Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
  • MWC 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τρίτη, 21 Απριλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
  • MWC 2026
InfoCom
Home»Telecoms

Tim Hottges: υποδομές, AI και 6G στον σχεδιασμό της Deutsche Telekom

21/04/2026Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη2 Mins Read AI Focus - Ελληνική Αγορά Telecoms

Στη στρατηγική της Deutsche Telekom (βασικός μέτοχος του ΟΤΕ) για την τεχνητή νοημοσύνη, παρουσιάζοντας τις υποδομές και τις επόμενες τεχνολογίες αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Tim Höttges, στο πλαίσιο της βιομηχανικής έκθεσης Hannover Messe στο Ανόβερο της Γερμανίας

Στην κεντρική του ομιλία κατά την έναρξη της έκθεσης, ο κ. Höttges υπογράμμισε ότι η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης συνδέεται άμεσα με την ύπαρξη ισχυρών υποδομών, σημειώνοντας ότι η Deutsche Telekom επενδύει σε ασφαλή δίκτυα, ανεξάρτητα κέντρα δεδομένων και υπολογιστική ισχύ για εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης. Όπως ανέφερε, «η πρόοδος συμβαίνει εκεί που η τεχνητή νοημοσύνη και η κυριαρχία συνδυάζονται».

Ο επικεφαλής της Deutsche Telekom αναφέρθηκε επίσης στις προοπτικές της Γερμανίας και της Ευρώπης στον τομέα της λεγόμενης «φυσικής τεχνητής νοημοσύνης», δηλαδή της εφαρμογής της σε βιομηχανικά περιβάλλοντα, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για ηγετικό ρόλο. Τόνισε ότι οι επιχειρήσεις θα πρέπει να υιοθετήσουν τις κατάλληλες εφαρμογές και να επανασχεδιάσουν τις διαδικασίες τους, λαμβάνοντας υπόψη και τις επιπτώσεις της τεχνολογίας στο ανθρώπινο δυναμικό.

Στο ίδιο πλαίσιο, παρουσίασε την προσέγγιση της εταιρείας γύρω από την «κυριαρχία» στα ψηφιακά συστήματα, επισημαίνοντας ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να επιλέγουν διαφορετικά επίπεδα ανάλογα με τη χρήση. Όπως ανέφερε, η Deutsche Telekom προσφέρει λύσεις που καλύπτουν την κυριαρχία δεδομένων, την επιχειρησιακή κυριαρχία και την τεχνολογική κυριαρχία, επιτρέποντας συνδυασμό υπηρεσιών και συνεργατών με ευελιξία.

Αναφορά έγινε και στις επενδύσεις της DT στη Γερμανία, οι οποίες ανέρχονται περίπου σε 6 δισ. ευρώ ετησίως, με έμφαση σε δίκτυα οπτικών ινών, κινητής τηλεφωνίας και κέντρα δεδομένων. Παράλληλα, ο κ. Höttges παρουσίασε το έργο «AI Factory» στο Μόναχο, που υλοποιείται σε συνεργασία με Nvidia, SAP και Siemens και αφορά την ανάπτυξη υποδομών τεχνητής νοημοσύνης για τη βιομηχανία, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τον δημόσιο τομέα, σύμφωνα με ευρωπαϊκά πρότυπα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στις τεχνολογίες επόμενης γενιάς, σημειώνοντας ότι η εταιρεία επενδύει στην ανάπτυξη του 6G, το οποίο, όπως εκτίμησε, θα ανοίξει νέες δυνατότητες, ιδίως για βιομηχανικές εφαρμογές, επιτρέποντας στα δίκτυα να λειτουργούν σε μεγάλο βαθμό αυτόνομα.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

6g AI Deutsche Telekom Tim Höttges
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Amazon επενδύει επιπλέον 25 δισεκατομμύρια δολάρια στην Anthropic

SmartTalks #113: Κάρολος Τσιλιγκιριάν, GIM Agency: Στρατηγική υπεροχή στην AI εποχή!

Επιτακτική η ανάγκη για ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης

Συνεχίζεται η έλλειψη μνήμης DRAM λόγω της ζήτησης AI

Η τεχνητή νοημοσύνη ενισχύει τη δημιουργία νέων έργων λογισμικού

Weekly Telecom: Στρατηγική θωράκιση στον βυθό – Νέα ηγεσία στη Cisco χωρίς ρίσκο!

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Ferryscanner Miles: Το νέο πρόγραμμα που ανταμείβει τους ταξιδιώτες σε κάθε ταξίδι
  • Εγκρίθηκαν οι σχετικές Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες για Νότιο Αιγαίο 1 – Νότιες Κυκλάδες.
  • Η ΔΕΗ επιταχύνει την ενεργειακή μετάβαση με επίκεντρο την καθαρή ενέργεια
  • ΚΤΠ: Παρέδωσε την Ψηφιοποίηση του Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου στο Υπ. Εξωτερικών
  • CORDIA: Αποκτά την εταιρεία ZEB ΑΕΕΥ και διευρύνεται στη Νοτιοανατολική Ευρώπη
  • Η Snappi και το Fintech & AI Lab ανακοινώνουν Hackathon
  • ΑΑΔΕ: Διαθέσιμη νέα αναβαθμισμένη έκδοση της εφαρμογής timologio, από 22/4
RSS itsecuritypro.gr
  • Η Clico ανακοινώνει ότι ο Γιώργος Κουσίσης είναι ο νέος Country Manager για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα
  • Νέο Γενικός Διευθυντής της CISCO για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα ο Παναγιώτης Γκολέμης
  • Η Data4 εγκαινίασε δεύτερο data center στο campus της κοντά στη Βαρσοβία. Οι επενδύσεις στην Πολωνία θα φτάσουν τα 600 εκατ. ευρώ έως το 2030.
  • Η ESET παρουσιάζει λύσεις προστασίας για Cloud Workload και βελτιώσεις τεχνητής νοημοσύνης για τους πελάτες του ESET PROTECT
  • Νέα υπηρεσία κυβερνοασφάλειας από την COSMOTE TELEKOM
  • Πάνω από 1 εκατ. τραπεζικοί λογαριασμοί παραβιάστηκαν το 2025 – στο στόχαστρο τα διαπιστευτήρια χρηστών
  • Κυβερνοαπειλές Μάρτιο 2026: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει 1.390 επιθέσεις ανά εβδομάδα
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.