Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Δευτέρα, 27 Απριλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»IT

Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Cisco στη Θεσσαλονίκη

16/10/2021Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη2 Mins Read IT

Αφιερωμένο στην ανάπτυξη πρακτικών λύσεων, εφαρμόζοντας καινοτόμες τεχνολογίες από τη Cisco και το οικοσύστημα συνεργατών της, καθώς και σε νεοσύστατες επιχειρήσεις και εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα είναι το Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων της αμερικάνικης εταιρείας στη Θεσσαλονίκη που εγκαινιάστηκε χθες.

Η καινοτομία θα επικεντρωθεί μεταξύ άλλων σε τομείς όπως η ποιότητα ζωής των πολιτών (π.χ. έξυπνες πόλεις), η υγεία, η αγροτική ανάπτυξη, ο τουρισμός, η προστασία του περιβάλλοντος και η πολιτική προστασία. Η στρατηγική τοποθεσία του κόμβου το καθιστά προσβάσιμο όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από τα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Παράλληλα η κυβέρνηση μέσω του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η Cisco, ανακοίνωσαν την έναρξη της συνεργασίας τους στο πλαίσιο του Προγράμματος Επιτάχυνσης του Ψηφιακού Μετασχηματισμού (Country Digital Acceleration – CDA). Στόχος του σχεδίου είναι να συμβάλει στην επιτάχυνση της ψηφιοποίησης σε ολόκληρη τη χώρα και στη δυναμική ανάκαμψη από την πανδημία του COVID-19.

Το Πρόγραμμα παρουσιάστηκε από τον Κυριάκο Πιερρακάκη, υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης και εκπροσώπους της Cisco μεταξύ αυτών η Gerri Elliott, Executive Vice President και Chief Customer και Partner Officer, ο Guy Diedrich, Vice President and Global Innovation Officer και ο Αντώνης Τσιμπούκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Cisco για τις χώρες Ελλάδα, Κύπρο, Πορτογαλία και Μάλτα.

Αναλυτικότερα, η Cisco εξέφρασε την πρόθεσή της να εστιάσει στην ψηφιοποίηση και την ασφάλεια των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα, σε υβριδικά μοντέλα εκπαίδευσης και λειτουργίας για τα σχολεία, στην κατάρτιση του εργατικού δυναμικού του μέλλοντος με σύγχρονες δεξιότητες κυβερνοασφάλειας και πληροφορικής και στη συμβολή για τον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό φορέων στον χώρο των μεταφορών, της υγείας, του περιβάλλοντος και της πολιτικής προστασίας.

Ο κ. Τσιμπούκης, μεταξύ άλλων, σημείωσε σχετικά: «Το Πρόγραμμα Επιτάχυνσης του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Cisco στοχεύει στην ενδυνάμωση της παγκόσμιας ψηφιοποίησης. Επί του παρόντος, η Cisco συνεργάζεται με τις εθνικές, πολιτειακές και τοπικές κυβερνήσεις σε 44 χώρες σε όλο τον κόσμο για να επιταχύνει τις εθνικές ατζέντες ψηφιοποίησης, να αναπτύξει από κοινού λύσεις αιχμής και να προσφέρει αποτελεσματικότερες υπηρεσίες στους πολίτες τους. Τα Προγράμματα Επιτάχυνσης του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Cisco έχουν υποστηρίξει τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την αύξηση του ΑΕΠ και την ανάπτυξη οικοσυστημάτων καινοτομίας.»

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Cisco Θεσσαλονίκη
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΗ: στην αγορά των hyperscalers με μοντέλο υποδομών και στόχο 200 εκατ. EBITDA

ΕΕΤΤ: Νέος πρόεδρος ο Δημήτρης Βαρουτάς αντιπρόεδρος Τηλεπικοινωνιών ο Άκης Μαρκάτος

Ρεκόρ δαπανών πληροφορικής ύψους 6,31 τρισεκατομμυρίων δολαρίων το 2026

Προειδοποιήσεις Nokia για φυγή επενδύσεων AI από την Ευρώπη

ΔΕΗ: data center 300 MW στην Κοζάνη με έναρξη κατασκευής το 2026

Δ. Μηλιόπουλος, Volte-Tel Communications: Η επιτυχία μας είναι άμεσα συνδεδεμένη με την επιτυχία των συνεργατών μας

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Stig Thorgersen: «Η Ελλάδα πρέπει να μετασχηματιστεί σε εξαγωγέα άμυνας, από απλός αγοραστής»
  • Δ. Παπαστεργίου: Υπέγραψε τη σύμβαση για την ίδρυση του Διακυβερνητικού Οργανισμού Mercator
  • Τ. Θεοδωρικάκος: Τομέας αιχμής της ελληνογαλλικής συνεργασίας η πυρηνική τεχνολογία
  • Σ. Ζαχαράκη: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει διεθνής κόμβος Ανώτατης Εκπαίδευσης
  • The Media Business Game: Ραδιόφωνο, πλατφόρμες και AI σε νέα φάση
  • ΑΑΔΕ: Νέα ψηφιακή εφαρμογή για ενημέρωση οφειλετών με αλληλέγγυα ευθύνη
  • Παιδιά online, αλλά με όρια: Το νέο πλαίσιο προστασίας στον ψηφιακό κόσμο
RSS itsecuritypro.gr
  • AI Agents: Θα αντέξουν οι ελληνικές επιχειρήσεις την επόμενη κυβερνοεπίθεση;
  • Mindbreeze: AI-driven enterprise intelligence
  • Η Orthology ανακοινώνει στρατηγική συνεργασία με τη Nagomi Security
  • Rittal Greece & Eplan Hellas παρουσιάζουν τα μηνιαία Open Tech Day
  • Η Clico ανακοινώνει ότι ο Γιώργος Κουσίσης είναι ο νέος Country Manager για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα
  • Νέο Γενικός Διευθυντής της CISCO για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα ο Παναγιώτης Γκολέμης
  • Η Data4 εγκαινίασε δεύτερο data center στο campus της κοντά στη Βαρσοβία. Οι επενδύσεις στην Πολωνία θα φτάσουν τα 600 εκατ. ευρώ έως το 2030.
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.