Ην. Βασίλειο: Κυβερνητική στροφή προς το open source

0

Μία ανακοίνωση που αναμένεται να συζητηθεί έκανε προ ολίγων ημερών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του Ηνωμένου Βασιλείου, Francis Maude. Σύμφωνα με τον Guardian, ο Maude ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να πάψει να χρησιμοποιεί το λογισμικό της Microsoft στο δημόσιο τομέα και να στραφεί σε λογισμικό open source. 

opensource-software

Η κίνηση αυτή έχει δύο στόχους: Πρώτον να εξοικονομήσει χρήματα στα κρατικά ταμεία, από τα οποία η Microsoft έχει πάρει 200 εκ λίρες τα τελευταία τρία χρόνια και ο δεύτερος είναι ότι με λογισμικό open source ο δημόσιος τομέας θα διευρυνθεί καθώς η πρόσβαση σε αυτόν θα γίνει ευκολότερη. Κυρίως, ευκολότερη πρόσβαση θα έχουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα μπορούν να επικοινωνούν και να συναλλάσσονται ηλεκτρονικά με το δημόσιο χωρίς να είναι υποχρεωμένες να χρησιμοποιούν λογισμικό Microsoft (που είναι ακριβό) για να εξασφαλίζουν τη συμβατότητα.

Η πρόταση του Maude έχει απώτερο στόχο την καταπολέμηση της IT ολιγαρχίας, η οποία στοιχίζει πολλά χρήματα στα ταμεία και η στροφή προς το open source και εκτιμάται ότι θα λύσει πολλούς γραφειοκρατικούς κόμπους. Ο ίδιος ο Maude θεωρεί την πρότασή του καινοτομία, ωστόσο αυτό που μένει να δούμε αν και πώς θα υλοποιηθεί τελικά.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply