Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Πέμπτη, 30 Απριλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»IT

Η Intracom Telecom παρέχει στην Open Fiber Ιταλίας την κορυφαία λύση της για σταθερή ασύρματη πρόσβαση

24/07/2019Δημήτρης ΘωμαδάκηςBy Δημήτρης Θωμαδάκης3 Mins Read IT

H Intracom Telecom, διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων, ανακοίνωσε σήμερα την υπογραφή συμβολαίου με την Open Fiber, έναν από τους μεγαλύτερους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους δικτύων οπτικών ινών της Ιταλίας, για την προμήθεια λύσεων σταθερής ασύρματης πρόσβασης (Fixed Wireless Access) για το έργο Αγροτική Υπερύψηλή Ευρυζωνικότητα των «ψηφιακά υπο-εξυπηρετημένων» περιοχών της χώρας.

Το φιλόδοξο σχέδιο της Open Fiber προβλέπει την παροχή υπηρεσιών υπερυψηλών ευρυζωνικών ταχυτήτων σε περίπου 20 εκατομμύρια νοικοκυριά και στις 20 ιταλικές περιφέρειες. Η τεχνολογία FWA, με την οποία η Intracom Telecom κέρδισε τον διαγωνισμό, θα χρησιμοποιηθεί διεξοδικά σε απομακρυσμένες και αγροτικές περιοχές ή σε περιοχές με διασκορπισμένα σπίτια. Αυτή η ευρυζωνική υποδομή υψηλής ποιότητας είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία και την κοινωνία της Ιταλίας. Επιπλέον, οι πολίτες θα επωφεληθούν από την απρόσκοπτη πρόσβαση σε δίκτυα με άριστες επιδόσεις, τα οποία θα είναι εξοπλισμένα με την καλύτερη τεχνολογία, τη λύση WiBAS της Intracom Telecom.

Η τεχνολογία σταθερής ασύρματης πρόσβασης είναι η μόνη που επιτρέπει την ταχεία ανάπτυξη σε περιοχές με ελάχιστη τηλεπικοινωνιακή υποδομή και, παράλληλα, η πλατφόρμα WiBAS 26 / 28 GHz της Intracom Telecom είναι η μόνη που μπορεί να προσφέρει δυνατότητες διασύνδεσης εγγυημένης ποιότητας με ταχύτητες που αγγίζουν το 1 Gbps. Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί για να παρέχει υπηρεσίες συγκρίσιμες με αυτές της οπτικής ίνας, ενώ η ανάπτυξη των δικτύων απαιτεί ελάχιστο χρόνο. Η πλατφόρμα σταθερής ασύρματης πρόσβασης της Intracom Telecom διαθέτει προηγμένους αλγόριθμους για να μοιράζεται δυναμικά τους διαθέσιμους πόρους, αυξάνοντας τον αριθμό των συνδρομητών που εξυπηρετούνται ταυτόχρονα, καθώς και των αυτοματισμών για την επιτάχυνση της εγκατάστασης των τερματικών και της λειτουργίας των δικτύων. Με πολύ υψηλή αξιοπιστία και ελαφρύ σχεδιασμό, η πλατφόρμα WiBAS μπορεί εύκολα να αναπτυχθεί και να συντηρηθεί σε δυσπρόσιτες περιοχές.

Ο κ. Mohamed Ahmed, Διευθύνων Σύμβουλος της Intracom Telecom, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που υποστηρίζουμε το φιλόδοξο σχέδιο της Open Fiber να προσφέρει στους Ιταλούς πολίτες ευρυζωνικές συνδέσεις υψηλής ταχύτητας, καθώς το 25% του πληθυσμού εξακολουθεί να κατοικεί σε αγροτικές περιοχές. Στόχος μας είναι να δώσουμε τη δυνατότητα στους παρόχους να συμβάλλουν περαιτέρω στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Ιταλίας, την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ε.Ε., και με τη χρήση τεχνολογίας αιχμής να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών. Η τεχνολογία μας προσφέρει υπηρεσίες, όπως αυτή των οπτικών ινών και έχει καταστεί σημείο αναφοράς στον τομέα ευρυζωνικότητας πολύ υψηλών ταχυτήτων. Είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία μας με την Open Fiber θα είναι εξαιρετική και θα συμβάλουμε όσο το δυνατόν περισσότερο στην υλοποίηση του οράματος και των επιχειρηματικών στόχων της».

Η Intracom Telecom προμηθεύει και υποστηρίζει δίκτυα στην Ιταλία από το 2014, ενώ εξειδικεύεται στον τομέα της διασύνδεσης Υπερύψηλής Ευρυζωνικότητας σε απομακρυσμένους συνδρομητές. Αυτό το νέο έργο αποτελεί την εξέλιξη των δυνατοτήτων της εταιρείας για την παροχή τέτοιων λύσεων σε μεγάλη κλίμακα. Το WiBAS λειτουργεί σε πολλές χώρες του κόσμου, ενώ στην Ιταλία εξυπηρετεί ήδη περισσότερα από δέκα δίκτυα, επιδεικνύοντας άριστη απόδοση και αξιοπιστία.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Intracom Telecom Open Fiber WiBAS
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Δημήτρης Θωμαδάκης
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • Instagram
  • LinkedIn

Ο Δημήτρης Θωμαδάκης ασχολείται με τον χώρο της πληροφορικής από το 1993. Το 1999 ξεκίνησε την πορεία του, παράλληλα, ως συντάκτης τεχνολογίας. Η αρθρογραφία του, περιλαμβάνει ειδησεογραφία και παρουσιάσεις, σε θεματολογία B2B και B2C. Συγκεκριμένα, καλύπτει θέματα πληροφορικής, δικτύωσης, κινητής τηλεφωνίας, mobile συσκευών, videogames και consumer electronics.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κρίνει αποτελεσματική την εφαρμογή της Πράξης DMA

Υποχρεωτική η χρήση φορτιστή USB-C για όλα τα νέα laptop

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά πρόσβαση τρίτων στις δυνατότητες του Android

Προβάδισμα των ΗΠΑ στις υποδομές για την AI – 14 data center διαθέτει η Ελλάδα

Smartphone με AI agents φέρεται να αναπτύσσει η OpenAI

ΔΕΗ: στην αγορά των hyperscalers με μοντέλο υποδομών και στόχο 200 εκατ. EBITDA

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Ελληνικά Λατομεία: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του 51% της ΡΗΓΑΣ ΠΑΡΟΣ ΙΚΕ
  • ΒΕΑ: Μείωση της γραφειοκρατίας και την ψηφιοποίηση μέσω της πλατφόρμας Open Business
  • Public: Δημογραφική Αλλαγή και Λιανεμπόριο με την πρωτοβουλία «Δίχως Ηλικία»
  • Space Hellas: Στο 70% η αύξηση κερδών μετά φόρων για το 2025
  • Η Palowise επεκτείνεται στην Ινδία μέσω στρατηγικής συνεργασίας με τη Lumos
  • Η σύγκλιση τεχνολογιών αναδεικνύεται σε κλειδί για το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα
  • Η Κομισιόν παρουσίασε σχέδιο για την απλούστευση των ευρωπαϊκών κανονισμών
RSS itsecuritypro.gr
  • Ελληνική ομάδα αποκαλύπτει κρίσιμη ευπάθεια σε παγκόσμιο εργαλείο κυβερνοασφάλειας
  • Uni Systems: Στρατηγική με προτεραιότητα στην Τεχνητή Νοημοσύνη, με τον άνθρωπο στο επίκεντρο της ανάπτυξης
  • AI Agents: Θα αντέξουν οι ελληνικές επιχειρήσεις την επόμενη κυβερνοεπίθεση;
  • Mindbreeze: AI-driven enterprise intelligence
  • Η Orthology ανακοινώνει στρατηγική συνεργασία με τη Nagomi Security
  • Rittal Greece & Eplan Hellas παρουσιάζουν τα μηνιαία Open Tech Day
  • Η Clico ανακοινώνει ότι ο Γιώργος Κουσίσης είναι ο νέος Country Manager για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.