Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τρίτη, 28 Απριλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»IT

Συνεργασία ΗΠΑ – Ινδίας για το 5G, το 6G και την τεχνολογία Open RAN

26/06/2023Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς3 Mins Read IT Telecoms

Ο Ινδός πρωθυπουργός, Narendra Modi, και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, πραγματοποίησαν ένα σημαντικό άλμα στη διεύρυνση της συνεργασίας των δύο χωρών σε κρίσιμους τομείς -όπως η ανάπτυξη αξιόπιστων και ασφαλών τηλεπικοινωνιακών δικτύων 5G και 6G, αλλά και οι τεχνολογίες αιχμής- ενισχύοντας τους δεσμούς τους και σε τομείς όπως το διάστημα.

Στις τηλεπικοινωνίες, η προσπάθεια αφορά στην ανάπτυξη κοινών λύσεων Open RAN, με τις εταιρείες και τους ερευνητικούς οργανισμούς από τις δύο χώρες να αναπτύσσουν «ασφαλή συστήματα». «Ο Πρόεδρος Biden και ο Πρωθυπουργός Modi μοιράζονται ένα όραμα δημιουργίας ανθεκτικών αλυσίδων εφοδιασμού και διευκόλυνσης της παγκόσμιας ψηφιακής ένταξης. Για να εκπληρώσουν αυτό το όραμα, εγκαινίασαν δύο κοινές ομάδες εργασίας για τις προηγμένες τηλεπικοινωνίες, επικεντρωμένες στο Open RAN και στην έρευνα και ανάπτυξη στις τεχνολογίες 5G/6G», ανέφερε η κοινή δήλωση.

Επικεφαλής της συνεργασίας δημόσιου-ιδιωτικού τομέα μεταξύ των vendors και των παρόχων θα είναι η Bharat 6G Alliance και η US Next G Alliance. «Συνεργαζόμαστε σε δοκιμές πεδίου στο Open RAN και στις δύο χώρες, με φορείς εκμετάλλευσης τηλεπικοινωνιακών δικτύων και προμηθευτές και των δύο αγορών, που υποστηρίζονται από τη χρηματοδότηση της US International Development Finance Corporation (DFC)» ανέφερε η ανακοίνωση, τονίζοντας πως Biden και Modi αναφέρθηκαν στην ανάγκη εφαρμογής ενός διμερούς πλαισίου «Trusted Network/Trusted Sources».

Οι δύο ηγέτες αναγνώρισαν, επίσης, τις σημαντικές «ευκαιρίες και κινδύνους» που συνδέονται με την τεχνητή νοημοσύνη. Δεσμεύτηκαν να αναπτύξουν κοινή και διεθνή συνεργασία για αξιόπιστη και υπεύθυνη AI, συμπεριλαμβανομένης της generative AI, ώστε να προωθήσουν πρωτοβουλίες στην εκπαίδευση και στο εργατικό δυναμικό, εμπορικές ευκαιρίες και να μετριάσουν τις διακρίσεις και τις προκαταλήψεις. Οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν ότι η τεχνολογία θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην εμβάθυνση της εταιρικής σχέσης μεταξύ των χωρών και «χαιρέτησαν τα εγκαίνια της πρωτοβουλίας για την Κρίσιμη και Αναδυόμενη Τεχνολογία (iCET) τον Ιανουάριο του 2023 ως ένα σημαντικό ορόσημο στις σχέσεις ΗΠΑ-Ινδίας». Κάλεσαν τις κυβερνήσεις, τις επιχειρήσεις και τα ακαδημαϊκά ιδρύματα «να πραγματοποιήσουν το κοινό τους όραμα για τη στρατηγική εταιρική σχέση τεχνολογίας».

Επίσης, χάραξαν μια νέα πορεία στη συνεργασία γύρω από την αγορά του διαστήματος. «Οι ηγέτες επικρότησαν την αυξανόμενη συνεργασία στη διαστημική επιστήμη και τις διαστημικές τεχνολογίες. Χαιρέτησαν την απόφαση της NASA και της ISRO να αναπτύξουν ένα στρατηγικό πλαίσιο για τη συνεργασία στις επανδρωμένες διαστημικές πτήσεις μέχρι το τέλος του 2023. Οι ηγέτες χαιρέτησαν την ανακοίνωση της NASA, σύμφωνα με την οποία θα παρέχει προηγμένη εκπαίδευση σε Ινδούς αστροναύτες, στο Διαστημικό Κέντρο Johnson στο Χιούστον του Τέξας, με στόχο την εγκατάσταση μιας κοινής προσπάθειας στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το 2024».

Για τους ημιαγωγούς, οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας για την Εφοδιαστική Αλυσίδα και την Καινοτομία. «Αυτό θα προωθήσει τις εμπορικές ευκαιρίες, την έρευνα, το ταλέντο και την ανάπτυξη δεξιοτήτων», ανέφερε η δήλωση, χαιρετίζοντας την ανακοίνωση της Micron Technology να επενδύσει στην Ινδία.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

india telecoms USA
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphone με AI agents φέρεται να αναπτύσσει η OpenAI

ΔΕΗ: στην αγορά των hyperscalers με μοντέλο υποδομών και στόχο 200 εκατ. EBITDA

ΕΕΤΤ: Νέος πρόεδρος ο Δημήτρης Βαρουτάς αντιπρόεδρος Τηλεπικοινωνιών ο Άκης Μαρκάτος

Ρεκόρ δαπανών πληροφορικής ύψους 6,31 τρισεκατομμυρίων δολαρίων το 2026

Προειδοποιήσεις Nokia για φυγή επενδύσεων AI από την Ευρώπη

ΔΕΗ: data center 300 MW στην Κοζάνη με έναρξη κατασκευής το 2026

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Π. Γεωργιόπουλος: Το “στοίχημα της εμπιστοσύνης” και το δημογραφικό που θα αλλάξει το τραπεζικό μοντέλο
  • ΔΕΗ Tour of Hellas 2026: Η μεγαλύτερη αθλητική και μουσική γιορτή της Ελλάδας
  • Από την Εκπαίδευση στην Παραγωγή: Το Νέο Στοίχημα των Δεξιοτήτων
  • Γ. Χατζηθεοδοσίου: Επαφές στην Κύπρο – Ενίσχυση συνεργασιών και διμερών σχέσεων
  • 30% Success Rate στην έρευνα στη Θεσσαλία – Έξι φορές πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο
  • Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη, Πρόεδρος PIF: «Ζητάμε την επιβράβευση της καινοτομίας, όχι μόνο την πρόσβαση!»
  • ΑΑΔΕ: Ψηφιακή βεβαίωση δραστηριοτήτων για τη μετάβαση στους νέους ΚΑΔ
RSS itsecuritypro.gr
  • Uni Systems: Στρατηγική με προτεραιότητα στην Τεχνητή Νοημοσύνη, με τον άνθρωπο στο επίκεντρο της ανάπτυξης
  • AI Agents: Θα αντέξουν οι ελληνικές επιχειρήσεις την επόμενη κυβερνοεπίθεση;
  • Mindbreeze: AI-driven enterprise intelligence
  • Η Orthology ανακοινώνει στρατηγική συνεργασία με τη Nagomi Security
  • Rittal Greece & Eplan Hellas παρουσιάζουν τα μηνιαία Open Tech Day
  • Η Clico ανακοινώνει ότι ο Γιώργος Κουσίσης είναι ο νέος Country Manager για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα
  • Νέο Γενικός Διευθυντής της CISCO για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα ο Παναγιώτης Γκολέμης
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.