Η Google μειώνει το κόστος του mobile internet

0

«Εκπτωτικό κουπόνι» έως και 50% για το mobile internet φέρνει η Google μέσω μιας νέας δυνατότητας που προσδίδει στον Chorme. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Matt Welsh, επικεφαλής του τμήματος της Google, που ασχολείται με τον Chrome, ο Chrome for Mobile, θα συμπιέζει πλέον τα δεδομένα που διακινούν οι χρήστες.

google-fin

Έτσι, τα δεδομένα θα έχουν μικρότερο όγκο και άρα οι χρήστες θα έχουν μικρότερες χρεώσεις στο mobile internet που χρησιμοποιούν είτε στο tablet, είτε στο smartphone τους. Βέβαια, η δυνατότητα δεν παρέχεται απλά με το download του Chorme στην κινητή συσκευή, αλλά προϋποτίθενται και συγκεκριμένες ρυθμίσεις για να επιτευχθεί η λειτουργία της συμπίεσης των δεδομένων (θα πρέπει να  να ενεργοποιήσει την λειτουργία «Reduce data usage από το μενού Bandwidth management).

Ανάλογη προσπάθεια (συμπίεσης δεδομένων) έχει κάνει και η Nokia στο παρελθόν, όπως επίσης και η Blackberry. Πρόσφατα,  η μεγαλύτερη αμερικανική εταιρεία παροχής υπηρεσιών πρόσβασης στο Ίντερνετ και από το κινητό, η AT&T απευθύνει πρόσκληση σε εταιρείες να πληρώνουν για την κίνηση ΜΒ που προκαλούν οι υπηρεσίες ή το περιεχόμενό τους για να προσελκύσουν πελατεία (sponsored data).

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.