Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
  • MWC 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Παρασκευή, 17 Απριλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
  • MWC 2026
InfoCom
Home»IT

Κίνα: Ενισχύει τους κατασκευαστές chipset, με στόχο την ανάκαμψη της βιομηχανίας

21/03/2023Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς2 Mins Read IT

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η Κίνα παρέχει στους κατασκευαστές chipset ευκολότερη πρόσβαση σε επιδοτήσεις και περισσότερο έλεγχο στην έρευνα που υποστηρίζεται από το κράτος, καθώς οι αυστηρότεροι αμερικανικοί έλεγχοι γύρω από την πρόσβαση σε προηγμένη τεχνολογία αναγκάζουν το Πεκίνο να προχωρήσει σε μια αναθεώρηση της στρατηγικής του.

Η ανάπτυξη στενότερης συνεργασίας με ένα επιλεγμένο γκρουπ εταιρειών έρχεται αφότου η κινεζική κυβέρνηση προχώρησε σε αναπροσαρμογή της στρατηγικής της γύρω από την τεχνολογία, δημιουργώντας μια νέα επιτροπή επιστήμης στο Κομμουνιστικό Κόμμα και αναδιοργανώνοντας το Υπουργείο Επιστήμης και Τεχνολογίας της χώρας.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, μια σειρά εταιρειών, μεταξύ των οποίων βρίσκονται η Chipmakers Semiconductor Manufacturing International (SMIC) και η Hua Hong Semiconductor, καθώς και οι προμηθευτές εξοπλισμού Naura και Advanced Micro-Fabrication Equipment, θα βρίσκονται μεταξύ εκείνων που θα επωφεληθούν από την αλλαγή της πολιτικής.

Οι λίγες εταιρείες που θα επιλεγούν θα έχουν πρόσβαση σε πρόσθετη κρατική χρηματοδότηση, χωρίς να χρειάζεται να επιτύχουν στόχους απόδοσης, οι οποίοι ήταν προηγουμένως απαραίτητοι. Θα μπορούν, επίσης, να διαδραματίσουν μεγαλύτερο ρόλο σε ερευνητικά έργα που υποστηρίζονται από το κράτος, μειώνοντας την επιρροή κρατικών εταιρειών και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.

«Η κινεζική κυβέρνηση θα επιδοτήσει αυτές τις εταιρείες για να παράγουν και να αναπτύξουν τοπικά εργαλεία δημιουργίας chipset χωρίς κανένα ανώτατο όριο χρηματοδότησης, μόνο και μόνο για να ξεπεραστούν οι περιορισμοί των ΗΠΑ», όπως δήλωσε άτομο με άμεση γνώση της αλλαγής πολιτικής.

«Η Κίνα έχει σπαταλήσει πάρα πολλά χρήματα σε μη λειτουργική έρευνα για να παρακάμψει τις κυρώσεις χωρίς να έχει αποτελέσματα», δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος που συνεργάζεται στενά με κατασκευαστές chipset από την Κίνα. «Είναι καιρός να απορρίψουμε τις αυταπάτες και να διοχετεύσουμε όλους τους πιθανούς πόρους στις εταιρείες, που έχουν την ικανότητα να βγάλουν τη βιομηχανία από τη μιζέρια».

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

China chipsets
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Data4 εγκαινίασε δεύτερο data center στο campus της κοντά στη Βαρσοβία

Στην τελική φάση η εφαρμογή επαλήθευσης ηλικίας για τα κοινωνικά δίκτυα

WINGS ICT Solutions: πράσινη έξυπνη σχολική μονάδα στον Δήμο Αιγάλεω

SmartTalks #112: Χρυσάνθη Βαλιανάτου, Flip – Νέα εποχή στο refurbished!

Η επιστροφή κορυφαίων επιστημόνων AI στην Κίνα ανατρέπει τις ισορροπίες

Το Παρίσι μειώνει την εξάρτηση από την αμερικανική τεχνολογία

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Νέο πολυνομοσχέδιο για την ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικότητας και παραγωγής
  • Ανάπτυξη 1,8% και πληθωριστικές πιέσεις προβλέπει το ΙΟΒΕ για το 2026
  • Samsung: Γιορτάζει 20 χρόνια ως το Νο.1 brand τηλεοράσεων παγκοσμίως με τον Thierry Henry
  • efood Capital: Το efood χρηματοδοτεί την ανάπτυξη των συνεργαζόμενων καταστημάτων του
  • Spitogatos: Ανοδικά οι τιμές κατοικιών το πρώτο τρίμηνο του 2026 σε όλη τη χώρα
  • Η Ιταλική Ψυχή Συναντά τον Αιγαιοπελαγίτικο Ορίζοντα: Το Barolo Έρχεται στο Patmos Aktis
  • Skroutz: Αύξηση 23% στις παραγγελίες και παραδόσεις μία ημέρα ταχύτερα το φετινό Πάσχα
RSS itsecuritypro.gr
  • Η Data4 εγκαινίασε δεύτερο data center στο campus της κοντά στη Βαρσοβία. Οι επενδύσεις στην Πολωνία θα φτάσουν τα 600 εκατ. ευρώ έως το 2030.
  • Η ESET παρουσιάζει λύσεις προστασίας για Cloud Workload και βελτιώσεις τεχνητής νοημοσύνης για τους πελάτες του ESET PROTECT
  • Νέα υπηρεσία κυβερνοασφάλειας από την COSMOTE TELEKOM
  • Πάνω από 1 εκατ. τραπεζικοί λογαριασμοί παραβιάστηκαν το 2025 – στο στόχαστρο τα διαπιστευτήρια χρηστών
  • Κυβερνοαπειλές Μάρτιο 2026: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει 1.390 επιθέσεις ανά εβδομάδα
  • Οδηγός νόμιμης μεταπώλησης software: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις
  • Το breach της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το νέο πρόσωπο των supply chain attacks
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.