Ελαστικό επίθεμα για ασύρματη παρακολούθηση της υγείας

0

Μια ομάδα μηχανικών στο Πανεπιστήμιο του Illinois αναπτύσσει ένα stick – on επίθεμα που κάνει την παρακολούθηση της υγείας πιο ευέλικτη και πιο πρακτική, ανοίγοντας παράλληλα το δρόμο για τη δημιουργία μιας σειράς από βιο-ολοκληρωμένες συσκευές.

skinpatch-1

Το επίθεμα είναι λεπτό, με τα τους αισθητήρες και τα κυκλώματα που το αποτελούν να συνδέονται με καλώδια που διπλώνονται σαν origami, επιτρέποντας την ευκαμψία χωρίς αντίσταση.

Η συσκευή αποτελείται από δύο μέρη: Το ένα περιλαμβάνει τους μηχανισμούς και το δίκτυο διασύνδεσης και το άλλο είναι ένα λεπτό περίβλημα γεμάτο υγρό φτιαγμένο από εύκαμπτο πολυμερές που παρέχει υπόστρωμα στήριξης.

Αυτός ο τύπος σχεδιασμού καθιστά δυνατή τη δημιουργία μιας σειράς βιο-ολοκληρωμένων συσκευών που μπορούν να δίνουν ασύρματα μετρήσεις για τις λειτουργίες του σώματος σε πραγματικό χρόνο, μέσω ραδιοσυχνότητας μετάδοσης δεδομένων (RF).

skinpatch-3

Σύμφωνα με τον καθηγητή Rogers του Πανεπιστημίου του Illinois, η διαφορά αυτής της συσκευής με τις υφιστάμενες συσκευές τύπου ρολογιού, έγκειται στην αξιοπιστία των μετρήσεων. Όπως επισήμανε  «η παραμικρή κίνηση μπορεί να αλλοιώσει το αποτέλεσμα της μέτρησης. Με το stick on είναι ευκολότερη η λήψη περισσότερων και αναλυτικότερων πληροφοριών από πολλά μέρη του σώματος ταυτόχρονα».

 

Share.

Leave A Reply