ΗΠΑ και Κίνα θα πραγματοποιήσουν κυβερνητικές συνομιλίες για την τεχνητή νοημοσύνη

0

Ο Κινέζος Πρόεδρος, Xi Jinping, και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, συμφώνησαν να ξεκινήσουν συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών, γύρω από το θέμα της τεχνητής νοημοσύνης.

Κατέληξαν στη συγκεκριμένη συμφωνία κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης κορυφής που πραγματοποιήθηκε στο Filoli Estate, μια εξοχική κατοικία που βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα νότια του Σαν Φρανσίσκο, όπως ανέφερε το πρακτορείο Xinhua.

«Ο Κινέζος πρόεδρος και ο πρόεδρος των ΗΠΑ συμφώνησαν την Τετάρτη να ξεκινήσουν κυβερνητικές συνομιλές Κίνας-ΗΠΑ για την τεχνητή νοημοσύνη», μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Οι Κινέζοι παρατηρητές χαιρέτισαν τα σημαντικά αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν στη σύνοδο κορυφής, λέγοντας ότι η ενίσχυση της συνεργασίας για την τεχνητή νοημοσύνη μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου είναι προς το συμφέρον των δύο πλευρών και ωφελεί, επίσης, την παγκόσμια καινοτομία.

Εν τω μεταξύ, οι παρατηρητές προέτρεψαν την κυβέρνηση των ΗΠΑ να διορθώσει την καταστολή των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας της Κίνας και, αντ’ αυτού, να συνεργαστεί με την Κίνα για να προωθήσει την αμοιβαία εμπιστοσύνη και να ενισχύσει την πρακτική συνεργασία.

Τόσο η Κίνα όσο και οι ΗΠΑ έχουν σημαντική επιρροή στην παγκόσμια τεχνολογική πρόοδο, καθώς οι δύο χώρες πρωτοστατούν στην έρευνα, ανάπτυξη και εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης, δήλωσε ο Zuo Xiaodong, καθηγητής στη Σχολή Δημοσίων Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας.

«Η συνεργασία για την τεχνητή νοημοσύνη δεν θα περιοριστεί στα δύο έθνη, αλλά θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην παγκόσμια εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης, επομένως η νεότερη συναίνεση θα είναι πολύ χρήσιμη για τις δύο χώρες και τον κόσμο», δήλωσε ο Zuo.

Ο τομέας της τεχνητής νοημοσύνης της Κίνας αναπτύχθηκε με άνευ προηγουμένου ταχύτητα φέτος, παρά τον αποκλεισμό των ΗΠΑ, με κινεζικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, όπως η Baidu και η iFlytek, να αναπτύσσουν σχετικές λύσεις. Από τα τέλη Αυγούστου, 11 κινεζικά μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένου του ERNIE Bot της Baidu, έχουν λάβει έγκριση για δημόσια κυκλοφορία.

Κατά τη διάρκεια του τρίτου Belt and Road Forum for International Cooperation που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο τον Οκτώβριο, η Κίνα πρότεινε την Παγκόσμια Πρωτοβουλία για τη Διακυβέρνηση της Τεχνητής Νοημοσύνης, καθώς η χώρα είναι έτοιμη να ενισχύσει τον διάλογο με άλλες χώρες.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

Comments are closed.