικές διαδικασίες της εταιρείας, καθώς η επικοινωνία, τόσο μεταξύ των αντιπροσώπων και της εταιρείας όσο και εσωτερικά, έγινε πολύ πιο εύκολη και αποδοτική. O Σταμάτης Χονδρουδάκης, Information Services Manager της εταιρείας, δήλωσε σχετικά: «Γενικά είμαστε πολύ χαρούμενοι και έχουμε βελτιώσει πολλές διαδικασίες. Μία από τις πιο σημαντικές βελτιώσεις αφορούσε την επικοινωνία μεταξύ των αντιπροσώπων και την εταιρεία, η οποία στο παρελθόν γινόταν μόνο από το τηλέφωνo. Τώρα έχουμε την επιλογή να μοιραζόμαστε περισσότερες πληροφορίες με τους αντιπροσώπους μας. Έχουν online πληροφόρηση για παραγγελίες, αποθέματα, ό, τι χρειάζονται να ξέρουν για τη δουλειά.»

«Ο σχεδιασμός των προϊόντων της Microsoft στοχεύει στο να αποφέρει σημαντικά οφέλη στη λειτουργίας μιας μεγάλης επιχείρησης, όπως είναι η αύξηση της παραγωγικότητας και η μείωση των λειτουργικών εξόδων, χωρίς το κόστος επένδυσης να είναι υψηλό. Η επιλογή του Ομίλου Σαρακάκη να εμπιστευτεί τις λύσεις της Microsoft, και τα επακόλουθα οφέλη που αποκόμισε, αποδεικνύει ότι οι σύγχρονες επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους, μπορούν να είναι πιο αποδοτικές στο δύσκολο επιχειρησιακό περιβάλλον του σήμερα, με χαμηλό κόστος επένδυσης και μεγάλη απόδοση, τόσο σε παραγωγικότητα όσο και σε λειτουργικότητα», δήλωσε ο Ευάγγελος Χρυσοχόος, Διευθυντής Πωλήσεων της Microsoft.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Microsoft Dynamics AX Σαρακάκης
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πολυδιάστατο οικοσύστημα του Viber φέρνει τα πρότυπα των super apps της Ασίας στους Έλληνες χρήστες

Η LiveOn λανσάρει την EventAtlas: τη νέα πλατφόρμα για ολοκληρωμένη διαχείριση εγγραφών & συμμετοχών για events

Η HP παρουσιάζει το χαρτοφυλάκιο LaserJet με ασφάλεια και ταχύτερη ψηφιοποίηση εγγράφων

Η Huawei φέρνει ανέπαφες πληρωμές στα smartwatches της με το Curve Pay

Η εμπειρία Nespresso έρχεται για πρώτη φορά στην πλατφόρμα της Wolt

Marketplaces vs e-shops: Ποιος κερδίζει πραγματικά και ποιος πληρώνει το κόστος

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • ΕΒΕΘ: Εκπροσώπηση στην Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή για την τροποποίηση του Ν. 4982/2022
  • ΑΑΔΕ: Καθαρό όφελος άνω των 600 χιλ. ευρώ από την αρχή λειτουργίας της ΓΔΕΛΕΠ
  • Groupama Ασφαλιστική: Ανάπτυξη παραγωγής και βελτίωση τεχνικής επίδοσης το 2025
  • Ν. Σταθόπουλος: Όραμά μας να γίνουμε ο νο1 καινοτόμος διεθνής κόμβος εκπαίδευσης
  • Δ. Παπαστεργίου: Πρέπει να τελειώνουμε με την ανωνυμία στο διαδίκτυο
  • Αλ. Εξάρχου: Η Ελλάδα είναι σε θέση να αξιοποιήσει τη διεθνή ενεργειακή κρίση
  • Infocom Today #165: Data center από την ΔΕΗ, ανάπτυξη για τον ΟΤΕ!
RSS itsecuritypro.gr
  • AI Agents: Θα αντέξουν οι ελληνικές επιχειρήσεις την επόμενη κυβερνοεπίθεση;
  • Mindbreeze: AI-driven enterprise intelligence
  • Η Orthology ανακοινώνει στρατηγική συνεργασία με τη Nagomi Security
  • Rittal Greece & Eplan Hellas παρουσιάζουν τα μηνιαία Open Tech Day
  • Η Clico ανακοινώνει ότι ο Γιώργος Κουσίσης είναι ο νέος Country Manager για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα
  • Νέο Γενικός Διευθυντής της CISCO για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα ο Παναγιώτης Γκολέμης
  • Η Data4 εγκαινίασε δεύτερο data center στο campus της κοντά στη Βαρσοβία. Οι επενδύσεις στην Πολωνία θα φτάσουν τα 600 εκατ. ευρώ έως το 2030.
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.