Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τετάρτη, 29 Απριλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»IT

Στο στόχαστρο το X του Elon Musk – Πρώτη έρευνα βάσει του DSA

18/12/2023Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς2 Mins Read IT

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βάζει στο «μικροσκόπιο» το X (Twitter), που ανήκει στον Elon Musk, βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες (DSA), αφού ο δισεκατομμυριούχος και η εταιρεία βρίσκονται αντιμέτωποι με ισχυρισμούς ότι δεν έκαναν αρκετά για να σταματήσουν τη διάδοση της παραπληροφόρησης και της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη, που αποτελεί την πρώτη που πραγματοποιείται βάσει του DSA, αφορά σε τέσσερις έρευνες, οι οποίες θα διαρκέσουν μήνες και θα επικεντρωθούν στην αποτυχία του Χ να συμμορφωθεί με τους κανόνες για την καταπολέμηση του παράνομου περιεχομένου και της παραπληροφόρησης, καθώς και με τους κανόνες για τη διαφάνεια στη διαφήμιση, την πρόσβαση σε δεδομένα για τους ερευνητές και τον παραπλανητικό σχεδιασμό.

«Η Κομισιόν θα διερευνήσει προσεκτικά τη συμμόρφωση του X με τον DSA, για να διασφαλίσει ότι οι ευρωπαίοι πολίτες προστατεύονται στο διαδίκτυο – όπως ορίζει ο κανονισμός», δήλωσε η Margrethe Vestager, εκτελεστική αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αρμόδια για την ψηφιακή πολιτική.

«Έχουμε πλέον σαφείς κανόνες, εκ των προτέρων υποχρεώσεις, ισχυρή εποπτεία, ταχεία επιβολή και αποτρεπτικές κυρώσεις και θα χρησιμοποιήσουμε πλήρως την εργαλειοθήκη μας για να προστατεύσουμε τους πολίτες και τις δημοκρατίες μας», δήλωσε ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς της ΕΕ, Thierry Breton.

Οι παραβιάσεις του DSA μπορούν να οδηγήσουν σε πρόστιμα έως και 6 τοις εκατό των παγκόσμιων εσόδων μιας εταιρείας. Η Κομισιόν απέστελλε τον Οκτώβριο ένα επίσημο αίτημα προς την πλατφόρμα, ζητώντας πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο κατά τον οποίο αντιμετώπισε το προβληματικό περιεχόμενο, όπως την παραπληροφόρηση που συνδέεται με την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

«Η X παραμένει προσηλωμένη στη συμμόρφωση με τον Νόμο για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες και συνεργάζεται με τη ρυθμιστική διαδικασία», δήλωσε ο Joe Benarroch, στέλεχος της X. «Είναι σημαντικό αυτή η διαδικασία να παραμείνει απαλλαγμένη από πολιτική επιρροή και να ακολουθεί το νόμο. Η X επικεντρώνεται στη δημιουργία ενός ασφαλούς και χωρίς αποκλεισμούς περιβάλλοντος για όλους τους χρήστες στην πλατφόρμα μας, προστατεύοντας παράλληλα την ελευθερία της έκφρασης, και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ακούραστα προς αυτόν τον στόχο».

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

europe twitter x elojn musk
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υποχρεωτική η χρήση φορτιστή USB-C για όλα τα νέα laptop

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά πρόσβαση τρίτων στις δυνατότητες του Android

Προβάδισμα των ΗΠΑ στις υποδομές για την AI – 14 data center διαθέτει η Ελλάδα

Smartphone με AI agents φέρεται να αναπτύσσει η OpenAI

ΔΕΗ: στην αγορά των hyperscalers με μοντέλο υποδομών και στόχο 200 εκατ. EBITDA

ΕΕΤΤ: Νέος πρόεδρος ο Δημήτρης Βαρουτάς αντιπρόεδρος Τηλεπικοινωνιών ο Άκης Μαρκάτος

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Alpha Bank: Επιτυχής τιμολόγηση 6ετούς Πράσινου ομολόγου ύψους 600 εκατ. ευρώ
  • Στρατηγική σύμπραξη ENTERSOFTONE και kariera.gr
  • Επιτροπή και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Υπογράφουν συμφωνία για την προώθηση στενότερης εταιρικής σχέσης
  • Nova: Εμπλουτίζεται με δύο νέα θεματικά μουσικά κανάλια MAD REWIND & MAD VIBES
  • ΕΕΑ: Ισχυρή συμμετοχή στο πρόγραμμα κατάρτισης και πιστοποίησης Μητρώου Έγκαιρης Προειδοποίησης επιχειρήσεων
  • Υδρόγειος Ασφαλιστική: Ισχυρή ανάπτυξη και νέο ιστορικό υψηλό στον Δείκτη Φερεγγυότητας
  • Οι αξίες οφείλουν να βρίσκονται στο επίκεντρο της εταιρικής επικοινωνίας
RSS itsecuritypro.gr
  • Ελληνική ομάδα αποκαλύπτει κρίσιμη ευπάθεια σε παγκόσμιο εργαλείο κυβερνοασφάλειας
  • Uni Systems: Στρατηγική με προτεραιότητα στην Τεχνητή Νοημοσύνη, με τον άνθρωπο στο επίκεντρο της ανάπτυξης
  • AI Agents: Θα αντέξουν οι ελληνικές επιχειρήσεις την επόμενη κυβερνοεπίθεση;
  • Mindbreeze: AI-driven enterprise intelligence
  • Η Orthology ανακοινώνει στρατηγική συνεργασία με τη Nagomi Security
  • Rittal Greece & Eplan Hellas παρουσιάζουν τα μηνιαία Open Tech Day
  • Η Clico ανακοινώνει ότι ο Γιώργος Κουσίσης είναι ο νέος Country Manager για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.