“HTC POWER TO GIVE” με στόχο τη δημιουργία ενός υπερ-υπολογιστή

0

Η HTC,  παρουσίασε το HTC Power To Give™, μια πρωτοβουλία που στοχεύει στη δημιουργία ενός υπερ-υπολογιστή μέσω της αξιοποίησης της συλλογικής επεξεργαστικής ισχύος των Smartphone που τρέχουν λειτουργικό Android.

htcqb

Επί του παρόντος ακόμα σε έκδοση beta, το HTC Power To Give έχει στόχο να κινητοποιήσει τους κατόχους Smartphone ώστε να αξιοποιήσουν την ανεκμετάλλευτη επεξεργαστική ισχύ των κινητών τους για να βοηθήσουν να απαντηθούν μερικά από τα μεγαλύτερα ερωτήματα της κοινωνίας μας. Αυτή τη στιγμή, η μάχη κατά του καρκίνου, του AIDS και του Alzheimer, η ανάγκη να διασφαλιστεί ότι κάθε παιδί έχει καθαρό πόσιμο νερό και ακόμα και η αναζήτηση εξωγήινης ζωής, όλα γίνονται με τη συμβολή εθελοντικών πλατφόρμων πληροφορικής.

Το HTC Power To Give δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να χρησιμοποιήσουν το Android Smartphone τους για να προσφέρουν απτή στήριξη σε ζωτικά πεδία έρευνας όπως η ιατρική, οι φυσικές επιστήμες και η οικολογία, και αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τον Dr. David Anderson (πανεπιστήμιο του Berkeley στην Καλιφόρνια). Το έργο πρόκειται να στηρίξει τη μεγαλύτερη παγκόσμια πρωτοβουλία εθελοντικής συμβολής στην πληροφορική και θα εκμεταλλευτεί τις ισχυρές δυνατότητες επεξεργασίας ενός παγκόσμιου δικτύου από Smartphone.
Η δύναμη των αριθμών
Ένα εκατομμύριο συσκευές HTC One που θα συμμετείχαν σε κάποιο έργο μέσω του HTC Power To Give, θα μπορούσαν να προσφέρουν επεξεργαστική ισχύ παρόμοια με εκείνη ενός από τους 30 υπερ-υπολογιστές του κόσμου (ίση με ένα PetaFLOP). Αυτό θα μπορούσε να μειώσει δραστικά τους χρόνους έρευνας για οργανισμούς που διαφορετικά θα έπρεπε να περάσουν χρόνια αναλύοντας τον ίδιο όγκο δεδομένων, και ενδεχομένως να επισπεύσει σημαντικές ανακαλύψεις σε ζωτικούς τομείς κατά εβδομάδες, μήνες, χρόνια ή ακόμα και δεκαετίες. Για παράδειγμα, ένα από τα προγράμματα που συμμετέχουν ήδη στην πρωτοβουλία είναι το World Community Grid της IBM, το οποίο δίνει σε οποιονδήποτε μια ευκαιρία να συμβάλλει στην πρόοδο της επιστήμης δωρίζοντας την ανεκμετάλλευτη ισχύ του υπολογιστή, του Smartphone ή του Tablet του στην ανθρωπιστική έρευνα. Μέχρι σήμερα, οι εθελοντές του World Community Grid έχουν συνεισφέρει σε έρευνα αιχμής σχεδόν 900.000 χρόνια επεξεργαστικού χρόνου.

Απεριόριστες μελλοντικές δυνατότητες
Η Cher Wang, Πρόεδρος της HTC, σχολίασε: «Έχουμε χρησιμοποιήσει συχνά την καινοτομία για να επιφέρουμε αλλαγές στον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας, αλλά αυτό το πρόγραμμα πηγαίνει το όραμά μας ακόμα ένα βήμα παραπέρα. Με το HTC Power To Give, θέλουμε να δώσουμε σε όλους τη δυνατότητα να αφιερώσουν την ανεκμετάλλευτη επεξεργαστική ισχύ του Smartphone τους για να συνεισφέρουν σε έργα που μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο.»

«Το HTC Power To Give θα στηρίξει τη μεγαλύτερη πρωτοβουλία εθελοντικής συνεισφοράς στην πληροφορική σε όλο τον κόσμο, και η επίδραση που αυτό το project θα έχει στον κόσμο τα επόμενα χρόνια θα είναι τεράστια. Αλλάζει τα πάντα.» σημείωσε ο Dr. David Anderson, εφευρέτης της πρωτοβουλίας Shared Computing Initiative BOINC (πανεπιστήμιο του Berkeley στην Καλιφόρνια).

Η Cher Wang πρόσθεσε: «Συζητούσαμε για την επίδραση που θα μπορούσαν να έχουν ένα και μόνο εκατομμύριο Smartphone αν συμμετείχαν στο HTC Power To Give, ωστόσο οι αναλυτές υπολογίζουν ότι πωλήθηκαν πάνω από 780 εκατομμύρια κινητά Android μόνο το 2013 . Φανταστείτε πόσο θα μπορούσαμε να αλλάξουμε το μέλλον των παιδιών μας, αν ακόμα και ένα μικρό ποσοστό αυτών των χρηστών συσκευών Android μπορούσαν να εκτρέψουν μερική από την ανεκμετάλλευτη επεξεργαστική τους ισχύ για να βοηθήσουν να βρεθούν απαντήσεις στα ερωτήματα που μας απασχολούν όλους.»

Η δήλωση συμμετοχής είναι πάρα πολύ απλή
Αφού κατεβάσουν την εφαρμογή HTC Power To Give από το Google Play™, οι κάτοχοι Smartphone μπορούν να επιλέξουν το ερευνητικό πρόγραμμα στο οποίο θα εκτρέπουν τμήμα της επεξεργαστικής ισχύος του κινητού τους. Το HTC Power To Give θα τρέχει όταν το κινητό φορτίζει και είναι συνδεδεμένο σε δίκτυο Wi-Fi, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να αλλάξουν τον κόσμο ενώ κάθονται στο γραφείο τους ή χαλαρώνουν στο σπίτι.

Η έκδοση beta του HTC Power To Give θα είναι διαθέσιμη για λήψη από το ηλεκτρονικό κατάστημα Google Play και θα είναι αρχικά συμβατή με τις συσκευές της οικογένειας HTC One, καθώς και το HTC Butterfly και το HTC Butterfly S. Η HTC σχεδιάζει να επεκτείνει τη διάθεση της εφαρμογής και σε κατόχους άλλων Smartphone με Android τους επόμενους έξι μήνες καθώς θα προχωρά η δοκιμή της έκδοσης beta.

Το HTC Power To Give δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον Dr. David Anderson, εφευρέτη της πρωτοβουλίας Shared Computing Initiative BOINC ( πανεπιστήμιο του Berkeley στην Καλιφόρνια) και τη Fearlessly Frank, συμβουλευτική εταιρεία σε θέματα διαχείρισης επωνυμίας.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply