Η E.ON προχωρά στη διαχείριση και μέτρηση των big data με την Ericsson

0

eriksson-eon_236_500Η E.ON Elnät Sverige AB, μέρος μιας από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές εταιρείες ενέργειας στον κόσμο, επέλεξε τη λύση της Ericsson, συμπεριλαμβανομένης της συμβουλευτικής και των συστημάτων ολοκληρωμένων υπηρεσιών, χρησιμοποιώντας big data και λύσεις έξυπνων δικτύων για τους πελάτες της.

Η λύση Ericsson Smart Metering θα συγκεντρώνει δεδομένα από μετρητές ενέργειας και θα παράσχει τα συλλεγόμενα δεδομένα στο εσωτερικό ΙΤ περιβάλλον της E.ON. Αυτό θα εντείνει το ρυθμό μέτρησης των δεδομένων από μηνιαίες σε ημερήσιες μετρήσεις, αυξάνοντας κατά αυτόν τον τρόπο τη διανομή δεδομένων κατά 3000%. Επιπλέον, η Ericsson θα παράσχει την E.ON με τις συναφείς υπηρεσίες. Η συμφωνία εκτείνεται στα επόμενα πέντε χρόνια, και περιλαμβάνει πάνω από 600.000 σημεία μέτρησης στο βόρειο τμήμα της Στοκχόλμης, το Malmö, Örebro, καθώς και το Norrköping και το Skåne.

Η υπηρεσία Ericsson Smart Metering, βοηθά παρόχους όπως την Ε.ΟΝ να γίνουν πιο αποτελεσματικοί. Η λύση συνδυάζει τη διαχείριση υπηρεσιών/ managed services, τη συμβουλευτική και τα συστήματα ολοκληρωμένων υπηρεσιών και περιλαμβάνει την ανάγνωση και τον έλεγχο της μέτρησης, τη διαχείριση και την παρακολούθηση της μέτρησης, τη διαχείριση του Service Layer Agreement (SLA), τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και των περιουσιακών στοιχείων, τη διαχείριση επιχειρηματικών διαδικασιών, καθώς και υπηρεσίες του κλάδου και ένα κέντρο λειτουργίας.
Η λύση είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη μέτρηση big data σε πραγματικό χρόνο, προμηθεύοντας τους πελάτες της Ε.ΟΝ με ακριβείς και ενήμερες πληροφορίες όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας. Η εξέλιξη των έξυπνων δικτύων αποτελεί προτεραιότητα σε έναν αριθμό χωρών, συμπεριλαμβανομένων της Ε.Ε και των Η.Π.Α., και θα δημιουργήσουν τελικά ένα έξυπνο δίκτυο ενέργειας το οποίο θα διαχειρίζεται ένα τεράστιο αριθμό δεδομένων όλο το 24ωρο. Αυτό θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για την αποτελεσματική διαχείριση του δικτύου και κατανάλωση καθώς και απρόσκοπτη ενσωμάτωση της τοπικής παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας στην υποδομή.

Επί του παρόντος οι κανονισμοί εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης υποχρεώνουν τις επιχειρήσεις, ή τους Διαχειριστές Δικτύων Διανομής, να αναπτύξουν έξυπνη μέτρηση προκειμένου να εξασφαλίσουν τα πρώτα βήματα προς τα Έξυπνα Δίκτυα και την πιο αποτελεσματική χρήση ενέργειας.
Ο Per-Olof Lindholm, Management Director στην E.ON Elnät Sverige, είπε: «Μακροπρόθεσμα, πιστεύουμε πως οι υπεύθυνοι καταναλωτές θα είναι πιο αποτελεσματικοί στη χρήση ενέργειας και αυτό θα οδηγήσει σε μια πιο βιώσιμη κοινωνία».
O Robert Puskaric, Πρόεδρος της Ericsson στη Βόρεια Ευρώπη και Κεντρική Ασία, είπε: “Καθώς η Διαδικτυωμένη Κοινωνία ζωντανεύει, και είμαστε στο δρόμο προς 50 δισεκατομμύρια συνδεδεμένες συσκευές, πιστεύουμε ότι ένα μεγάλο μέρος της machine-to-machine επικοινωνίας θα προέρχεται από Έξυπνα Δίκτυα (Smart Grids) και Έξυπνη Μέτρηση (Smart Metering). Με το μέγεθος της Ericsson σε παγκόσμιο επίπεδο και την εμπειρία μας, τη λειτουργική αρτιότητα και τη δέσμευσή μας στις προδιαγραφές, μπορούμε να βοηθήσουμε την Ε.ΟΝ και τους πελάτες της να συνειδητοποιήσουν τα σπουδαία οφέλη».
Επί του παρόντος, η Ericsson προμηθεύει πελάτες στην Εσθονία και την Ιταλία με λύσεις και υπηρεσίες για έξυπνα δίκτυα, προμηθεύοντας πολύτιμη εμπειρία από managed services σε υποστήριξη τομέα. Στην περιοχή της Σκανδιναβίας, η Σουηδία ηγείται της ανάπτυξης των έξυπνων μετρήσεων και δικτύων.

Share.

Leave A Reply