Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
  • MWC 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Κυριακή, 19 Απριλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
  • MWC 2026
InfoCom
Home»Συνέδρια

16η συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις ψηφιακές υπηρεσίες

20/11/2025infocomBy infocom2 Mins Read Συνέδρια

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες πραγματοποίησε, στις 18 Νοεμβρίου 2025 στις Βρυξέλλες, τη 16η συνεδρίασή του, με συμμετοχή του Προέδρου της ΕΕΤΤ, Καθηγητή Κωνσταντίνου Μασσέλου. Οι συζητήσεις του Συμβουλίου επικεντρώθηκαν στις διαδικτυακές οικονομικές απάτες, σε θέματα παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων στο διαδίκτυο και στους συστημικούς κινδύνους που συνδέονται με τις υπηρεσίες των πολύ μεγάλων διαδικτυακών πλατφορμών και μηχανών αναζήτησης.

Πιο συγκεκριμένα, το Συμβούλιο ανακοίνωσε πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της διαδικτυακής οικονομικής απάτης, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας των χρηστών, την ακεραιότητα των χρηματοπιστωτικών αγορών και την καταπολέμηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος. Η πρωτοβουλία αφορά στην ενίσχυση της συνεργασίας των αρμόδιων αρχών σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο και την από κοινού ανάπτυξη εργαλείων δράσης. Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα υλοποιήσει έως το τέλος του έτους, πανευρωπαϊκή εκστρατεία ενημέρωσης, με τη στήριξη εθνικών αρχών, με στόχο την ευρύτερη ενημέρωση των χρηστών για τις προβλέψεις του Κανονισμού Ψηφιακών Υπηρεσιών (Digital Services Act-DSA) σχετικά με το παράνομο και παραπλανητικό περιεχόμενο, καθώς και για τους τρόπους προστασίας από διαδικτυακές οικονομικές απάτες.

Όσον αφορά τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, επισημάνθηκε, στο πλαίσιο της Συνεδρίασης, η αύξηση της διαδικτυακής διακίνησης προϊόντων απομίμησης που συχνά ενέχουν κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια των χρηστών, καθώς και η ανάπτυξη νέων μορφών ψηφιακής πειρατείας που υπονομεύουν την ευρωπαϊκή πολιτιστική παραγωγή. Ως εκ τούτου, το Συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει στη χαρτογράφηση των παραβιάσεων και την ανίχνευση των αναδυόμενων τάσεων, ως απαραίτητο βήμα για την ανάληψη μελλοντικών δράσεων.

Επίσης, το Συμβούλιο υιοθέτησε έκθεση για τους πιο σημαντικούς και επαναλαμβανόμενους συστημικούς κινδύνους που συνδέονται με τις υπηρεσίες των πολύ μεγάλων διαδικτυακών πλατφορμών και μηχανών αναζήτησης και τα μέτρα αντιμετώπισής τους, όπως οι κίνδυνοι σχετικά με τη διάδοση παράνομου περιεχομένου και επικίνδυνων προϊόντων, την προστασία ανηλίκων και την ψυχική υγεία (π.χ. εθιστική χρήση κοινωνικών δικτύων).

Τέλος, το Συμβούλιο ενέκρινε το Ετήσιο Σχέδιο Εργασιών του για το 2026 και συζήτησε τα προκαταρκτικά ευρήματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με την τήρηση των υποχρεώσεων διαφάνειας από το TikTok, το Facebook και το Instagram.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

ΕΕΤΤ
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ψηφίστηκε στη Βουλή τροπολογία για τρίτη θητεία στην Ολομέλεια της ΕΕΤΤ μέσω αλλαγής θέσης

Η ΤΝ στην πράξη: EPSILONNET και Microsoft ανέδειξαν το μέλλον των επιχειρήσεων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η κλειστή εκδήλωση της EPSILON DYNAMICS του Ομίλου EPSILONNET

Ενημερωτική ημερίδα του ομίλου EPSILONNET για τη νέα δράση «Παράγουμε στην Ελλάδα»

Κορυφαίοι ομιλητές στο Balkan eCommerce Summit 2026!

Η Huawei συνδέει 170 εκατ. ανθρώπους σε απομακρυσμένες περιοχές παγκοσμίως

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Τ. Θεοδωρικάκος: Τρία νέα αναπτυξιακά καθεστώτα για μεταποίηση, επενδύσεις και παραμεθόριες περιοχές
  • The Media Business Game: Ποδοσφαιρικό streaming και νέες περιφερειακές άδειες
  • Infocom Today #164: Η ΤΝ ανατρέπει τις ισορροπίες και φέρνει νέα δεδομένα!
  • ΑΑΔΕ: Υποβλήθηκαν αυτοματοποιημένα οι προεκκαθαρισμένες δηλώσεις για 1 εκ. φυσικά πρόσωπα
  • Webinars από την ΕΛΜΗSYSTEMS για την Hλεκτρονική Tιμολόγιση και την Αγορά της Λιανικής
  • Lidl Ελλάς: Ενισχύει το Make-A-Wish με 120.000€ μέσω της πασχαλινής της ενέργειας
  • Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ΡΑΑΕΥ: Αξιοποίηση της τεχνολογίας στη διαχείριση των υδάτων
RSS itsecuritypro.gr
  • Η Clico ανακοινώνει ότι ο Γιώργος Κουσίσης είναι ο νέος Country Manager για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα
  • Νέο Γενικός Διευθυντής της CISCO για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα ο Παναγιώτης Γκολέμης
  • Η Data4 εγκαινίασε δεύτερο data center στο campus της κοντά στη Βαρσοβία. Οι επενδύσεις στην Πολωνία θα φτάσουν τα 600 εκατ. ευρώ έως το 2030.
  • Η ESET παρουσιάζει λύσεις προστασίας για Cloud Workload και βελτιώσεις τεχνητής νοημοσύνης για τους πελάτες του ESET PROTECT
  • Νέα υπηρεσία κυβερνοασφάλειας από την COSMOTE TELEKOM
  • Πάνω από 1 εκατ. τραπεζικοί λογαριασμοί παραβιάστηκαν το 2025 – στο στόχαστρο τα διαπιστευτήρια χρηστών
  • Κυβερνοαπειλές Μάρτιο 2026: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει 1.390 επιθέσεις ανά εβδομάδα
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.