Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Δευτέρα, 27 Απριλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»IT

Η Deutsche Telekom είναι το πολυτιμότερο ευρωπαϊκό brand – Στην κορυφή η Apple

18/01/2024Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς3 Mins Read IT Telecoms Επιχειρήσεις

Η Deutsche Telekom, της οποίας η αξία του brand παρουσίασε αύξηση κατά 17%, φτάνοντας στα 73,3, δισεκατομμύρια δολάρια, κατέκτησε τον τίτλο του πιο πολύτιμου brand στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, ξεπερνώντας τη Verizon (αξία brand αυξημένη κατά 6%, στα 71,8 δισ. δολάρια). Κατατάσσεται στην 9η θέση παγκοσμίως, αποτελώντας, επίσης, το πιο πολύτιμο ευρωπαϊκό brand.

Όπως αναφέρει μελέτη της Brand Finance, «η δυναμική της Deutsche Telekom, η οποία οφείλεται στην ισχύ του δικτύου, έχει ενισχύσει τα έσοδα από υπηρεσίες του ομίλου, ενώ η επιτυχής ανάπτυξη οπτικών ινών στην Ευρώπη, παράλληλα με την ηγετική θέση στο 5G στις ΗΠΑ, έχουν ενισχύσει την αντίληψη για τη συνδεσιμότητα. Η έρευνα της Brand Finance αναδεικνύει την ηγετική θέση της Deutsche Telekom στις μετρήσεις ικανοποίησης του πελάτη, οδηγώντας σε αύξηση του δείκτη Brand Strength Index σε 83/100.

Υπενθυμίζεται πως, εδώ και μερικούς μήνες, στην εμπρόσθια όψη του Μεγάρου του ΟΤΕ και ακριβώς κάτω από το λογότυπο του Ομίλου, εμφανίζεται πλέον και το «T» της γερμανικής Deutsche Telekom. Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί μέρος της στρατηγικής που είχε ήδη ανακοινωθεί, όταν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, μιλώντας στους μετόχους κατά την ετήσια γενική συνέλευση, ανακοίνωνε τη σταδιακή ενσωμάτωση του.

Την ίδια στιγμή, η Apple κατάφερε μια σημαντική ανάπτυξη του brand της, καθώς η αξία του αυξήθηκε κατά 219 δισεκατομμύρια δολάρια (74%), φτάνοντας σε 517 δισεκατομμύρια δολάρια, ανακτώντας τον τίτλο του πιο πολύτιμου brand στον κόσμο.

Η Apple, όπως αναφέρει η Brand Finance, έχει επιτύχει μια αξιοσημείωτη αύξηση της αξίας του brand της, «καθώς η στρατηγική της για την εξεύρεση νέων αγορών, την επέκταση του οικοσυστήματός της και την ενθάρρυνση των αναβαθμίσεων σε iPhone υψηλότερης αξίας, ήταν εξαιρετικά αποτελεσματική». Η Apple διατήρησε τη θέση της ως ο κυρίαρχος παίκτης στην αγορά των premium smartphone, με μερίδιο 71%.

Η Nvidia, της οποίας η αξία του brand της αυξήθηκε κατά 163% φτάνοντας τα 44,5 δισεκατομμύρια δολάρια, έγινε το ταχύτερα αναπτυσσόμενο brand στον κόσμο. Ως βασικός προμηθευτής chip στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, η Nvidia «εμφανίζεται ως εξαιρετικά καινοτόμος, ενώ τα επίπεδα εξοικείωσης, εκτίμησης και σύστασης αυξήθηκαν όλα σε ετήσια βάση».

Η Tesla (η αξία του brand της μειώθηκε κατά 12% στα 58,3 δισ. δολάρια) έπεσε από την πρώτη 10άδα, στην 18η θέση, ενώ η BYD (η αξία του brand της αυξήθηκε κατά 20%, στα 12,1 δισ. δολάρια) ξεπέρασε την Tesla και έγινε ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο.

Αναλυτικά, η πρώτη 15άδα των brand έχει ως εξής: Apple, Microsoft, Google, Amazon, Samsung, Walmart, TikTok, Facebook, Deutsche Telekom, Industrial and Commercial Bank of China, Verizon, State Gid, Instagram, China Construction Bank και Starbucks.

Φωτογραφία από Bin im Garten υπό Creative Commons

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Apple brands Deutsche Telekom
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΗ: στην αγορά των hyperscalers με μοντέλο υποδομών και στόχο 200 εκατ. EBITDA

ΕΕΤΤ: Νέος πρόεδρος ο Δημήτρης Βαρουτάς αντιπρόεδρος Τηλεπικοινωνιών ο Άκης Μαρκάτος

Ρεκόρ δαπανών πληροφορικής ύψους 6,31 τρισεκατομμυρίων δολαρίων το 2026

Προειδοποιήσεις Nokia για φυγή επενδύσεων AI από την Ευρώπη

Η Amazon και η Anthropic ενισχύουν τη στρατηγική τους συνεργασία

ΔΕΗ: data center 300 MW στην Κοζάνη με έναρξη κατασκευής το 2026

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Stig Thorgersen: «Η Ελλάδα πρέπει να μετασχηματιστεί σε εξαγωγέα άμυνας, από απλός αγοραστής»
  • Δ. Παπαστεργίου: Υπέγραψε τη σύμβαση για την ίδρυση του Διακυβερνητικού Οργανισμού Mercator
  • Τ. Θεοδωρικάκος: Τομέας αιχμής της ελληνογαλλικής συνεργασίας η πυρηνική τεχνολογία
  • Σ. Ζαχαράκη: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει διεθνής κόμβος Ανώτατης Εκπαίδευσης
  • The Media Business Game: Ραδιόφωνο, πλατφόρμες και AI σε νέα φάση
  • ΑΑΔΕ: Νέα ψηφιακή εφαρμογή για ενημέρωση οφειλετών με αλληλέγγυα ευθύνη
  • Παιδιά online, αλλά με όρια: Το νέο πλαίσιο προστασίας στον ψηφιακό κόσμο
RSS itsecuritypro.gr
  • AI Agents: Θα αντέξουν οι ελληνικές επιχειρήσεις την επόμενη κυβερνοεπίθεση;
  • Mindbreeze: AI-driven enterprise intelligence
  • Η Orthology ανακοινώνει στρατηγική συνεργασία με τη Nagomi Security
  • Rittal Greece & Eplan Hellas παρουσιάζουν τα μηνιαία Open Tech Day
  • Η Clico ανακοινώνει ότι ο Γιώργος Κουσίσης είναι ο νέος Country Manager για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα
  • Νέο Γενικός Διευθυντής της CISCO για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα ο Παναγιώτης Γκολέμης
  • Η Data4 εγκαινίασε δεύτερο data center στο campus της κοντά στη Βαρσοβία. Οι επενδύσεις στην Πολωνία θα φτάσουν τα 600 εκατ. ευρώ έως το 2030.
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.