Μαραζώνει ο κλάδος IT στην Ελλάδα

0

Ούτε ο κλάδος του IT έμεινε αλώβητος από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα της KPMG, η οποία αποτυπώνει τις μεταβολές στις αποδοχές των εργαζομένων (και) στον συγκεκριμένο επαγγελματικό κλάδο.

dell-latitude-series

Έτσι σύμφωνα με την έρευνα το 2012 και το 2013 το 72% των συμμετεχουσών εταιρειών αναγκάστηκε να κάνει μείωση προσωπικού λόγω της πτώσης του τζίρου ή σμίκρυνσης του κύκλου εργασιών και συνολικά καταργήθηκαν περίπου 500 θέσεις εργασίας.

Μόνο το 22% των εταιρειών του δείγματος έκαναν αυξήσεις σε μισθούς τη συγκεκριμένη διετία, με τον μέσο όρο του ποσοστού των αυξήσεων που δόθηκε να κυμαίνεται στο 0.5%.

Η έρευνα της KPGM κάνει και μία “πρόβλεψη” για το 2014, η οποία φυσικά δεν είναι αυθαίρετη, αλλά προκύπτει ως αποτέλεσμα από τις συμμετέχουσες εταιρείες: Οι μισές εκ των συμμετεχουσών δηλώνουν ότι δεν προτίθενται να κάνουν αυξήσεις μισθών μέσα στο 2014. Το γεγονός αυτό αποτυπώνει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι εταιρείες IT στην Ελλάδα αφενός αλλά περιγράφει και την εκτίμηση που υπάρχει για το μέλλον τους, το οποίο με βάση τα δεδομένα δεν προοιωνίζεται ιδιαιτέρως θετικό.

Share.

Leave A Reply